Jídlo jako jed, jídlo jako lék

Jídlo jako jed, jídlo jako lék https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66291/jidlo-jako-jed-jidlo-jako-lek-66291.jpg 4 33 9

Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Foods That Harm, Foods That Heal , 1996


více info...

Přidat komentář

Nemo78
01.01.2024 5 z 5

Velmi zajímavá a užitečná kniha a to dokonce i dnes, desítky let po vydání. Samozřejmě se v ní vyskytují i omyly, takže nelze jí brát ve 100% doslovně, ale to je u všeho.
Nejsem si jist, zda od té doby vyšla jiná, která by tuto překonala.

Dzis.Vagriski
17.11.2023 4 z 5

Knihu hodnotím s ohledem na dobu vydání (1996). Odráží stav tehdejších vědomostí, nevědomostí a rovněž dojmů. -- Dnes se podle ní řidit by znamenalo zadělat si spíše na problémy. Tedy pokud patříte k té o něco zdravější, menší části populace. I když, pokud by se doporučeními řídila většina naší populace, asi by nám pacientů ubylo. Knihu jsem poctivě pročetl jako inspiraci, našel jsem v ní spoustu zajímavých informací, které si ovšem musím ověřovat. -- Dnes se knížka prodává v antikvariátech za pár korun a pokud se zajímáte o výživu, mohu ji doporučit k pročtení, ale s kritickým nadhledem.


Renanka
02.08.2023 2 z 5

Vizuálně pěkná kniha, pro mě především vzpomínka na dětství a jedny z prvních informací o výživě. S velkým odstupem času po nahlédnutí musím zkonstatovat, že je tam spousta výživových nepravd, někdy až úsměvných.

Doubravka1975
15.08.2021 4 z 5

Pěkně a přehledně podle abecedy zpracována kniha o jídle a nemocech a nesnázích, doplněná fotografiemi a malovanými obrázky

DominaCZ
07.05.2021 3 z 5

Hezké vizuálně jinak pouze seznam jídel ovoce a zeleniny, základní popis a nemoci.
Obecné info. Ne vše se dá a ne by se mělo řešit jedenim těch chemických věcí-myslím třeba i ovoce, ne prášků, takže na radu STRAVA VAM POMŮŽE se dnes už spoléhat nedá. Taky se mi nelíbí že je pořád tak americká- mně je vážně fuk, že am.nabusencum doplňky stravy svaly nezvetsily anebo že prý vědci zjistili, že doplňky celkově k ničemu nejsou. Tak ať to nevyrábějí no.

Hospodyňka
22.02.2018 5 z 5

Opakovaně zní vykrádám inspiraci. Krásné fotky, krásné kresby...pastelkami, což je kumšt a ještě dosti chytrých informací. NO nečekejte, že se dozvíte něco převratného, ale příklady z praxe se mi v ní líbí.

konicekbily
30.04.2016 3 z 5

Informace jsou poučné, ale je třeba je brát s velikou rezervou!

whack
11.01.2016 3 z 5

Je to trochu neprehľadné, lebo články sú zoradené podľa abecedy a nie podľa témy, takže témy o rôznych chorobách (Depresia, Stres, ...) ku ktorým sú vždy pridané rady že čo je dobré v tom prípade jesť a čoho sa vyvarovať, sú pomiešané s úplne odlišnými témami ako "Energia, cvičenie a vitalita" alebo "Paradajky" alebo "Vegetariánska a vegánska strava". Je tam aj plno tém o mäse a inej živočíšnej strave, čiže žiadna vege príručka, dajú sa tam ale nájsť aj dobré veci.

Military
25.05.2014 3 z 5

Tři hvězdičky za přehledné tabulky vitaminů, minerálů, stopových prvků a působení na organismus při přebytku, ale i při nedostatku. Jinak (kvůli staršímu roku vydání) obsahuje již, ve spoustě případů, zastaralé informace.