JÓGA - anatomie

JÓGA - anatomie https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54095/joga-anatomie-54095.jpg 5 32 8

Světový bestseller. Názorná ilustrovaná publikace určená jak zájemcům o cvičení jógy, tak instruktorům a lektorům. Laické veřejnosti přiblíží význam jógy a její blahodárné působení na svalové skupiny, instruktorům pomůže v jejich práci: kniha představuje jednotlivé pozice - asány - a jejich vliv na svaly, zapojené při provádění daných cviků, s přesnými popisy svalů přímo v ilustraci a srozumitelným slovním vysvětlením. Tento světový bestseller, anatomický průvodce jógou, je určen pro každého, kdo se o jógu zajímá pro začátečníky i pokročilé, pro příznivce power jógy a zejména pro instruktory. Přehledné anatomické ilustrace znázorňují práci svalů, které jsou zapojeny při provádění jednotlivých pozic. Srozumitelné a přesné popisy jednotlivých ásan spolu s kresbami poskytují dokonalou představu o principech, na nichž jsou založeny dané pohyby. V knize mimo jiné naleznete: Základní principy jógy. Dýchací techniky. Vztah mezi jógou a páteří, druhy pohybů páteře. Obsáhlý přehled ásan s rozborem činnosti svalů a kloubů, upozorněním na možné potíže a překážky, popisem průběhu dýchání během cvičení a názorným anatomickým obrázkem. Autor Leslie Kaminoff je mezinárodně uznávaným specialistou v oblasti jógy a anatomie dýchání. Bydlí v USA a pracuje v New Yorku.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , CPress
Originální název:

Yoga anatomy


více info...

Přidat komentář

pindorova
29.12.2023 2 z 5

V knize se dočtete informace o protažení jednotlivých svalů, ale za mě chybí popis nervů a dalších detailů, které jsou rovněž velmi důležité. Samotná kniha a její korektura by podle mě chtěla trochu vyladit, písmo je místy příliš malé a často je nutné knihu otáčet v rámci orientace obou stran na výšku atd.

Mi-šu-le
25.11.2022 5 z 5

Často se k ní vracím:)


knižní_Káťa
12.06.2020 4 z 5

Kniha je pro lidi, kteří si chtějí u jogy odpovědět na otázky "Proč?" - Proč tato pozice, proč tento dech,... Je plná anatomických popisů, termínů a obrázků. Takže pokud se kniha dostane ke čtenáři, který přesně toto hledá, je vyhráno. Nicméně pro lidi, kteří jogu vnímají spíše jako občasné cvičeníčko na protažení, kniha není úplně vhodná.

Ája27
20.05.2020 5 z 5

Jedná se o velmi srozumitelně napsanou odbornou knihu na téma "svalová soustava a jóga". Podrobná, velmi dobře ilustračně zvládnutá. Nespadá pro mne do kategorie módních horkokvašek, kterých je dnes na pultech mnoho. Je použitelná i pro cvičitele či cvičence, kteří neprovádí jógu. Vede názorně k pochopení principu práce jednotlivých svalových skupin při provádění konkrétních pohybů. Děkuji autorům.

Azmodan
05.08.2018 5 z 5

Podle této knihy se nedá cvičit.
Podle této knihy se dá pochopit.
Pochopit, jak co funguje a co dělají jednotlivá cvičení.
Doporučit se dá všem, kterím nestačí jen mechanicky opakovat jednotlivé pozice, ale kteří chtějí porozumnět tomu, jak v těchto pozicích jejich tělo funguje.
Kniha je zpracovaná velmi hezky a přehledně, vše je velmi dobře popsané. Vyobrazení jednotlivích asan vzniklo tak, že byla pořízená fotografie ve "finální" pozici a do ní byly vpraveny kosti a svaly. Vznikají tak unikátní vyobrazení jednotlivých pozic!
Pro praktické cvičení není kniha takovou nutností jako kniha "Joga v denním životě". Je však jejím cenným doplněním právě o anatomický náhled do těla provádějícícho jednotlivá cvičení a dovolující tak pochopit a porozumět.

PavlínaAlžběta
26.01.2018 5 z 5

Přidávám se ke kladným recenzím k této publikaci, která se zaměřuje na anatomický pohled těla při cvičení asán. Józe jsem se věnovala leta a rozpoznám dobré či špatné publikace. Kniha začíná samotným procvičováním správného tempa dýchání, kterému se věnuje celá kapitola, další kapitolou je působení jógy na páteř, následuje porozumění asán, jak se v józe cviky nazývají. Dále kniha rozebírá pozice, jak ve stoje, v sedě, kleku, pozice na zádech a na břiše nebo s oporou paží. V rozsáhlé publikaci čtenář najde i české názvy asán. Kniha je skvěle zpracovaná s barevnými obrázky , kde jsou hlavně vykresleny svaly, které v určitých asánách pracují. Doporučuji i cvičícím, tak i lektorům.

kittlerka
17.09.2016

Je to skvělá knížka pro ty, které zajímá, jak jejich tělo funguje během cvičení jógy:)

Timca
01.12.2015

Doporučuji všem kdo má jógu rád

Štítky knihy

jóga meditace asány (pozice těla - jóga)

Autorovy knížky

Leslie Kaminoff
americká, 1958
2010  91%JÓGA - anatomie

Kniha JÓGA - anatomie je v

Právě čtených6x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce50x
Chystám se číst43x
Chci si koupit54x
dalších seznamech3x