Jirkův vesmírný lov pokladů

Jirkův vesmírný lov pokladů https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59846/mid_jirkuv-vesmirny-lov-pokladu-nw2-59846.png 4 80 13

Fantastická cesta vesmírem při hledání vesmírného pokladu je plná nejen neuvěřitelných dobrodružství Jirky a jeho kamarádů, ale i nejnovějších vědeckých poznatků o vesmíru a také úvah předních světových vědců. Knížka, kterou napsali Lucy Hawkingová a její otec, profesor Stephen Hawking, nejslavnější vědecký génius ve vesmíru, navazuje na úspěšný první díl Jirkův tajný klíč k vesmíru.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

George's Cosmic Treasure Hunt , 2009


více info...

Přidat komentář

evismaior
01.01.2024 5 z 5

90% - Po úspěchu prvního dílu u technicky zaměřeného syna, který nenávidí čtení, jsme sáhli po pokračování a byla to dobrá volba. Jirkův vesmírný lov pokladů pokračuje ve všem dobrém, co Stephen Hawking a jeho dcera vepsali už do prvního dílu - opět se jedná o vesmírné dobrodružství Jirky (jehož rodiče, kteří už nepůsobí jako z bláznivé ekosekty, autoři tentokrát odsunuli na misi na potápějící se ostrov Tuvalu) a Aničky, dcery nadšence do vesmíru Erika, který momentálně pracuje pro NASA a s celou rodinou se odstěhovali na Floridu - a kniha je zároveň doplněna mnoha krásnými fotografiemi a zajímavými informacemi o vesmíru, které děj parádně dotvářejí (pilotované lety, využití automatických sond, Venuše, Titan, rudý posuv atd.).
Navíc se tentokrát autorům podařilo děj udělat ještě o něco akčnější, když Jirka s Aničkou a jejich novým kamarádem počítačovým nadšencem Emanem sledují stopy záhadných "mimozemských" zpráv, které je s pomocí ne zcela funkčního počítače Kosma zavedou třeba na Mars, Titan i do zcela jiné hvězdné soustavy. A nechybí ani "oblíbený" záporák.
V minulém dílu mi Kosmo otevírající dveře na zvolená místa do vesmíru přišel jako fajn nápad, jak dostat hlavní hrdiny tam, kam autoři potřebují. Tady už to vzhledem k novému Erikovu zaměstnání působí trochu zvláštně (hlavní hrdinové mj. sledují start raketoplánu a řeší se nefunkční sonda na Marsu, když přitom mají v šuplíku počítač, který může kohokoli dostat kamkoli ve vesmíru), ale je to holt knížka pro děti, tak to tak beru. Určitě budeme číst i dál.

Ajrad1981
01.10.2023 4 z 5

Začátek mě nějak nechytl, ale jakmile se Jirka dostal do Ameriky, už to jelo. :-)


Janizoun
25.06.2023 5 z 5

Nové vesmírné dobrodružství děti i mě moc bavilo a brzy se pustíme do dalších dílů. Kniha je čtivě napsaná, napínavá, má krásné fotografie a děti i dospělí se opět mnoho dozví o fyzice a vesmíru. Mně i dětem (8 a 6,5 let) se moc líbila a všichni tři jí doporučujeme.

Venda32
04.06.2023 5 z 5

Kniha pro mladší čtenáře, kterou si klidně přečte i čtenář dospělý. Pro vědomostní obohacení v pohodě stačí přečíst si šedé vložené textové přílohy. Ale kniha je napsána tak skvěle, že se nenásilně čtenář dozví další fakta o vesmíru i z textu samotného příběhu.
Rád si přečtu i další díly.

Netopýr_5
06.06.2021 5 z 5

I přes svůj dospělý věk mne kniha zaujala svým příběhem i srozumitelně podanými odbornými tématy. Vše bylo nadávkováno tak akorát. Je vidět, že knihu sepsaly kapacity. Zcela upřímně jsem si knihu vychutnal a těším se na 3. díl.

Tania123
02.05.2021 4 z 5

Super.

Kullisek95
21.06.2020

Další kniha od Lucy a Stephena Hawkingových. Příběh i formát je v mnohém podobný dalším knížkám série o Jirkovi. Příběh je napínavý, chytlavý. Také doporučuji.

Stanenka
27.02.2020 5 z 5

Četla jsem 5letému synovi a moc nás pribeh bavil. Napínavé čtení určite i pro starší deti i dospelé. Dost se dozvíme o vesmíru. Zajímavé jsou i fotky či obrázky z vesmíru. Určite doporučuji všem, co se zajímají o vesmír i tem, co mají rádi napetí.

Briv
02.03.2019 5 z 5

Stephen Howking mě vždycky fascinoval, klobouk dolů před jeho myšlením. Jednou jsem si od něj půjčila knihu (pro dospělé) a naprosto jsem se ztratila. Tak jsem si řekla, že začnu pěkně od podlahy a to jeho dětskými knížkami :).
Teď jsem pokračovala druhým dílem a i když dítě už dávno nejsem, tak je psaná naprosto úžasně.Vesmír mě vždycky hodně zajímal, všichni ti trpaslíci, černé díry obři a tak... Škoda, že když jsem byla menší, tak tahle knížka ještě neexistovala. Příběh je moc hezký, ilustrace nádherné a samozřejmě informace o vesmíru - ty žeru. Určitě půjdu na další díl a až budu mít děti, doufám, že je to bude taky bavit.

milena8281
19.10.2018 5 z 5

Další úžasný příběh Jirky a Aničky, dobrodružné prázdniny a tajemný vesmír. Plný počet hvězdiček.

alef
22.02.2016 4 z 5

Taky jsem se do čtení pustila spolu se synem ... máme za sebou druhý díl a mé hodnocení se nemění ... příběh, který zajímavou, dobrodružnou formou podává dětem (a jistě nejenom jim :-) nechcí říct přímo odpovědi, ale určitě zajímavé úvahy a podněty na otázky, na které se ptáme i my, dospělí: Je možné cestovat napříč vesmírem? Jsou tam venku, ve vesmíru, Marťani nebo prostě bytosti z jiných galaxií anebo prostě jen jiné formy života? ... si zaslouží vysoké hodnocení :-).

efka.saf
31.01.2015 5 z 5

Druhý díl o Jirkovi, Aničce a superpočítači Kosmovi, byl opět naprosto excelentní! Jsem opravdu nesmírně ráda, že se mi tato trilogie dostala do ruky, protože takový zájem o vesmír, jako cítím po přečtení těchto dvou knih, jsem v životě necítila. Vesmír pro mě byl vždycky něco nepředstavitelného, obrovského, co je mimo moje veškeré chápání, ale teď mám alespoň trošku pocit, že i bez znalosti teoretické fyziky se jde ve spoustě věcí krásně zorientovat, když vám to někdo dobře podá. To tedy k informačním pasážím napsaným předními současnými vědci, kterých je v knížce poměrně hojné množství.
Co se týče příběhu Jirky a Aničky, ani tedy nemám do čeho rýpnout. Příběh je celkově vhodný, předpokládám, pro děti 2. stupně základní školy, ale i já jsem při honu vesmírného pokladu byla chvílemi pěkně napnutá! Konec byl takový trošku cukerínový, ale to vůbec nevadí, pro děti to je samozřejmě nejen vhodné, ale celkové zakončení lze brát i jako pozitivní příklad do života. Naprosto úžasná knížka a už se vrhám na třetí díl :)

delfin32
18.09.2014 5 z 5

Knihu resp. celou sérii mi doporučil k přečtení syn školou povinný.
Tak tedy, že jó, že si to přečtu, když se mu to tak líbilo :-) Dala jsem si kopeček knih na noční stolek, že do toho jen tak nakouknu, abych věděla vo co go, mohla zasvěceně diskutovat a za pár dní, že mu je vrátím... nooo, nakonec jsem je přečetla celé a všechny tři :o)

Autoři knihy

Lucy Hawking
anglická, 1970
Stephen William Hawking
britská, 1942 - 2018

Kniha Jirkův vesmírný lov pokladů je v

Právě čtených4x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených8x
Knihotéce52x
Chystám se číst27x
Chci si koupit14x