Otevřená sezóna

Otevřená sezóna https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153105/otevrena-sezona-153105.jpg 4 18 3

Joe Pickett série

1. díl >

Příběh začíná nálezem zastřeleného loveckého průvodce u revírníkova domu, v němž Joe poznává muže, se kterým měl konflikt kvůli ilegálně ulovenému jelenovi. Neúplatný revírník je v okrese nový a musí bojovat s pověstí svého předchůdce, který často přimhouřil oko při nezákonném odlovu. Při vyšetřování vraždy dojde k nálezu dalších dvou mrtvých zálesáků, a i když policie případ objasní, hrdina není spokojený s výsledkem a pátrá dál. Zjistí, že na svěřeném území se vyskytuje zvláštní druh zvířat, která byla považována za vyhynulá a že právě o toto území mají zájem dvě konkurenční mezinárodní plynařské společnosti. Ve hře jsou tedy neskutečné peníze a smrt všech tří lidí souvisí s intrikami a korupcí řady vysoce postavených osob, které se snaží hrdinu podplatit. Na konečném rozhodnutí revírníka zaleží nejen osud vzácných zvířat na tomto území, ale i budoucnost jeho rodiny Další thriller z cyklu příběhů ochránce přírody revírníka Joa Picketta se odehrává ve Wyomingu v okresu, kde se téměř všichni muži věnují lovu, a právě tam má před pytláky chránit ohrožené druhy zvěře... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Open Season , 2001


více info...

Přidat komentář

vnimat_Krasu
06.03.2024 4 z 5

Feel-good chlapskej thriller, kterej doporučuju všema deseti, pokud vám připadá pauza mezi sezónama Yellowstonu příliš dlouhá. Má z něj totiž skoro všechno. Fajn hlavního hrdinu, dceru Sheridan (hihi), bídácký těžařský společnosti, pytláctví i korupci. C.J. Box má evidentně Wyoming prochozenej křížem krážem a já si jeho lov uprostřed jehličnanů užíval tak, že jsem ne a ne knížku zaklapnout. Na debut obzvlášť obdivuhodnej výkon.

trudoš
28.03.2017 3 z 5

Silnou stránkou C. J. Boxe je bezesporu láska k divoké přírodě. Bravurně zvládá zachytit krásu nespoutaného Wyomingu, jež na vás dýchne rozlehlostí, čistotou a hlavně opravdovostí. Jenže to je tak všechno, co mě na jeho Otevřené sezóně bavilo. Revírník Joe Pickett je takový standardní prototyp hrdiny, vedlejší postavy mají často roli pouze doprovodného křoví a zápletka je oproti nabízeným možnostem dosti přímočará. Až mi bylo chvílemi Picketta líto, že mu tak dlouho trvá, než si dá dvě a dvě dohromady. A to se ani nezmiňuji o tom, že autor už od prvních stran vkládá řešení případu do rukou malé holky a vy musíte stovku stran čekat, než se její vedlejší linie spojí s tou hlavní, aby události konečně nabraly spád.
Takže za mě průměr. Kulisy zajímavější než kriminální motiv, kterýžto chytne grády v podstatě až v závěru, kdy dojde na střílení. To se pak ale karty osudu hlavního protagonisty zajímavě vyloží. Což mile překvapilo, ovšem pro otevření dalších knih je to naneštěstí trochu málo.


soukroma
27.07.2014 4 z 5

Zajímavé prostředím odlehlých lesů Wyomingu, se spoustou zvěře, lovců a občas nekalých živlů. Napínavý příběh podkreslený otázkou ochrany přírody a zejména ohrožených živočišných druhů versus politické a obchodní (finanční) zájmy.