Dcery Jidášovy

Dcery Jidášovy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252997/bmid_jidas-dcery-jidasovy-BnB-252997.jpg 4 43 9

Jidáš série

< 3. díl

Upírka Sia je poslední ze smrtících dětí Jidášových – a připravena udělat vše pro to, aby se kletba nepřenesla na její jediné potomky, Emmu a Elenu. Když jsou obě uneseny, začíná pro Siu vražedný závod s časem: neboť pokud se jí nepodaří nevinnou ženu a dítě zachránit, mohly by se stát dcerami Jidášovými. A pak by je Sia musela zabít…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Judastöchter , 2010


více info...

kachni946
kachni946
13.12.2020 2 z 5

První díl této série nebyl až tak dobrý jako jiné knihy tohoto autora. V četbě mě spíš poháněla zvědavost, jak to dopadne. Po dočtení jsem si nedokázala představit, kam nás může autor vzít dál. Ze stejné zvědavosti jsem proto začala číst pokračování. Po 100 stranách jsem ho odložila. Přišlo mi, že se děj dál neodvíjí a další čtení byla ztráta času.

Luigi1
Luigi1
20.09.2020 5 z 5

Celá trilogie se povedla,dobře se četla,ten otevřený konec mě docela překvapil,to znamená,že spisoval přemyšlí o pokračování.Uvidíme


Solverino
Solverino
03.07.2019 4 z 5

Hmmm, celkem se to dá číst.

ludek.n
ludek.n
07.03.2019 4 z 5

Třetí kniha Jidášského cyklu se opět obsahově proměnila: pryč je středověk, tajemné společenství Jidášových dětí i plejáda druhově rozmanitých upírů. Zůstali jen dlaci a sídhe neboli bánší, kteří rozpoutali zběsilou válku o nadvládu nad Irskem. A zatáhli do ní i Siu Sarkowitzovou s její rodinou. To, co začínalo jako moderní upírský příběh, se proměnilo v akční komiksovou střílečku, lehce okořeněnou irskými mýty a legendami. Přestože ani v předchozích knihách se nenašlo mnoho milosrdenství, Dcery Jidášovy jsou ve svém vyznění až syrově nelítostné a hledat tu nějaké odlehčení je téměř marná snaha. Autor navíc zahalil mocenské struktury v Irsku natolik, že jsem po většinu času ani netušil, kdo za koho vlastně kope a proč dělá to, co dělá. Na druhou stranu akční složka románu je dostatečně napínavá, aby celý ten spektákl udržela nad vodou, takže i přes výhrady jsem hltal stránku za stránkou jako dobře zaběhnutá čtecí mašina.

mr.Zdenek
mr.Zdenek
11.11.2018 5 z 5

Mám-li zhodnotit celou trilogii, tak třetí díl se mi líbil nejvíce. V doslovu autor uvádí, že zvažuje pokračování. Zadní vrátka si nechal minimálně pootevřená. Knihy jsem půjčoval z knihovny, občas jsem měl problém si vzpomenout na nějaký odkaz, postavu z dílů předešlých. Ale i přes to dávám celé trilogii plný počet hvězd

whiolet
whiolet
27.08.2017 4 z 5

Dlouho jsem čekala na pokračování a když jsem ho konečně začala číst zjistila jsem, že mám velký problém se zorientovat.
Třetí díl ze série Jidáš se prolíná jak s knihami Ritus, Sanctum,tak i s Krvavé brány. Všechny tyto knihy jsem už četla a přesto jsem měla problém.
Od druhé poloviny (a s lepší orientací) jsem si knihu začala naplno užívat.
Je plná násilí a sexuálního nádechu a jako oddychovka je skvělá.
Přesto jsem mírně zklamaná, jelikož jsem čekala velké vyvrcholení celé ságy, ale autor si opět nechal spoustu zadních vrátek.

Jossie
Jossie
06.04.2017 3 z 5

Třetí díl jidášovské série mě moc nebavil - politická linka s lobbistou Davidem byla nejen nezáživná, ale i zcela zbytečná, Ema a kapitoly s ní (cvak, klap a píp) mi lezly na nervy, celá kniha byla zahlcena ohromným množstvím postav - prostě to celé nebylo ono.

wirtr
wirtr
03.04.2016 5 z 5

Ze všech šesti knih v této sérii byla dle mého názoru tahle nejkrvavější. Myslím že pokud bychom spočítali počet mrtvých v této knížce bude to zhruba odpovídat počtu stranám. Akční od začátku do konce. V knížce se objevyli snad všechny důležité postavy z celé série, kromě postav z Krvavých bran (ještě že tak), a také přibyla spousta nových, některé možná byly nadbytečné například David O'Liar. Když to shrnu, knížka se mi dost líbila, ale myslím, že další díl, který by přinesl další nové postavy, by už byl přeplácaný, toto je strop. Autor ale řekl, že plánuje další knížky, které by měli více či méně navazovat. Je dobře, že pátrá po novém cituji: "ohnisku." Doufejme v úspěšné objevení a tešme se na další vyzdvyžení krvechtivých legend. Nový start by mohl být skvělý.

SONP
SONP
23.02.2016 3 z 5

Když vyšel díl 3 Jidáší série, samozřejmě mi to nedalo, i když jsem v komentáři k dvojce prohlašoval, že s touto sérií končím. A tak tedy mohu prohlásit, že trojka se o něco vylepšila, ale stále to není žádná sláva. Heitz se tentokrát vrhnul na zelené Irsko, jeho vílí kopce, divoké irské hochy z IRA nadpřirozeného původu a místní politiku. Do toho všeho zamotal kriminálně organizované zajícodaky, psodlaky a hadodlaky, jejich kolegy - proklatě drsné irské upíry s bánší schopnostmi, hned dvě miniponorky a moře (ale opravdu velké moře) akce, střílení stříbrných kulek, probodávání těl zlatými příbory a podobných kratochvílí. Vznikl z toho tak trošku irský zelený guláš, ale číst se to překvapivě dá. Nebyl jsem nadšen, ale zklamán taky ne - kniha měla svoje chvíle. 60%

Autorovy další knížky

Markus Heitz
německá, 1971
2005  88%Trpaslíci
2008  83%Ritus
2016  89%Triumf trpaslíků
2009  87%Osud trpaslíků
2010  88%Spravedlivý hněv

Kniha Dcery Jidášovy je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce118x
Chystám se číst41x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x