Syn Jidášův

Syn Jidášův https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238237/mid_jidas-syn-jidasuv-imo-238237.jpg 4 49 8

Jidáš série

< 2. díl >

Theresia Sarkowitzová, zvaná Sia, je „dítě Jidášovo“, prastará, a přece věčně mladá. V pečlivém utajení bdí nad svými potomky, nevinnou mladou ženou a její dcerou, aby je nepotkal stejně tragický osud jako ji a ony se nemusely znovu zrodit jako nemrtvé. Ovšem pak se objeví někdo, kdo po ní už celá staletí pátrá. Někdo, jehož schopnosti jsou dostatečně velké na to, aby ji zabil. A který přetéká touhou po pomstě…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Judassohn , 2010


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2020 5 z 5

Jsem unešen dějem ve kterém jsou upíři a vlkodlaci.Jsem zvědavý na Skyllu jak se vypořádá s nástrama.

Eyghon
07.02.2020 5 z 5

Ještě lepší než první díl. Skylla nezabila všechny své potomky a to byla chyba. Akce, upíři a vlkodlaci, kam se podíváš.


Agrim
09.06.2019 5 z 5

Nemám co dodat opět moc dobrá knížka.

ludek.n
04.03.2019 4 z 5

Jestliže se první kniha Jidášského cyklu rozjížděla pomalu a pak teprve postupně nabírala na obrátkách, u jejího pokračovatele je tomu skoro přesně naopak: zběsilý a hrůzostrašný začátek se hned vzápětí rozpije a zvolní tempo, když si odskočí do více jak dvě stě let vzdálené minulosti. Tou se pak probíjí zpátky do frenetické současnosti, a to v sadě příběhů jednotlivých hrdinů: sběrače rákosu Tanguye Guivarcha, pastýřky Sandrine Carnasseové, šarmantního lupiče Dominica de Marata a konečně také Herma Byrneho, upírského vládce londýnského podsvětí. Přiznám se, že způsob, jakým Markus Heitz, tyto příběhy v závěru propojil, mě skutečně překvapil. Na druhou stranu však také musím přiznat, že některé linie, po nichž se v Jidášově synovi vydal, mě zase až tolik neoslovily. Rozhodně želím ztráty mocného společenstva Jidášových dětí, protože tato kniha už je o něčem trochu jiném. Je sice pestřejší a barevnější než její předchůdce, jenom si myslím, že se ty barvy nepodařilo úplně dobře namíchat. Ať už tak nebo tak, chutná to pořád dobře…

mr.Zdenek
21.10.2018 5 z 5

První, co jsem od autora četl, byly Děti Jidášovy a nebylo to špatné. Syn Jidášův je dá se říct druhý díl, které obvykle bývají trochu slabší. Zde ovšem výjimka potvrzuje pravidlo, napětí od začátku do konce, který zůstává otevřený. Na poslední díl se docela těším, jsem zvědavý jak vše dopadne.

wirtr
15.08.2015 4 z 5

Celou dobu jsem si myslel, že jsou to jednotlivé příběhy z minulosti Skylly. Jenže pak se vše tradičně spojilo do jediného celku. I když byl Tanguy v příštím životě poměrně magor, v předposlední kapitole jsem ho docela litoval jaký měl život. Docela chápu jeho vztek. A musím říci, že tato kniha poměrně dobře zaoblila ostré hrany Krvavých bran a krásně sjednotila celek jednotlivých knih. Myslím že si Dcery Jidášovy seženu v němčině abych je mohl číst ještě dříve než to vyjde v češtině, docela se těším na konec a doufám, že se všechny tři zbaví Botisova prokletí. 4,5

SONP
03.05.2015 2 z 5

Dočteno s obtížemi, kniha mi bohužel vůbec nesedla, i když se mi první díl hodně líbil - snad proto, že žádná z postav (možná až na jednu) mi skoro vůbec nebyla sympatická; záporáky přitom mívám rád. Navíc dílo je napsané z pohledu každé z postav zvlášť jakýmsi až povídkovým způsobem, jednotlivé útvary spolu na první pohled jakoby nesouvisí, a k rozuzlení dojde až v samém závěru knihy (a způsob propojení dějových linií, jakkoliv překvapivý, mě také tak docela nesedl). Zkrátka do třetího dílu asi už nepůjdu, škoda.

tarabas
05.04.2015

Hlavními aktéry v knize jsou upíři. Pokud čekáte romantiku typu stmívání, rozhodně se nedočkáte. Upíři v knize jsou opravdové krvelačné bestie, které se nedokáží a ani většinou nechtějí vzdát své oblíbené lidské krve. Postavy mají své kladné i záporné stránky jak jen to u upírů jde.

Jde o příběh upírky, která hlídá své potomky. Většinou jen dává pozor, aby se z nich nestaly bytosti jako je ona sama. V současné době udělala výjimku a zapojila se do života mladě ženy a její dcery. V podobě tetičky jim pomáhá a chrání je. Netuší, že z dávné historie se vynoří někdo, kdo ji nenávidí a snaží se jí zničit. Navíc má schopnosti, pomocí kterých by se mu to mohlo podařit.

Příběh nás zavádí do různých historických období, procházíme i různé země. Díváme se na děj z pohledů různých postav.
Rozhodně se nemusíte bát, že by Vás příběh nudil. Jsou zde celkem překvapivé zvraty, které jsem nečekala.