Ježíšek podává ruku

Ježíšek podává ruku https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422755/bmid_jezisek-podava-ruku-kw4-422755.jpeg 5 4 3

Svazek povídek nahlíží z různých úhlů na Vánoce i na naši schopnost obdarovat druhé, radovat se s nimi a nebýt lhostejný k jejich trápením. Povídky pracují s tím, co si lze vyposlechnout v rozhovorech doma i jinde. Upoutá schopnost autora zachytit úžas malých dětí nad světem, slovy i skutečností, kterou prožívají. Krátké příběhy ze života, které pohladí. Eduard Martin je noblesním vypravěčem: miluje lidské rozhovory, poznal sílu vyřčeného slova a předává ji dál.... celý text

Přidat komentář

borupet
13.11.2022 5 z 5

Pohlazení po duši. Laskavé, milé, moudré povídání, které nutí člověka k zamyšlení a uvědomění si daru života. Autorovy malé knížečky vždycky naplní mou mysl pokorou a vděčností, že tady jsem a žiju právě ten svůj život, a pokaždé si uvědomím, jaké mám štěstí.

Jana512
08.01.2021 5 z 5

Povídky s adventní a vánoční tématikou přispívají ke krásnému prožití Vánoc jak dětí, tak i dospělých. Vedou k zamyšlení a často i ke konkrétním úkolům. Vychází přitom ze vzpomínek ze života dětí i ze vzpomínek, jak prožívali Vánoce ve válce. Autor dokáže vést čtenáře k vděčnosti a nacházení krásy života i v obyčejných situacích.


majáček
05.01.2020 5 z 5

Mám ráda knížky Martina Petišky. Jsou milé a laskavě moudré. K srdci mi přilnuly tyto příběhy:
-Prskavky aneb jeden rituálek (Rozsvítím si svou vlastní svíčku každý den nejen o Vánocích.)
-Svíce ( Zasvítím si svíčku ve svém srdci při vpomínce na mé milé......)
-Mají mrtví vánoční stromečky? (To, že někdo odešel, ještě neznamená, že mu něco nemůžeme dát. Smutek mu nepomůže - Smutek nám nepomůže. Dát mu dárek, co měl milý rád - třeba koledu si zazpívat.)