Svatba s milenkou

Svatba s milenkou https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25473/svatba-s-milenkou-25473.jpg 4 14 4

Joanna Trollope série

< 3. díl >

Příběh o rodinném "vlaku", vykolejeném prozrazeným vztahem hlavy rodiny s mladší milenkou a vůlí vše radikálně řešit. Román o tom, jak se pohybovat v minovém poli citů, který na každé stránce poutá čtenářovu pozornost. Simon Stockdale říká svému synovi Jackovi: Tvůj dědeček chce opustit babičku, s kterou žije už čtyřicet let, a hodlá se oženit s milenkou, s níž udržuje sedm let utajovaný poměr. Děda, diví se Jack. Děda chce odejít a začít znovu? Co může taková rodinná událost znamenat pro kluka, prožívajícího zmatky první lásky? Nebo pro Simonovu manželku Carrii, která si o své tchyni vždy myslela, že si neoprávněně připadá ukřivděná a odstrkovaná a že se zbytečně utápí v sebelítosti? Dochází k inkasu synovských dluhů, a Carrie nechce, aby její manžel Simon platil. Ale on pociťuje vůči své matce závazek, který ho činí zranitelným, který však nikdo jiný nemůže pochopit. A co milenka? Advokátka, která se zamilovala do soudce dvakrát tak starého. Co když není jen "klopýtnutím jeho ctihodnosti", jak ji nazývá jeden soudní úředník. Co když, jak říká Simonův homosexuální bratr, je "tou pravou osobou". Spisovatelka, pověstná svým mistrovským vyprávěním a vtipnými a přesnými postřehy, vnáší světlo do poznatelných, ale stinných zákoutí lidského chování a přichází s dramatickým příběhem, který na každé stránce poutá čtenářovu pozornost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Marrying the Mistress , 2000


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
03.09.2015 2 z 5

Touto knížkou jsem byla docela zklamaná.

LuciLux
12.08.2014 3 z 5

Solidní román pro ženy, který má daleko do přihlouplých “harlekýnek”, leč nic jiného než určitou sondu do života současné společnosti nenabídne. To však pro chvíle oddechu a lehké četby stačí a styl psaní Trollopové je čtivý, výstavba příběhu zajímavá (neustále střídaní vypravěčů jednotlivých podkapitol v er-formě nabízejících odlišné pohledy na věc a vývoj událostí) a osobnostní charakteristiky a schopnost vžít se do postav různého věku a zaměření velmi zdařilé. Sama za sebe bych dala dvě hvězdičky, jelikož dávám přednost náročnější a propracovanější literatuře, ale pokud budu hodnotit knihu jako takovou v rámci skupiny románů pro ženy, k čemuž se při hodnocení často přikláním, zaslouží si tato kniha hvězdičky určitě tři.


MonisPop
26.06.2013

Pěkné, ale nepřijde mi to, jako nějak extra skvělá kniha, jelikož dnes již milenky bývají něco zcela normálního.

modranka
16.04.2013 5 z 5

Tak toto bola sila! Príbeh, kde manžel po 40-ročnom manželstve potrestal manželku za jej obetavosť voči rodine tým, že si našiel milenku, ktorú presviedčal, že ju miluje viac než vlastné deti. Môže byť láska naozaj taká slepá? Aj dospelé deti zabudli, čo pre nich urobila matka, že obetovala vlastnú kariéru, len aby mali detstvo také aké v skutočnosti má byť. Fakt sa mi chcelo plakať. Nevesta, drzá a egocentrická potvora navrieska na svokru, len preto, že jej muž sa iba na chvíľu postavil na matkinu stranu, a snažil sa uľahčiť situáciu keď zostala opustená, ponížená a zlomená. Jeden zo silných príbehov.

Kniha Svatba s milenkou je v

Přečtených23x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x