Jistě, pane premiére 2

Jistě, pane premiére 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25963/jiste-pane-premiere--25963.jpg 5 78 6

Jistě, pane premiére série

< 2. díl

Druhá část pokračování úspěšných knih Jistě, pane ministře! I+II, v níž opět sledujeme osudy britského politika Jamese Hackera, jehož neúspěch v předchozí funkci ministra vynesl vzhůru na post premiéra. Autoři knihy a komediálního seriálu získali řadu ocenění a seriál byl v době natáčení závěrečných dílů Jistě, pane premiére tak populární a oblíbený dokonce i samotnými politiky, že štábu bylo umožněno natáčet přímo v Downing Street 10. 2. vydání... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Aurora (Praha)
Originální název:

Yes Prime Minister 2 , 1989


více info...

Přidat komentář

krakonos.kraken
18.04.2023 5 z 5

Geniální.

YA-girl
29.08.2021 5 z 5

I když některé příhody byly třeba slabší (politicky příliš zamotané ;)), jiné to zase vyvážily, takže ve výsledku mi budou Jim Hacker, Sir Humphrey Appleby a Bernard Woolley chybět :). Jinak i závěrečný díl byl nadčasový, humorný, trefný a propracovaný jako ty předchozí a jako vždy jsem držela Jimovi pěsti, aby ze všech těch průšvihů, do kterých se dostal nebo "byl dostán" ;), vyšel vítězně.


Jaruš7
03.02.2021 5 z 5

Tohle jsem si užívala v tv i s opáčkem.
Rétorika s brilantní kamufláží v logiku zamotanou pro cíl zdejší - nechť se do zavedené funkčnosti státní moci nedostane novátorský ničitel britských pořádků.

Citace :" Nemůžete nechat lidi, aby sami rozhodovali, ale musíte jim nechat to zdání. "
"Co je premiér - partajní korouhvička, je to ten co čte naše projevy. Jeho schopnost sebeklamu hraničí s genialitou."
" Morálku odložíme, vláda si jde po krku a premiér je zpomalený. To je naše ideální prostředí."

Náklad na bedrech premiéra je v jistém čase přílišný, podlomení jeho sil má titul -akce : Diplomatický sex - ozdravná akce pro diplomaty.

Prostě neporazitelní. **********

Shashlick
02.05.2019 5 z 5

Prostě výborná klasika. Samozřejmě, někdy převod seriálové podoby do psané na základě sesbíraných dokumentů je poněkud šroubovaný, ale to se dá překousnout. A občas i to pobaví.

Space.Junkienka
16.02.2019 4 z 5

Kniha opět nezklamala. Největší výhodou je, že i verze audioknihy je bezkonkurenční - člověk může "premiéra" i "ministra" poslouchat tisíckrát a stejně se vždycky zasměje a najde nové pasáže :).

vitek.sk
23.09.2014 5 z 5

Bohužel všechno jednou musí skončit a tak skončil i tento geniální seriál/kniha. Končí ovšem velice důstojně, kvalita dílů je naprosto stejná jako v předchozích případech a naše trojice je opět ve formě. Perlí i Hackerův předchůdce: "Hacker průměrný věk vlády zvýšil, ale její průměrné IQ snížil." Nejoblíbenější díly: Diplomatický incident, Střet zájmů, Školská reforma. 100% je samozřejmostí.