Jinými slovy...

Jinými slovy... https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90363/bmid_jinymi-slovy-4IP-90363.jpg 4 6 2

Na minutu s Maxem Kašparů znamená sto „minutových zamyšlení“. V myšlenkových „jednohubkách“ si všímá nejrůznějších stránek lidského života. Nabízená zamyšlení je třeba nechat – podobně jako jednohubky na jazyku – volně rozplynout v našich úvahách.

Přidat komentář

Petrstik
16.11.2013 5 z 5

Peřina
Jak si kdo ustele, tak si lehne, říká staré přísloví; já bych k němu dodal: tak se i vyspí. Snad je to také jeden z důvodů, proč se otevírají různá studia zdravého spánku, kde si můžeme koupit vodní lůžka, zdravotní matrace, aromatické polštáře nebo vyhřívaná prostěradla. Důležitá je také solidní peřina. A máme-li už všechno kvalitní pohromadě, a přesto nemůžeme usnout, je na místě spolknout prášek na spaní.

A jedním z efektních a nenávykových je čisté svědomí.

Jinými slovy...
Není důležité, zda máme večer knoflíky na peřině urovnané pod bradou nebo u kotníků. Důležité je, abychom šli pod peřinu s urovnanými vztahy k bližním.

smrček
30.09.2011

Hodnoty
Jaký je rozdíl mezi bohatstvím, chudobou a bídou?
Bohatý je ten, který má více, než potřebuje. Chudý ten, kdo má jen to, co potřebuje, a bídou trpí ten, který má méně, než potřebuje.
Jsou mimo to i různé formy bohatství. V jednom starém památníku jsem četl tento verš:"Chudoba cti netratí, chudí jsou ctí bohatí."

Jinými slovy...
Pozvali mne podnikatelé na slavnostní otevření svého nového rodinného domu. Exteriér jako z Beverly Hills, interiér hodný ropného
magnáta. V celém objektu jsem však neviděl knihovnu. Chudí lidé.