Ježek v zahradě

Ježek v zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262436/bmid_jezek-v-zahrade-262436.jpg 4 7 5

Chcete se dozvědět vše podstatné o způsobu života tohoto roztomilého živočicha? Uměli byste se postarat o zraněného ježka či osiřelé mládě tak, aby se na jaře mohlo vrátit do přírody? Znáte ježčí jídelníček, uměli byste ježka nakrmit, zbavit parazitů, vybudovat mu vhodný příbytek, dodržovat hygienu tak, aby neonemocněl? A nebaví vás hledat všechny potřebné informace pracně na internetu, posílat dotazy a čekat na odpovědi? Pak si kupte tuto knížku, protože v ní máte všechny odpovědi na své dotazy hned po ruce a pěkně ucelené. Její autorka se už více než 40 let věnuje odchovu ježků a jejich biologii zná v teorii i praxi do nejmenšího detailu, rady od ní proto jsou, jak už je z výčtu patrné, přímo od pramene, neocenitelné a srozumitelné. Navíc kniha je plná informativních fotografií, které vám hodně napoví.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: , Grada
Originální název:

Igel im Garten. Helfen, pflegen, beobachten , 1996


více info...

Přidat komentář

Imor
21.08.2023 4 z 5

Stručné, jednoduché, ale dostačující informace jak přistupovat k přítomnosti ježka na zahradě. Doporučuji jak rodičů, tak i prarodičům - perfektní obrázková kniha se stručnými popisy a to si myslím, že bude bavit jak dospělé, tak i děti.

LunaL.
14.07.2021 5 z 5

Skvěle napsaná kniha - tenká, ale plná zajímavostí a rad. Stručně popisuje ježky, jejich jídelníček, způsob života. Rady, jak se postarat o zraněného ježka, čím ho krmit, jaký mu udělat domeček a jak ho postupně navracet zpět do přírody. A jak přizpůsobit zahradu ježčím návštěvníkům :) Zaujala mě krátká kapitola o historii ježků. Naopak mi vadilo, že tam chybí popis vzhledu západního a východního ježka - celkově označení "náš domácí ježek" mi neseděl.
Doplněno fotografiemi a obrázky.


meluzena
14.07.2020 2 z 5

Pokud o ježcích nevíte nic, dostane se vám všech základních informací o tom, jak upravit a udržovat zahradu, aby se v ní ježkům líbilo, co musíte a nesmíte podle české legislativy, jak poznat zdravého ježka a toho, který potřebuje pomoc, jak má ta pomoc vypadat, atd atd. K tomu tabulky, nákresy a krásné fotografie.
Těch přesných pokynů a upozornění na to, co všechno se dá zkazit, je tu ale tolik, že se snadno můžete "vyděsit" a raději nedělat nic, protože veterinář se z vás přečtením nestane... (Trochu jako byste přelouskali příručku první pomoci a pak se ocitli "v akci").
No, ale aspoň vám dojde, že ježkovi můžete ublížit tolika různými způsoby (byť´ nevědomky či dokonce v dobré víře), že než se do něčeho pustíte, měli byste toho o ježcích poměrně dost znát.

zelena_zabicka
25.11.2019 4 z 5

Také vykrmujeme malého bodlináče, abychom ho snad už za týden mohli zazimovat v zahradě. V této útlé knize, která je mimochodem plná barevných fotek a obrázků, jsme našli mnoho rad, jak s ježky nakládat, čím jim pomoci, jak pro ně udělat na zahradě přátelský prostor, i jak je to s tím odebráním z přírody, ošetřováním a návratem. Kniha se mi moc líbí a za nízkou cenu, kterou jsem za ni zaplatila, mě velmi mile překvapila.

efka.saf
13.05.2019 5 z 5

Před dvěma lety jsme se na konci mrazivého listopadu ujali jednoho malého bodlinatého lumpa a úspěšně ho přezimovali až do jara. A když jsme ho našli - přesně jak píše kniha - jsme obrátili internet naruby, abychom získali informace, co s takovým troubou a jak ho zazimovat. Kdybych tehdy věděla o této knize, věřím, že by mi v našem prahnutí po informacích hodně pomohla. Je v ní vše podstatné; kde se ježkovi daří, jak ho přilákat na zahradu i informace k zimování či jakékoli pomoci jedincům, co lidskou pomoc potřebují. Doufám, že kniha bude přínosem i pro jiné dobré lidi, protože až při tak blízkém kontaktu s ježkem jsem si uvědomila, jak kouzelné a antistresové zvířátko to je a zasluží si určitě víc, než být rozšmelcovaným flekem na silnici.

Štítky knihy

ochrana zvířat zahrady, zahrádky ježci

Autorovy knížky

2015  86%Ježek v zahradě

Kniha Ježek v zahradě je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x