Jízda naslepo

Jízda naslepo https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20279/jizda-naslepo-20279.jpg 4 44 5

Nová povídková sbírka Jízda naslepo obsahuje celkem 21 okouzlujících příběhů. Poetický klasik SF nás v ní zve na vyjížďky do říše fantazie, vzpomínek a podivně plynoucího času. Bradbury ovšem cestuje hlavně citlivými zákoutími lidského srdce, která odhaluje tak, jak jsme je dosud nespatřili, a jízda s ním je nezapomenutelný zážitek. Jedna povídka za druhou uchvacuje, překvapuje a fascinuje: autorova neuvěřitelná představivost unáší čtenáře do nových dimenzí a oslňuje galaxiemi neobyčejných postav a záhadných situací. Knížka proto jistě opět nadchne nejen oddané Bradburyho fanoušky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Baronet , Knižní klub
Originální název:

Driving Blind , 1998


více info...

Přidat komentář

Medulka.013
17.12.2022 4 z 5

Občas jsem nepochopila, co chtěl autor některými povídkami říct, ale stejný problém mívám i u básníků. Prostě mi asi jenom momentálně chyběla fantasie.

Messilina
29.04.2019 3 z 5

Četla jsem několik Bradburyho knih poměrně rychle po sobě. Asi to byla chyba. Knihu bych hodnotila tak, neurazí ani nenadchne. Faktem, ale je, že R.B. zná svou Ameriku, z té knihy je to hodně cítit.


Inozuka
01.10.2017 1 z 5

Možná je to tím, že mám Bradburyho zařazeného jako sci-fi autora, a čekal jsem tedy něco úplně jiného, možná nepříliš povedeným výběrem .... každopádně Jízda naslepo mě absolutně minula. Nudnější a otravnější knihu jsem už dlouho nečetl. Jednoduché "příběhy" či spíše zážitky bez výraznějšího děje a pointy. Z textu je vidět, že Bradbury psát umí, zejména v dialozích je silný, co však pokulhává je zmíněná absence příběhu, která ústí do jakési bezúčelnosti textu.

olle3
08.11.2013 3 z 5

První, co jsem od Bradburyho četl, a byl jsem spíš zklamán. V povídkách jsem marně hledal pointu (a pokud nějaká byla, tak jsem nenašel), která je pro mne v příbězích nezbytná.

lazarus
14.09.2012 3 z 5

Celkově mě sbírka přijde jako nejslabší povídky od Bradburyho vyjma Žena je neposedný piknik.
Ta je opravdu dobrá a docela jsem se při ní zasmál.
Zbytek nedosahuje mnou očekávaných kvalit tohoto velikána mezi spisovateli.