Jestřábe, vypravuj... I

Jestřábe, vypravuj... I https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125821/mid_jestrabe-vypravuj-jestrabe-vypravuj-0nM-125821.jpg 4 56 5

Jestřábe, vypravuj... série

< 1. díl >

První souborné vydání povídek Jaroslava Foglara, část 1. (celkem 54 povídek, 2x27) Obsah: – Vítězství – Po číslech – Kdo jste vyhrál? – Indiánské léto – Náš alpinismus – Uhaslé ohně – Za tichých nocí – O zapomětlivém Bohouškovi – Půlnoční příhoda v osamělé chatě – Zákon proti zločinu – Moje petrovské utrpení – Podivná řeč Toníka a Jůlky – Kdyby nás tak ve Slovíčku viděli – Myší ráj – Pětikoruna vypráví – Sto deset knedlíků – Nepřítel v táboře – Jak jsme vítali vojáky – Hovor ve skříni – Rozsouzený spor – Myší vzbouření – Jak se dělá papír – Jezdíme na toboganu – Táborový oheň – O starém vagónu – Tajemství osamělého vozu – Jestřábe, to bude „príma“!... celý text

Přidat komentář

Terror
22.01.2022 2 z 5

Bohužel... Věděl jsem, že tato sbírka "povídek" mistra chlapeckých příběhů nebude to pravé ořechové. S tím jsem k ní i přistupoval. Přesto je skutečnost ještě horší. Dal jsem "povídky" do uvozovek. Proč? Ony to totiž ve valné většině povídky nejsou. Jde o krátké nástiny nápadů, které možná fungovaly jako vyprávění u praskajících polen táboráku, ale do knihy by bylo potřeba je rozvést a poupravit. Kupodivu nejlepší se mi zdály "lyrické povzdechy", které se občas v textu objevily. Při nich jsem mohl zapojit fantazii a zavzpomínat, případně si alespoň "představit". Samotné příběhy jsou prázdné, bez nějakých hlubších myšlenek a je znát, že mistrovi tahle parketa moc nešla. Možná ho ani nebavila. Pro ty, kdo s Foglarem začínají, přečtěte si raději některý z jeho románů, tohle je spíše pro sběratele a "kompletáře" díla velkého Jestřába.
A jdeme na druhý díl!

n.ezn.amy
16.01.2022 5 z 5

Povídky Jaroslava Foglara, které jako táborový vedoucí vyprávěl ostatním členům. Povídky jsou různorodé, od lehce strašidelných, napínavých i vtipných hlavně co se týče zážitků chlapců ze skautu. Povídky jsou hodně krátké, takže kniha se dá rychle přečíst.


Luigi1
28.10.2020 5 z 5

Poutavě vypravěné příběhy,které se mi moc líbily.Jestli chceš tak doporučuji

pepa4081
01.05.2017 3 z 5

Kniha povídek, z nichž některé se mi líbily více a jiné méně. Uspokojivé.

ajsigirl
23.11.2016 2 z 5

Krásná sbírka příběhů, u kterých se pobavíte a příjemně si i odpočinete. Jelikož je pan Foglar mým oblíbeným autorem, neubráním se srovnáním s jeho jinou tvorbou. Povídky jsou krásné, ale na mě moc krátké. Jsem zvyklá (jako u Hochů od Bobří řeky, nebo u Záhady hlavolamu), začíst se a těšit se co bude dál. Tyto příběhy začnou na jedné stránce a na druhé končí. Jsou sice zajímavé, ale například některé povídky, kde hlavní postavou je myš, nebo oživlé věci, mi přijde dosti slabé. Být na místě vydavatele, raději bych tyto povídky proškrtala, aby nezničily zbytek knížky. Pěkné, ale pro mě trochu slabší. Takže příběhy za 2,5 hvězdičky. Bohužel tu nejde dát půlka proto dávám 2.