Jiříkovo vidění a jiné příběhy

Jiříkovo vidění a jiné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49586/mid_jirikovo-videni-HEM-49586.png 4 8 2

Jiříkovo vidění a jiné příběhy, které podle divadelních her Josefa Kajetána Tyla dětem vypravuje Vladimír Kovařík. Kniha formou povídek seznamuje s jedenácti Tylovými dramaty - dramatickými báchorkami a hrami ze života (Jiříkovo vidění, Čert na zemi, Lesní panna aneb Cesta do Ameriky, Tvrdohlavá žena a zamilovaný školní mládenec, Strakonický dudák aneb Hody divých žen, Pražská děvečka a venkovský tovaryš (Paličova dcera), Paní Marjánka, matka pluku aneb Ženské srdce, Pražský flamendr, Bankrotář, Chudý kejklíř, Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka).Do tvaru povídek je převedena vedle známých a občas hraných i řada děl neprávem zapomenutých a téměř neznámých. Cílem knihy je přivést mladého čtenáře k hlubšímu zájmu o celé Tylovo dílo.... celý text

Přidat komentář

Jarka_rybář
15.11.2020 3 z 5

Moc hezké příběhy. Dlouho jsem nevěděla, že jsou to převyprávěné divadelní hry. Pro děti je to super cesta, jak se s těmi příběhy seznámit.

Felsenberg
26.10.2014 2 z 5

Krásné divadelní hry mistra Tyla převyprávěné panem Kovaříkem. Doporučuji pro děti a slabší divadelní čtenáře. Opravdový divadelní gurmán si vychutná pravou divadelní hru na prknech nebo na papíře. Dobrou chuť!


Kniha Jiříkovo vidění a jiné příběhy je v

Přečtených11x
Knihotéce20x