Ježko Jožko nechce jesť

Ježko Jožko nechce jesť https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414207/jezko-jozko-nechce-jest0sxuoJ-iyP-.jpeg 5 44 16

Ježko Jožko má rád iba jahody. Keď mu rodičia pripravia hríby, dážďovky alebo slimačiu polievku, nič z toho ani len neochutná. Mamička s ockom sú z neho nešťastní. Ako majú svojho prieberčivého synčeka presvedčiť, aby pekne jedol? Našťastie sa mu do cesty pripletie bystrá veverička, ktorá vie, aká dôležitá je pestrá strava. V knižke okrem poučného príbehu nájdete aj zaujímavé informácie o živote ježkov.... celý text

Přidat komentář

malámišička
24.10.2023 5 z 5

Knížku jsem záměrně vybírala jako výchovnou. Syn měl občas problémy jak ježek Toník. Měl období, že jedl jen nudle s mákem. Ať jsem vařila co se dalo, syn nic jiného nechtěl. Tak jsem zkusila tuto knížku. Syn si Toníka oblíbil. Dál však odmítal jíst cokoliv jiného.V tom to nezabralo.
Časem to přešlo samo. Ve školce prý jí vše.
Knížku čteme pořád.

Vera Silent
18.08.2023 5 z 5

Knihu jsem dovezla jako dárek a moc se líbí, čteme ji vícekrát denně. Má hezké obrázky i příběh a navíc nestála moc. Úplná spokojenost.


@knihomolnice
24.09.2022 4 z 5

Krásně ilustrovaná knížka pro děti s poučením + na posledních stránkách tipy jak trošku pomoci ježkům, kteří žiji na našich zahradách nebo v okolí.

Miriam2017
30.12.2021 5 z 5

Prekrásne ilustrácie, poučný príbeh, úplne dokonalá detská kniha.

muchomurka
13.04.2021 4 z 5

Jelikož nej plyšák je u nás ježek, tak tahle knížka měla velký úspěch, hlavně co se týče ilustrací. Ty byly krásné. Příběh trošku pokulhává, ale naší malé prďolce to nevadilo. Mně se na tom akorát nelíbilo to, že v příběhu byly jiné informace, než vpředu a vzadu v přehledu/informacích o ježcích na deskách knihy - např. že ježci jsou noční zvířata a Toník se v příběhu noci bál, nebo ježci jsou samotáři a Toník usínal s celou rodinou a další. To je hrozná škoda, že příběh nebyl i tak víc o skutečném životě ježků. Ale i přesto krásná knížka, která mě pohladila po duši.

broskev28
01.02.2021 4 z 5

Mlsný ježek Toník se v naší knihovně skoro neohřeje, tak když nám tu teď v karanténě zůstal, konečně jsem si ho mohla prohlédnout.
Ilustrace povedené, spousta zajímavostí o ježcích na předsádkách knihy, skvělé. Jenže kdybych byla dítko, asi si nejvíc zapamatuju a s ježkem spojuju právě ty jahody, což by určitě neměl být cíl téhle knížky. Tohle ovšem malí čtenáři jistě neřeší.
Mě osobně nejvíc zaujala informace o délce výskytu ježčího pokolení na naší zemi. A pokud se dá věřit wikipedii (?), ježci jsou tady s námi ještě mnohem déle!

Litocha
09.09.2020 3 z 5

Nemám moc ráda dětské knížky, které jsou okatě výchovné, mnohem více se mi líbí, když poučení nenásilně vyplyne z příběhu. Ježek byl na mě příliš prvoplánově didaktický a i přes hezké obrázky nezabodoval ani u mého dítka. (A osobně mi trochu vadilo, že se tady z nehmyzí potravy dělá div ne hlavní složka ježčího jídelníčku, přestože naučný text na předsádce to uvádí na pravou míru.)

whiolet
31.01.2020 5 z 5

Krásné ilustrace v jednoduché knížce pro děti.
Přečteno za jeden večer a určitě se k ní ještě několikrát vrátíme :)

Osice
13.01.2020 5 z 5

Po veverce Barborce jsme si už 2x přečetli i o mlsném ježkovi Toníkovi, který chtěl jíst jenom jahody. Jenže ty nejsou vždycky k mání a ježek by si měl před tím, než ulehne k zimnímu spánku, udělat tukové zásoby. … Dcera opět nezklamala. Navrhla, že si mohl jahody nasbírat do zásoby, aby je měl i v době, kdy už nerostou. Popřemýšlely jsme pak společně nad tím, jak by je mohl uchovat, aby mu vydržely. … Líbí se mi, jak je kreativní, nějaké poučení „ať vezme čert“:-) … Krásné ilustrace má na svědomí sama autorka A. Reitmeyerová. Kromě příběhu je obsažena v knize naučná část, která poskytuje spoustu zajímavých informací o ježcích. Zaujalo mě, že dokáže ujít za den až 2 kilometry. Dcera už ví, že by za 1 den zvládl dojít od nás na jedno hřiště, kam ráda chodí:-)

bibi.r
13.01.2020 5 z 5

Velmi hezký a poučný příběh o vybíravosti v jídle. Skvělá knížka k povídání.
Je-li vaše dítě vybíravé v jídle, tak příběh o Toníkovi mu možná pomůže otevřít oči.
Krásné ilustrace.

Aknel26
27.11.2019 5 z 5

Moc hezký příběh o ježečkovi, který měl rád jen jahody a ostatní jídlo odmítal, aniž ho ochutnal, což se mu v zimě málem vymstilo... Kromě poučení ohledně důležitosti pestré stravy (kéž by si z toho Kubík něco zapamatoval!) je důraz kladený i na přátelství. Ilustrace jsou krásné a na začátku i na konci knížky se děti dozvědí nějaké praktické informace. Třeba i to, že by neměly dávat na zahrádku mističku s mlíčkem pro ježečky, jako jsem to dělala v dětství v dobré víře já. Tak snad si na něm myši a kuny pochutnaly!

veronika0382
20.11.2019 5 z 5

V knize najdete také jak se zachovat, pokud ježečka najdete, čím ho krmit a jak mu přilepšit. Pohádka je nádherně ilustrovaná, moc hezky zpracovaná a není dlouhá, což ocení rodiče, když budou dětem předčítat před spaním. Více v mojí recenzi z záložkách - Veru, KNihy na cestách

LucieB.
06.11.2019 5 z 5

Příběh Mlsného ježka Toníka ukáže dětem, jak je důležité jíst pestrou stravu, kterou potřebuje jejich tělo, aby mohlo správně fungovat. Není důležité jíst úplně všechno, ale mít dostatek ovoce, zeleniny, bílkovin a minerálů a pak jim to bude běhat a skákat úplně samo! Je to knížka o překonávání zlozvyků a také o tom, že je třeba vydat se jinou, správnější a také daleko zdravější cestou.

Blaufik
29.10.2019 5 z 5

Kniha je určena nejen k předčítání pro ty nejmenší, ale myslím si, že by mohla bavit i začínající čtenáře. Díky příběhu o vybíravém ježkovi by mohli být pozitivně motivováni ke zkoušení nových jídel. Veverka totiž Toníkovi ukázala, že jídlo je nejen povinností, ale také zábavou se spoustou zajímavých chutí, které by bylo škoda neobjevit.

Tento laskavý příběh, ve kterém se v závěru zrodí i velmi důležité přátelství se dětem bude jistě líbit. Pokud je vaše ratolest navíc nadšenec do lesních zvířátek, věřím, že se tato kniha objeví na seznamu TOP.

bookcase
19.10.2019 5 z 5

Pohádka o mlsném ježkovi pobaví velké, malým vybíravcům snad pomůže, aby se naučili, že nejen z pamlsků je člověk, tady vlastně ježek, živ.

Ďumbierka
23.06.2019 4 z 5

Toto je veľmi pekná knižka. Pre všetky deti, ktoré ľúbia ježkov :) a aj dospelí sa pokochajú krásnymi kresbičkami. Sám ježko Jožko sa naučí papať aj to, čo si myslel, že mu nechutí, takže príbeh aj s ponaučením pre deti, ktoré vymýšľajú :)

Štítky knihy

ponaučení zvířata, fauna lesy ježci

Autorovy další knížky

Andrea Reitmeyer
německá, 1979
2019  92%Mlsný ježek Toník
2019  88%Ustrašená veverka Barborka

Kniha Ježko Jožko nechce jesť je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x