Jeskyně předků

Jeskyně předků https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34450/jeskyne-predku-34450.jpg 5 54 6

Čtvrtá část volného vyprávění tibetského mnicha se soustřeďuje na uvádění mladého adepta lamaismu do duchovních věd.

Literatura světová Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Trigon
Originální název:

The Cave of the Ancients , 1995


více info...

Přidat komentář

gabriel375
24.01.2024 5 z 5

No jóoo. priateľ Lobsang. Dnes už je pre ľudí naozaj neznámym pojmom, ale v deväťdesiatkach jeho opisy tibetskej výuky z pohľadu malého chlapca a života v Lhaskom kláštore Čakpori, boli šokujúcim mementom,nadchádzajúcej činskej invázie, ale najmä , ako fungoval izolovaný Tibet v 50.rokoch .Ž ivot privilegovaného a nadaného akolyta ,cez Lamu až po uznané vtelenie Lobsanga. Prvé 4 knihy sa až po toľkých rokoch ukazujú ako pravdivé, stále žasnem, keď sa dočítam o rôznych objavoch a vybaví sa mi z podvedomia kniha, kde p.Hoskins tvrdenia písal 40 rokov predtým Jeho skvostné dielo slov kazí až absurdná chamtivosť vtedajších 2 vydavateľstiev, ktorí stavili na senzáciu , riadne zneužili nepohyblivého a skromne žijúceho "spisovateľa"a v jeho mene a po jeho smrti ďalej vydávali "hovadiny", ,v ktorých kvôli predajnosti stvorili paperbeky za 10 centov . V tomto prípade sa temnota a svetlo pekne podelili . U mňa majú v knižnici ale stále veľmi vysoké miesto prvé 4 Lobsangove knihy .

gersie
24.01.2020 5 z 5

Knihy tohoto autora mne baví , dobře se čtou a hlavně je v nich spousta myšlenek pro každého. Vřele doporučuji.


danny_21
13.03.2018 3 z 5

Do třetice a dost, pane Rampo ( nebo Hoskinsi ). Za mě je to jasná fikce, i když místy čtivá, ale autor si tolik odporuje v tom co předkládá a naivně vydává za pravdu, že už pokračovat nehodlám. Ovšem i fikce se může stát pro mnohé inspirací v duševní cestě a to se Cyrilovi povedlo, pokud jde jen o tuto rovinu a své čtenáře si získal a o to vlastně v celém tom psaní knih nejspíš jde - 50 %

Jíťa
07.08.2013 5 z 5

Úžasně obohacující a inpirující kniha plná prostých životních pravd, které ve své omezenosti nejsme mnohdy schopni pochopit či akceptovat. Rozhodně mi momentálně v emotivně těžké době velmi pomohla a zklidnila. Přiznávám, že některé pasáže jsou hůře pochopitelné, něčemu jsem neporozuměla vůbec. Ale to nevadí, důležité je, že jsem porozuměla alespoň něčemu a vstřebala to do svého podvědomí. Minimálně mi to ukázalo směr, kudy se nyní ve svém životě vydat. Vřele doporučuji!

TerkaB
13.03.2013 5 z 5

Krásná knížka,inspirativní četla jsem jí loni v létě,velmi mě oslovila.

petruska.z
06.11.2012 5 z 5

Lobsangovu sérii knih nečtu popořadě. První bylo Třetí oko, druhá tato knížka. Tahle kniha je pro mě naprosto klíčovou knihou letošního roku. Úvahy nad tím, jaké je místo člověka ve vesmíru, nad karmou, nad vztahem rodičů a dětí, nad vztahem mužů a žen, naprosto zaměstnaly moji mysl po celé prázdniny a některé z myšlenek už zůstanou mojí součástí navždy. Samozřejmě, jsou zde i části, které i pro mě nejsou úplně bezvýhradně akceptovatelné (samotná existence Jeskyně předků je pro mě zatím dost nepředstavitelná), ale to nevadí. Není asi účelem, aby se čtenář s knihou absolutně ztotožnil. Není to lehká kniha, pokud chcete o nadhozených tématech přemýšlet. Ale je to laskavá a inspirativní kniha, která může dát člověku hodně do života!

Štítky knihy

fiktivní knihy fiktivní cestopisy

Autorovy další knížky

Lobsang Rampa (p)
britská, 1910 - 1981
1996  87%Třetí oko
1994  86%Příběh Lobsanga Rampy
1996  80%Škola esoteriky
1996  86%Poustevník
1995  90%Jeskyně předků

Kniha Jeskyně předků je v

Právě čtených1x
Přečtených101x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce57x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x