Jižní Pacifik - Ostrovy na konci světa

Jižní Pacifik - Ostrovy na konci světa https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370234/bmid_jizni-pacifik-ostrovy-na-konci-svet-Y00-370234.jpg 5 37 8

Rok na dobrodružné cestě jachtami napříč Tichomořím. Plachtění Jižním Pacifikem dnes již zevšednělo, ale přesto jen málokterý jachtař může tvrdit, že ho doopravdy zná. Leoš Šimánek navštívil během svého putování po Tichomoří ty nejzapomenutější ostrůvky, doslova na koncI světa. Touha po dobrodružství a objevitelský duch jej zavedly k ostrovanům Polynésie a Melanésie, žijících stranou našeho hektického světa, kde našel poslední ráj na naší planetě. Plul s jachtaři od souostroví k souostroví a pokaždé se snažil uniknout z dosahu měst, přístavů a vyhlášených turistických míst. Plavil se na nákladních lodích i na katamaránech domorodců, trávil týdny a měsíce s místními obyvateli, kteří tam dosud žijí tradičním způsobem a zachovávají si původní kulturu i obyčeje.... celý text

Přidat komentář

LunaL.
21.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Asi nejlepší kniha, co jsem od spisovatele četla! Moc se mi líbilo číst, jak se učil řídit plachetnice, jak cestoval po různých ostrovech a seznamoval se s domorodci, jak se snažil vydělat si peníze (koně mi bylo opravdu líto!), nebo jak se cítil v hurikánu. Jen jsem často žasla nad jeho odvahou, bláznostvím a často až drzostí. Bez toho všeho by se ale cestovalo určitě hůř!

Pafy
22.11.2019 5 z 5

Můj první cestopis díky výzvě. Že já hloupá jsem si myslela, že tohle není žánr pro mě :-)
Ještě, že člověk ví, že tu cestu musí přežít, když napsal knihu. Často ale s velkým štěstím.
Klobouk dolů před odvahou a uměním si život naplno užívat.


lucmat
07.11.2019 5 z 5

Jako vždy báječná kniha :)

Alma-Nacida
16.08.2018 4 z 5

Ráda jsem si připomněla dobu, kdy jsem byla na několika vyprávěních z různých koutů světa, které autor zcestoval a prožil na vlastní kůži. :) Pěkná kniha, krásné fotky.

mejvoj
14.08.2018 5 z 5

Výborný cestopis, příběh vás nenechá knihu odložit.

tomdav
19.11.2016 5 z 5

Tohle bych chtěl zažít, ale nevím, jestli už ta správná doba, kdy si stopnete jachtu a procestujete Tichomoří, neodezněla. Dnes je hodně věcí jinak. Autor začíná cestu na Havaiských ostrovech a přes pacifická souostroví se plaví až k Novému Zélandu a Austrálii.

bago
15.04.2015 5 z 5

Moc poutavá knížka s chutí dálek. Až jsem autorovi záviděl jeho odhodlání. Moc pěkně popsaná místa, i když si myslím, že dnes, s ohledem na fakt, že autor popisuje období cca na přelomu 60. a 70. let, už tam nenajdeme takovou romantiku. Faktem je, že jsem se od knížky nemohl odtrhnout.

PS: První cestopis od Leoše Šimánka. Po přečtení jsem si od něj koupil snad vše. Doporučuji na jeho www stránky, pošle knihy bez poštovného i s věnováním.

kika 13
25.01.2013 4 z 5

Nádherná knížka plná úžasných fotografií.