Umělí lidé na Marsu

Umělí lidé na Marsu https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71898/bmid_umeli-lide-na-marsu-C3H-71898.jpg 4 33 5

John Carter, pán Marsu série

< 9. díl >

John Carter zoufale potřebuje pomoc největšího vědce Barsoomu. Ras Thavas je však vězněm příšerných nočních stínů, které sám stvořil – napůl lidí, napůl zvířat. Navíc v jeho tajné laboratoři vzniká nová hrůza, která by mohla zahubit celý Mars…

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Synthetic Men of Mars , 1939


více info...

Přidat komentář

mi-380
11.09.2020 3 z 5

Kdysi jsem četl nějaké pěkné předválečné vydání, které chránila jako oko v hlavě kamarádka Vlasta. Nakonec ale podlehla - nedala, půjčila. Mezi přáteli patřil tehdy John Carter k povinné literatuře. Dneska už se tomu jenom směju, řekla by Adina. Já se spíš spokojeně usmívám a poslechem během monotónních prací si připomínám tohle kouzlo nechtěného. Autor byl maximalista - když šermíř, pak nejlepší na světě, když vědec, pak nejgeniálnější, když dáma, pak nejkrásnější, když padouch, pak nejodpornější, když katastrofa, pak světového formátu. Navíc všichni bojovníci (což jsou téměř všichni muži) na Marsu působí jako horkokrevní agresivní malí kluci - cholerici, kteří se při sebemenší zámince pouštějí do smrtících akcí a soubojů, přičemž hlavní motivací je, jak jinak, záchrana krásné a nevinné dámy. John Carter je tu ve vedlejší roli, autorovi evidentně docházel dech, fantastické biologické experimenty tu mají nahrazovat nápaditost a promyšlenost úvodních částí, což se ale moc nedaří.
60 % (aktuálně 24 hodnotících s průměrem 80 %).

minirock
10.10.2018 4 z 5

Nebylo to tak zlé, pořád mě to bavilo. Trochu ubylo akce ale myšlenka s živou hmotou je rozhodně zajímavá a ten konec byl takový uspěchaný.


uhoř49
19.05.2018 4 z 5

Autor má i lepší díla.

ludek.n
23.03.2018 3 z 5

V tomto díle se do děje vrací šílený vědec Ras Thavas, který si zase jednou zahrává s osudem, když stvoří obludná monstra Hormády a koneckonců i morbskou amébu, která ohrožuje celý Mars a s níž se budou muset hlavní hrdinové v čele s Johnem Carterem vypořádat. Je už hodně vidět, že kniha je devátým pokračováním série. Ještě sem tam probleskne jiskra, ale většinou čtenář dokáže předem určit, kam se příběh pohne dál, co kdo udělá a jak to skončí. Čte se to pořád dobře, ale malinko už tomu chybí počáteční nadšení.

kjama
09.02.2017 4 z 5

Moc se mi líbila ta kousající hmota a nápad s přehozeným mozkem hlavního hrdiny.

Štítky knihy

space opera

Kniha Umělí lidé na Marsu je v

Přečtených60x
Doporučených1x
Knihotéce56x
Chystám se číst7x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x