Jizerské hory známé i neznámé

Jizerské hory známé i neznámé https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473233/mid_jizerske-hory-zname-i-nezname-YOp-473233.jpg 4 15 6

Jizerské hory jsou rájem vnímavých tuláků i okouzlených výletníků, kteří přicházejí v každou roční dobu – v čase nastupujícího léta za rozkvetlými upolíny na Jizerku, na podzim za nádherou zlatě zbarveného listí bukových lesů a v zimě na běžkách do nekonečných bílých stop. Není náhoda, že právě tady se koná slavná Jizerská padesátka. „Jizerky“ jsou také oblastí, která se pyšní největší kumulací rozhleden a upravených vyhlídek, a najdeme zde i velké množství nejrůznějších památníčků a pomníčků. Některé na nás čekají hned u cesty, jiné se skrývají v hlubokém hvozdu či skalním labyrintu a v každém z nich je uložen lidských osud. Pojďme tedy společně hledat místa známá i neznámá, nebojme se jít po málo vyšlapaných pěšinách. Jizerské hory jsou pohostinné stejně jako lidé, kteří zde žijí.... celý text

Přidat komentář

pfa
09.10.2023 5 z 5

Já Jizerské hory teprve poznávám a mám pocit, že hezčího a fundovanějšího průvodce lokalitou jsem nemohl najít. Nechci tím vůbec urazit jiné publikace o Jizerkách, ale tato kniha je jednoduše nádherná. Inspirace jako trám...

Lena79
29.09.2022 5 z 5

Moc pěkná publikace plná fotografií a tipů na výlety. K autorovým knihám se ráda vracím. Při čtení mám vždycky potřebu hodit na záda batoh a vyrazit do přírody.


jeany23
15.12.2021 5 z 5

Nesmírně zajímavá publikace. Ač z Jizerek pocházím, objevila jsem tu spoustu tipů na výlety na zajímavá místa, o nichž jsem neměla ani ponětí.

heavy66
27.08.2021 5 z 5

To je moc hezká kniha o mých oblíbených horách! Načerpal jsem z ní mnoho nových informací a zajímavostí i o místech, která znám. Mám z Jizerek spoustu příjemných zážitků z téměř dvaceti let, kdy tam více méně pravidelně jezdíme na výlety i delší pobyty.
Naposledy jsme vyrazili s kamarádem na túru letos v červenci. Z Josefova Dolu nahoru na Protrženou, pak začalo hustě pršet a my pokračovali na Kneipu. Lilo strašlivě, byli jsme mokří skrz až na kůži. V bufetu na Kneipě jsme se zahřívali pivem a slivovicí. Přidal se k nám jeden starozákonní tramp, který mířil do Hejnice a jeden téměř zmrzlý cyklista. V družné zábavě jsme pozorovali provazy deště padající z šedivé oblohy, a cestou zpátky přeskakovali potoky, potůčky, říčky, proudy a vodopády, které se valily dolů tím krásným jizerským nočníkem Evropy!

terka
11.08.2021 5 z 5

Krásná knížka, která - přestože jsme si mysleli, že Jizerky známe - nám přinesla spoustu nových zajímavostí a tipů na výlety.
A ještě nám připomněla Knížku o Jizerských horách od pana Nevrlého, před lety složitě sehnanou z druhé ruky. Nastává čas na její už několikáté přečtení:-) Ahlavně se brzy vydat do popsaných míst!

martineden
06.06.2021 5 z 5

Překrásná publikace s pěknými fotkami i tipy na výlety. Jizerky mám moc ráda, i když Krkonoše jsou Krkonoše...

Autoři knihy

Vladimír Soukup
česká, 1949
Petr David
česká, 1949

Kniha Jizerské hory známé i neznámé je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst9x
Chci si koupit10x