Jezdci časem

Jezdci časem https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81322/bmid_jezdci-casem-81322.jpg 4 162 32

Zahrávejte si s časem a známý svět… by se mohl změnit ve svět, jak ho neznáte. Liam O´Connor měl zemřít v moři v roce 1912. Maddy Carterová měla zemřít v letadle v roce 2010. Sal Vikramová měla zemřít při požáru v roce 2026. Ale několik okamžiků před jejich smrtí se zničehonic kdosi objevil a řekl: „Podej mi ruku…“ Jenže Liam, Maddy a Sal nejsou zachráněni. Najala je organizace, o jejíž existenci nemá nikdo ponětí, s jediným cílem – aby opravovali narušenou historii. Protože cestování časem je možné a někteří lidé by se rádi vrátili v čase a měnili minulost. Proto existují JEZDCI ČASEM, aby nás chránili. Aby zabránili cestovatelům v čase ve zničení světa…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Time Riders , 2010


více info...

Přidat komentář

lukaskmn1
29.03.2022 5 z 5

Geniální.

kuba-cz
25.03.2022 5 z 5

Jízda od začátku do konce. Kapitoly krátké, má to rychlost. Čekal jsem více časo-zápletek, složitějších, nebo více (spoilerovat nebudu :-) ... ale na škodu to není. Moc mě bavily jednoduché popisy situací, lokací, postav.. v textu žádný balast. Od první stránky velmi čtivé.


Eeper242
31.10.2021 5 z 5

Veľmi dobrá kniha.Je mi trochu ľúto boba.Ale inak veľmi pekná a doporučujem ju :)

Andyka1305
17.01.2021 3 z 5

Tuto knížku jsem četla jen kvůli přítelovi, který nečte,aby jsme jí četli společně.Je to kniha spíše pro teen čtenáře, nicméně mě zaujala a ráda jsem jí dočetla.Určitě mám v plánu číst i druhý díl.Na druhou stranu to není kniha,ke které bych se opět vrátila.

Solverino
19.11.2020 2 z 5

No tak velká pecka jako byl "Reborn" nebo "Remade" to fakt není. Spíš takové "měkké" čtení pro děti a mládež. Nijak zvlášť mě to tedy nebavilo a cca od poloviny jsem začal přeskakovat a "přetáčet" dopředu. Uvidíme jestli to dám celé. Průměrná záležitost.

ComicGuy899
03.04.2020 5 z 5

/Môže obsahovať mierne spoilery!/

Jazdci časom nie sú nejak moc úspešná ani známa séria v bývalom Československu, čo ma neskutočne mrzí.

Je to totiž veľmi zaujímavá sci-fi séria pojednávajúca o zmenách histórie. Ako mladší som nebol schopný sa učiť dejepis (pretože sa mi nechcelo) a táto knižná séria túto úlohu zvládla vynikajúco. História je tu podaná nenásilným štýlom a ak máte podobný vkus ako ja budete vyžadovať aby vám postavy bez používania internetu povedali, čo najviac, čo o danej situácii vedia. Je to písané veľmi jednoducho a dá sa do toho veľmi rýchlo začítať vďaka faktu, že ani kapitoly nie sú nejak extrémne dlhé (priemerne tak dve strany).
Postavy sú naozaj veľmi sympatické a i keď sa o nich nedozviete v prvej knihe skoro nič, v pokračovaniach sa o nich tajomstvá odkrývajú. Každý z nich je niečim špeciálny.
Liam mal zomrieť ešte pred prvou svetovou takže vás počas celého príbehu bude zaujímať jeho značné iné konanie a budete si užívať jeho skúmanie súčasnej modernej doby (kniha sa odohráva v roku 2001 tesne pred jednou nešťastnou udalosťou). S Liamom strávite v tejto knihe aj najviac času, pretože hlavne on bude až do konca séria používaný ako "hlavný cestovateľ".
Maddy mala zomrieť v roku 2010 a rým si k nej nájde veľa ľudí cestu i cez fakt, že je prakticky z minulosti. O to mi, ale príde sympatickejšia a so všetkých postáv má hlavne ona "titul kapitána" a jej chovanie si vďaka jej veku a dobe kedy existovala väčšina čitateľov zamiluje.
A Sal je asi najväčší oriešok. Tú si zamilujete rovnako ako všetkých troch, no na môj vkus jej bolo v prvej knihe venovaného málo priestoru. Jednoducho sa stane "pozorovateľkou" a zisťujete ako vníma minulosť ako dieťa z budúcnosti roku 2026. Som rád, že jej pán spisovateľ venoval v neskorších pokračovaniach omnoho viacej priestoru.
Ohľadom záporákov sa toho veľa nedá povedať, pretože sú to typickí záporáci s klasickým motívom, ktorí v celej sérii moc miesta nemajú, ale nie sú nepríjemní (zväčša) a s niektorými môžete sympatizovať pretože ich správanie je omnoho racionálnejšie (ich motívy sa ľahko chápu) ako u cestovateľskej dvojice.
Ohľadom prostredia v ktorom sa kniha odohráva sa ťažko hovorí. Máme tu veľmi reálne opísaný New York roku 2001 - živý, hlučný a plný farieb. Potom sa nám letmo ukáže budúcnosť okolo roku 2060 ( o tom moc neviem povedať). A ak by ste sa v tom strácali na konci knihy je vždy graficky znázornená časová linka knihy. Spisovateľ našiel skvelý spôsob ako prerozprávať len to, čo potrebuje, nechať nejaké veci otvorené a potom niekedy v neskorších pokračovaniach to vysvetliť, vďaka čomu tento svet nevyzerá ako vytvorený za pochodu. Rowlingová by sa mala poučiť. Ohľadom budúcnosti tu nie kladený taký dôraz ako na minulosť. Budúcnosť je nestála a vy dostanete len stručnú "históriu budúcnosti" a v neskorších knihách vám niektoré známe pasáže budú lepšie vyrozprávané a opísané. Minulosť je ale o niečom inom. Máte tú klasickú minulosť ( v tejto knihe WWII ) a tá je veľmi reálna a miestami až dobová. A alternatívnu minulosť a budúcnosť radšej nespomeniem. To by sa už ani neoplatilo čítať.

...

Až teraz som si vlastne uvedomil koľko som toho napísal a tak to radšej veľmi stručne zhrniem.

VERDIKT:
Pán spisovateľ Alex Scarrow dokázal vytvoriť dokonalý sci-fi román, v ktorom si každý nájde svoje. Máte radi druhú svetovú? Máte to tu. Máte radi deprimujúcu budúcnosť? Máte to v celej sérii. Máte radi alternatívne vesmíry? Toho tu je celá kniha. Máte radi časové paradoxy? Tu to máte. A to najhlavnejšie - máte radi fungujúci a sofisitkovane napísaný román s dobrými a sympatickými postavami s mierne rozprávkovým, ale silným fantasy podtónom? Potom vám nič lepšie neviem odporučiť.
Ukážkový román pre mladistvých.

Preto knihe udeľujem 87% a Známku: A.

Knihu kazí už len fakt, že séria nebola po finančnej stránke moc úspešná a tak bol spisovateľ nútený ju trochu urýchliť a v našom vydaní kniha bola tak neúspešná, že sa ani nevydala celá séria.


OBROVSKÁ CHYBA!

Ak by toto získalo pozornosť hneď by sa zvýšil počet knihomolov :) ...

protokol
17.03.2020 odpad!

nuda nuda a ešte nuda .
je to tak nudné že som pritom zaspal . mne osobne sa táto kniha čítala hrozne zle.

Kacennnka
10.11.2019 4 z 5

Pro čtenáře do 15 let naprosto top, jenom škoda, že po druhém díle se přestalo vydávat.

Dani3
12.06.2018 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, řekla bych lepší průměr.

Tři lidé na pokraji smrti dostanou možnost jí uniknout a stát se součástí týmu, který dohlíží na čas a v případě, že je něco jinak, mají za úkol to odhalit a napravit.

Cestování v čase mám ráda, ale tady mi vadilo, že to bylo napsané moc jednoduše (občas i nelogicky). Možná, kdyby hlavní hrdinové, kteří zachraňují svět, byly o něco starší, tak by mi to přišlo více uvěřitelné. Začátek byl slibný, ale jakmile se tým rozdělil, tak mě to postupně přestávalo bavit. Další díly už číst nebudu.

Leiah
17.02.2017 4 z 5

Moc se mi líbilo. Problém Jezdců časem je ten, že je to vyprávění na pokračování. A těch pokračování je devět. Pak se teprve příběh uzavře. To, co se zdá v jedničce nelogické, je v šestce vcelku logicky vysvětleno. A věřím, že v dalších třech dílech dojde k odhalení i zbytku "záhad a nelogičností". Příběh je napsaný tak, že každá kniha má svoje zcela nezastupitelné místo a dost dobře nejde číst na přeskáčku. Podezřívám pana Scarrowa, že tam ty domnělé nelogičnosti dal schválně, aby čtenáře trochu pozlobil, než odhalí skutečný záměr. Každopádně, zbylé tři knihy jsou na cestě, už se těším na to, jak to nakonec dopadne. Ta předvídatelnost se také zdá být pouze zdánlivá...
Pro info: 1. Jezdci časem, 2. Predátoři, 3. Kód apokalypsy, 4. Absolutní válka, 5. Brány Říma, 6. Město stínů, 7. Král pirátů, 8. Proroctví Mayů, 9. The Infinity Cage (Klec nekonečna??? tady si s překladem nejsem jistá. Možná až přečtu.)

Klarsik3
26.01.2017 4 z 5

Zprvu jsem se nemohla začíst, kdežto konec sem četla jedním dechem.. Pravda je to předvídatelné a občas sem knihu zavřela se slovy to je blbost.. Nakonec mi to nedalo a dočetla sem jak sem psala jedním dechem... Je to vcelku chytlavelé ale hold to chvilku trva.. I když mě to nakonec bavilo sem ráda že to nema uplně otevřený konec.. Do dalšího dílu se nemam v úmyslu poustět.. Jednorázovka dobrá..

boekwurm
07.04.2016 2 z 5

Tohle nebyl můj šálek čaje, ale to je moje chyba, nemám se pouštět do young adult! Postavy jsou ploché a nelogické, zejména pak ty z historických dob, které se chovají tak, jak by se určitě chovat neměly, díry v logice velké jako Macocha, a od začátku je až příliš předvídatelné, kam to celé směřuje. Přestože je to poměrně čtivé, měl jsem co dělat, abych to dotáhl do konce. Je to pravý protipól Propasti času, kterou jsem četl před tímto veledílem.

Patapuf
11.02.2016 4 z 5

Je to zase něco jiného a rozhodně se u toho nudit nebudete... i když pár věcí mi tam přijde nelogických... například jak .... zničí v jedné variantě svět.... to je přece blbost, protože kdyby zničil lidstvo nemohl by nikdo vyvinout stroj času.... tady někdo neposlouchal Sheldona :)

Nasko
24.10.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o cestování časem, které jsem kdy četla.

Škoda, že v ČR vyšly jen první dva... Zbytek asi dočtu ve slovenštině... Sousedi mají zkrátka větší štěstí.

pobijecmuch
01.08.2015 3 z 5

Konečně se mně dostaly do rukou knihy ze série Jezdci časem a kroutím hlavou, co někteří čtenáři o tomto prvním dílu "pějí" za oslavné ódy. Kniha patří do žánru sci-fi pro děti a mládež, protože je to spíše taková "příručky mladých svišťů", než román pro normální fanoušky cestování v čase. Z knihy jsem tedy zklamán, ale také ji nepovažuji za úplný propadák. Knihu hodnotím průměrem a ještě dám šanci druhému dílu.

Edona
13.04.2014 3 z 5

Jezdi časem patří mezi knihy, které sice neurazí, ale ani moc nepotěší. Příběh je sice čtivý a v jistém smyslu i zajímavý, ale není to nic světoborného. Dávám hezký průměr, protože ten si tato kniha určitě zaslouží.

Bublushka
25.02.2014 5 z 5

Na knihu jsme jednou sáhla když jsem si měla vybírat knihu k vánocům ,ale přebila ji jiná. A pak mi náhodou na ni padl pohled v knihovně a já si ji musela půjčit. A to bylo jen dobře. Něco tak skvělého jsem dlouho nečetla. Bylo to úžasně napínavé a já hltala a hltala jednu stránku za druhou a nemohla jsem se odtrhnout Autor umí skvěle pojmout příběh, hrdinové vám brzy přirostou k srdci a vy chcete víc a víc. Při scénách ze zpustošeného New Yorku mi běhal mráz po zádech. Bylo to tak propracované, že jsem se úplně cítila jako bych mezi hrdiny byla. Do konce jsem nedutala a netušila jak to vlastně může dopadnout dobře. A dopadlo. Jezdci časem je opravdu úžasná kniha kterou budu číst ještě hodněkrát. Doporučuji, je to něco úžasného.

melaficent
14.02.2014 5 z 5

Úplne geniálna kniha :3 :3

IvcaK98
15.01.2014 4 z 5

Chvíli mi trvalo se začíst, ale stálo to za to. Občas mi to přišlo trochu nesmyslné, ale chybu nehledám v knížce, spíš v tom, že celé cestování v čase postrádá logiku. Na dané téma je to snad moje první četba, ale i přes drobné nedostatky mě kniha bavila a to je hlavní ;-)

Lenny33
01.07.2013 2 z 5

Bohužel mě kniha vůbec nezaujala. Těžko se mi četla, k postavám jsem si nevytvořila žádný vztah a do čtení jsem se musela nutit. Nápad to má, ale tím to pro mě skončilo.