Smrtiaca prax

Smrtiaca prax https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337338/mid_smrtiaca-prax-N1u-337338.jpg 4 79 17

Joanna Blalocková série

< 2. díl >

Traja lekári z Los Angeles Memorial hospital sú obvinení zo zanedbávania lekárskej starostlivosti. V nemocnici sa krátko na to rozpúta séria vrážd - obeťami sú obvinení doktori - každí z nich zomiera spôsobom typickým pre jeho špecializáciu... Doktorka Blalocková potrebuje zistiť kto je vrah - pretože ďalšou na rade je práve ona..

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

A Deadly practice , 1994


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
16.12.2022 5 z 5

81%

"Naplánovala jsem pro vás skutečnou specialitku."
Joanna se chvěla jako osika a ruka se jí třásla tak, že vzorky v krabici o sebe narážely. Při vzpomínce na své mrtvé rodiče její strach ještě vzrostl. Zemřu, zemřu! Chtěla se otočit, ale hlaveň pistole se jí bolestivě zabořila do ramene. Podlomila se pod ní kolena.
_____________________________________________________________________________________________________________
V nemocnici Memorial nějaký šílenec vraždí personál a na svém seznamu má i Joannu. Ta se ho pokouší spolu s přítelem od policie Jakeem a jeho kolegy odhalit, ale vrah je vždy pár kroků před nimi. Joanna a Jake jsou mi sympatičtí.
Kromě toho Joanna svědčí v případě ženy, která žaluje nemocnici kvůli zákroku, který na ní byl proveden a poškodil ji, protože podle ní nebyl nutný.
Svižná a hodně napínavá detektivka, výborný závěr, moc se mi líbila.
Vidím, že tato série není moc čtená, ale je dobrá, zkuste ji od začátku!

efka.saf
16.11.2021 4 z 5

Můj poslední rest ve čtenářské výzvě, který dopadl docela dobře. Před lety jsem už od autora jednu knížku četla a pamatuji si, že můj dojem z ní vůbec nebyl negativní, takže jsem ráda, že nejinak tomu bylo i nyní.
I když jsem knihu četla opravdu dlouho a začátek se mi trošku vlekl, pravdou je, že příběh byl moc hezky promyšlený, zápletka byla akorát krvavá, závěr přiměřeně akční (i když v určité chvíli trošku moc rychlý) a odhalení pachatele - alespoň pro mě - celkem překvapivé. V knize nebylo nic, co by mi vyloženě vadilo, ale pravdou je, že nějaký wow moment, který by knížku vystřelil do hvězd, tam nebyl. Za mě tedy zasloužené a moc hezké 4*.
PS: Doufám, že naši zdravotníci nejsou takovými konzumenty drog jako byli lékaři v knize, trošku mě to vyděsilo.


Jiparis
14.03.2021 4 z 5

Napínavé a hodně krvavé. Chorobná mysl pod vlivem drog se mstí. Je to jen fikce, ale přesto mě dost šokovalo, kolik zdravotníků bere drogy. I kdyby to byla pravda jen zčásti, je to děsivé.

KatarínaK.
14.01.2021 4 z 5

Detektivní thriller z lékařského prostředí. Tempo příběhu nepokulhávalo a napětí bylo dávkováné tak, aby mi moje zvědavost nedovolila přestat číst. Mrazení po zádech se nekonalo, ale přesto, tohle se panu Goldbergovi povedlo.

Kontryhelka
06.12.2020 5 z 5

Pro mně jedna z nejlepších knih z lékařského prostředí. Pořádně mrazivé a vystupňované čtení. Nemohla jsem se odtrhnout. Opravdu velká lahůdka. Od začátku do konce čtivé a závěr úplně parádní.

harena
11.11.2020 4 z 5

Všimla jsem si, že první téma čtenářské výzvy na rok 2021 bude z lékařského prostředí, tak šup, vytáhla jsem knihu na chalupě a přečetla. Je to moje první kniha od Goldberga a docela se mi líbila, protože je to dobře napsaný, čtivý a napínavý thriller. Vrah tu zabíjí lékaře i sestry ale těch vražd není moc, napětí přiměřené a soudní patoložka Joana i vyšetřovatel Jake jsou sympatičtí. Jen si přečtu ještě první díl, abych byla úplně v obraze.

georginaa
27.10.2020 4 z 5

Druhý díl o patoložce Joanně, které pomůže detektiv s vyřešením vražd, které se stali přímo v nemocnici. Joannu jsem si oblíbila již z prvního dílu a určitě budu pokračovat v jejím vyšetřování.

Shanib
07.10.2019 4 z 5

Opět moc hezká knížka se sympatickými hlavními postavami a napínavým dějem. Jediné co tomu vytknu stejně tak jako prvnímu dílu, je to, že se v určitých situacích nejde víc do hloubky. Některé momenty by si zasloužily více prostoru. Stejně tak mi vadí nedokončené momenty, kdy čteme z pohledu Joanny či Jakea. Většinou jsou tyto chvíle utnuty uprostřed a děj se přesune na někoho jiného nebo se začnou věnovat jiné myšlence takovou rychlostí, jako když přepnete spínač.

Synysterka
18.03.2018

Na knihu jsem kdysi narazila u mamky a od té doby jsem četla několikrát, vlastně díky tomu jsem začala číst knihy z lékařského prostředí.

konzervářka
30.03.2016 5 z 5

Kniha z lékařského prostředí , která určitě nebude nikoho nudiit, je čtivá, napínavá. Kdo má rád knížky z lékařského prostředí , tak trochu detektivka nebo triler. Doporučuji moc se mě líbila

TaLu
04.07.2015 5 z 5

Opět velmi dobře napsaná čtivá a napínavá kniha.
A již známí, sympatičtí, hlavní hrdinové, takže jim nelze než fandit, aby to i tentokráte s nimi dobře dopadlo.

ovpana
01.12.2014 5 z 5

Skvělá a napínavá kniha z lékařského prostředí,čte se jedním dechem

Laf
20.12.2013 5 z 5

Napínavá knihy s pěkným dějem. Doporučuji :)

Rozmarýna Rozm
28.06.2013 5 z 5

Absolutně skvělá a napínavá kniha z lékařského prostředí, čte se jedním dechem.

gfdsa123
01.08.2012 5 z 5

Moje první setkání s autorem a nezklamal mě. Děj je napínavý a vrah nepředvídatelný, což se často nestává.

claire95
20.06.2011

četla jsem všechny knihy autora, co u nás vyšli a nemůžu než doporučit. V některých ohledech lepší než M. Palmer.

Nikusscha
03.04.2011 5 z 5

Opět mě tahle knížka nezklamala:-)spokojenost.Napínavé, akční a občas brutální vražedné scény.Doporučuji!