Jiná, ale pořád já

Jiná, ale pořád já https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485626/bmid_jina-ale-porad-ja-kes-485626.jpg 5 2 2

Podle rodičů je Petra typický třináctiletý teenager – často naštvaná, otrávená a věčně na mobilu. Ona má ale pocit, že úplně mimo jsou rodiče, o bráchovi ani nemluvě. A nejlepší kamarádka Vanda, která jí jako jediná rozumí, se stěhuje. Může být ještě hůř? Může! Osudová nehoda Petru přenese do roku 1982, kdy ještě nebyly mobily, kabelovka a o internetu se nikomu ani nesnilo. Dívka se musí prát s životem v nové rodině i škole, ale zároveň tu poznává svého báječného dědu, prožije první velkou lásku a především pochopí, co znamená opravdové přátelství. Musí totiž bojovat o život kamarádky a nakonec i o ten svůj.... celý text

Přidat komentář

Katuuusenka
03.02.2024 5 z 5

Pro je to jedna z nejlepších českých knížek. Moc se mi líbila, rozhodně doporučuji všem. Originální a dojemný příběh a představitelný pro lidi, co v té době nežili :)

Monačte
10.01.2022 5 z 5

Moje nejoblíbenější dětská kniha se jmenuje Klára a Karolína – dvojčata přes propast času a dodnes bych dokázala odvyprávět ten fantastický a zároveň reálný příběh, který mi tehdy uhranul. A tahle knížka mi ji připomíná. Věřím, že i ona zůstane vepsaná hluboko v srdci mladých čtenářek a rády si na ni vzpomenou i po letech. Co to tu tedy máme? Fantastický příběh o cestování v čase, kdy se třináctiletá holka dostane do nepříliš vzdálené minulosti. Máme tu dramata, záchranu života, smrt, lásku i hluboké přátelství. A všechno je to logické a uvěřitelné! (Což stojí za zmínku hlavně proto, že i v mnoha dospěláckých knihách podobného charakteru můžete najít hromadu nelogičností.) Já jsem si užila opravdu napínavé čtení a to i přesto, že jsem ve věku matky hlavní hrdinky.


Štítky knihy

dívčí romány

Autorovy knížky

2021  100%Jiná, ale pořád já

Kniha Jiná, ale pořád já je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst9x