Ježišu, ty sa postaraj: Dolindo Ruotolo, život a zázraky

Ježišu, ty sa postaraj: Dolindo Ruotolo, život a zázraky https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407569/bmid_jezisu-ty-sa-postaraj-dolindo-ruoto-7cd-407569.jpg 5 5 2

Fascinujúca biografia kňaza Dolinda Ruotola (1882 – 1970), ktorému Ježiš zveril modlitbu, ktorú poznáme ako Novéna odovzdanosti je doplnená množstvom svedectiev a textov z novín. Tento muž predpovedal pontifikát Jána Pavla II.: „Poľsko oslobodí Európu od tyranie komunizmu – píše v liste jednému z poľských diplomatov (1965). Povstane z neho nový Ján, ktorý hrdinským úsilím rozbije okovy komunistickej tyranie.“ 16 rokov mu Svätý úrad zakázal slúžiť svätú omšu, prenasledovali ho viac ako Pátra Pia. No napriek tomu sa nikdy neodvrátil od Cirkvi. Krátko pred smrťou povedal: „Ak sa obávate, že Ježiš nevypočuje vašu modlitbu, príďte k môjmu hrobu, silno zaklopte a ja sa budem modliť s vami.“ V kostole, kde je otec Dolindo pochovaný počuť každý deň silné klopanie. Existuje nespočetné množstvo dôkazov, že kňaz dodržiava svoj sľub. Slová modlitby, ktoré počul od Ježiša majú silnú moc. Krátka veta „Ježišu, ty sa postaraj“ je vyhlásením neobmedzenej dôvery a úplnej oddanosti Ježišovi, ktorý všetko mení.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , ZAEX
Originální název:

Jezu, Ty się tym zajmij! o. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda


více info...

Přidat komentář

ŠtěpánMaria
30.08.2022 5 z 5

Knihu jsem četl s velkým zájem, protože je napsána poutavě. Vedle životních osudů svatého neapolského kněze Dona Dolinda Ruotola, mnohdy podivuhodných, také "odhaluje", jak na této knize pracovala, jak procházela místa, která jsou s Donem Dolindem spojena, a jak hovořila s lidmi, kteří ho znali. To umožňuje nasát atmosféru Neapole, tohoto velmi specifického města.

archandelka
22.04.2019 5 z 5

"Dôveruj Bohu! Keď prídeš k môjmu hrobu, zaklop a aj spoza hrobu ti odpoviem: Dôveruj Bohu!"
Miluju Novénu odevzdanosti, je to jedna z nejmocnějších modliteb, se kterou jsem se kdy setkala a modlím se ji opravdu poctivě každý večer už skoro dva roky. S o to větší radostí jsem přivítala tuto knihu o Dolindovi Ruotolovi. A nelituju. Nádherná kniha, plná hlubokého svědectví o životě tohoto pokorného muže, který byl tak velmi pronásledovaný církví, a i přesto nedokázal nic jiného, než milovat. Dolindo znamená utrpení a dostalo se mu ho teda v životě až až. A přesto všechno nám může být obrovským příkladem, že si nikdy nenechal otrávit své srdce hněvem a zlostí, ale všechno pokorně přijímal, prosil o odpuštění, a kam přišel, tam přinášel lásku a požehnání.
Není pochyb o tom, že je svatý, i když jeho beatifikační proces ještě není dokončený. Ale věřím tomu, že bude.
A stejně tak věřím tomu, že i já jednou budu mít možnost navštívit Neapol, zaklepat na jeho hrob a slyšet jeho slova: Dôveruj Bohu!
"Ježišu, odovzdávam sa ti, ty sa postaraj."


Štítky knihy

Bůh, Hospodin Ježíš Kristus víra novény

Autorovy další knížky

2018  100%Ježišu, ty sa postaraj: Dolindo Ruotolo, život a zázraky
2020  0%Ruženec odovzdanosti s pátrom Dolindom
2021  100%Ježišu, zachráň ma!

Kniha Ježišu, ty sa postaraj: Dolindo Ruotolo, život a zázraky je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x