Jistě, pane ministře 2

Jistě, pane ministře 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25959/jiste-pane-ministre-25959.jpg 5 108 13

Jistě, pane ministře série

< 2. díl

Ve druhé části knižní podoby vynikajícího televizního seriálu z prostředí vysoké politiky, který byl s velkým úspěchem uveden v řadě zemí a znají jej i čeští televizní diváci, sledujeme kariérní postup britského politika Jamese Hackera až k vytoužené funkci premiéra. Politické kuloáry jsou podány tak živě, až čtenáře překvapí, kolik podobných situací znají z české reality a jistě si vychutnají repliky plné klasického anglického humoru. zdroj: http://www.neoluxor.cz/... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Aurora (Praha)
Originální název:

Yes Minister 2 , 1984


více info...

Přidat komentář

krakonos.kraken
18.04.2023 5 z 5

Geniální.

"Buďto má Bernard naprosto vytříbený smysl pro absurdní humor nebo je mentálně retardovaný".

Kochy84
22.12.2021 5 z 5

Kultovní seriál BBC mě víceméně míjel. Věděl jsem o co jde, znal jsem jména postav, koho dabuje Vaculík a tím to tak nějak končilo. Politika nikdy nebyla můj koníček, je tolik jiných věcí nad kterými se můžu rozčilovat.
Jenže pak jsem jednou u kamaráda v autě objevil audioknihy a řekl jsem si, že je čas doplnit si vzdělání.
Je až neuvěřitelné, že je to knížka starší než já. Některá témata (gender, střet s islámem, rozpočty pro kulturu vs sport...) Jsou tak současná, až z toho vlastně mrazí. Podporuje to takovou tu teorii, že čas je kruh a pořád se vrací. Taky mě trochu děsilo, že ke každé z postav mě napadalo několik skutečných politiků, kteří nám vládnou.
Pro milovníky suchého anglického humoru povinnost. Jdu shánět další díly. A nebo se konečně na stará kolena podívám na ten seriál.


Alizon
20.09.2021 5 z 5

Tenhle typ humoru mám moc ráda. Navíc je kniha nádherně nadčasová (my tu EU rozložíme zevnitř). A mnohé zápletky, i když dovedené ad absurdum jsou velmi dobře inspirované úřednickým světem. Brilantní jazyk a neotřelé nápady. Britský humor ve své nejlepší podobě.

YA-girl
18.04.2021 5 z 5

Stejně jako u prvního dílu: celou dobu úsměv na tváři, občas výbuch smíchu, nebo aspoň potutelné pochechtávání. Humor za jedna, nadčasovost za jedna, pohled do politických sfér za jedna. :-)

Richard Skolek
22.01.2021 5 z 5

Pět hvězd dávám především za seriál, kniha samotná je dost nevyrovnaná. Autoři to pojali velmi kreativně, čtenář se tak často dozví i věci, které v seriálu vůbec nebyly, což fanoušky jistě potěší; zhruba stejně časté jsou ovšem i pasáže, kde jsou původní dialogy upraveny tak neobratně, že bych dal přednost doslovnému přepisu.

Jaruš7
18.01.2021 5 z 5

Pod dojmy televizního seriálu, nelze než tleskat.
Brilantní souboj mozků staré dobré Anglie v politických kuloárech.
Excelentní výkony, logické duely v přesvědčivosti jsou perfektně dramatické, neboť zde v Anglii jde o Moc.
Ta, se jen tak demokraticky nesmí ze zaběhnuté rutiny měnit.
Aparát má na to páky.
Nic stáří seriálu neubírá na aktuálnosti.
Je opravdovým potěšením sledovat úsilí, mimiku, gesta, nápady i ty prohry s odhodlaností uspět snad příště.

Brexit je logickým vývojem, potvrzením svérázně zaběhnutého naturelu.
Citace :"Musíme tam být, abychom ji pak pomohli rozložit zevnitř." (EU)
Nadčasovost za časů království.

Enti
27.01.2020 5 z 5

Nadčasový humoristický román ze zákulisí (nejen) britské politiky. Jim Hacker pokračuje jako ministr a blíží se jeho postup na nejvyšší vládní místo.

avalonek
25.02.2019 3 z 5

Jen mě to utvrdilo v tom,že politika a ti co jsou v ni a okolo ní jsou naprostý parchanti,kterým vůbec nezáleží na obyčejných lidech..Ale v knize byly místa kdy jsem se neskutečně nasmála..Ale jednou stačí..

Shashlick
11.02.2019 5 z 5

Ve stejném stylu jako první půlka. Prostě geniální humor s malými přídavky oproti seriálu.

Space.Junkienka
07.06.2018 4 z 5

Tak jo, asi je na čase se podívat i na seriál, protože po prvním dílu, jsem si musela zakoupit i díl druhý....A z něj jsem stejně nadšená....Černý britský humor je prostě nepřekonatelný, i když jej nesmím poslouchat v noci, když nemůžu usnout - pak budím všechny okolo, jak se chechotám do polštáře :D

vitek.sk
23.09.2014 5 z 5

Moje oblíbená trojice znovu v plné parádě. Sir Humphrey perlí ještě víc než minule, Hacker přestává být aspoň trochu naivní a Bernard je opět strašlivý pedant. Objevují se také mé oblíbené vedlejší postavy sir Arnold, sir Francis a bankéř Desmond Glazebrook. Nejoblíbenější díly: Morální rozměr, Kazatel v lihu, Danajský dar, Kostlivec ve skříni. Opět jasně nejvyšší hodnocení.

Ládja
15.06.2014 4 z 5

Hm...jak to napsat. Škoda, že znám televizní seriál skoro nazpaměť, takže mi kniha toho zas tolik nepřinesla. Je dobře napsaná, jsou tam občas informace navíc než v seriálu, ale jinak je to jen přepsaný seriál, nic jiného. Ale i přes to, mám seriál i knihu rád.

Adria Orici
13.02.2014 5 z 5

Neuvěřitelně zábavné čtení , i když některé pasáže zná čtenář ze seriálu , ale to neubírá nápor na Vaši bránici . Po těch letech stále stejné aktuální kolečko , jako naše scéna :D

Autoři knihy

Jonathan Lynn
anglická, 1943
Antony Jay
britská, 1930 - 2016

Kniha Jistě, pane ministře 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených152x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených15x
Knihotéce73x
Chystám se číst20x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x