Koroner

Koroner https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192806/koroner-192806.jpg 4 61 13

První kniha série Jenny Cooperová Pokud ti, co jsou u moci, skrývají pravdu, musí Jenny riskovat vše, aby ji odhalila… Když je právnička Jenny Cooperová jmenována koronerkou v okrese Severn Vale, doufá v poklidný život, aby se mohla vzpamatovat z traumatického rozvodu. Ale v Úřadě koronera Jejího Veličenstva, který převzala po nedávno zesnulém Harrym Marshallovi, nachází nevyřešené případy skrývající temná tajemství a stopy důkazů, které jsou již dávno pohřbené. Mohla by být tragická smrt mladého chlapce v nápravném zařízení spojena s podezřelou smrtí dospívající dívky a osudem samotného Harryho Marshalla? V Jenny se probudila zvědavost. Proč se Marshall choval tak podivně, než zemřel? Čemu byl na stopě? A co způsobilo jeho náhlou zástavu srdce? Jenny se vydává na osamělou a nebezpečnou cestu v hledání pravdy aniž by tušila, kdo je její protivník. Ohrožuje tak nejen svou kariéru, ale i svůj život…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Coroner , 2012


více info...

Přidat komentář

BlaV.
08.06.2023 5 z 5

jsem přibližně v třetině knihy a zatím se mi líbí

moudivlacek
05.01.2023 4 z 5

Kniha mě lákala funkcí koronera. A i když to zpočátku nevypadá, kniha rozhodně má co říct. A i když se dá odhadnout, jak skončí, rozhodně je tam plno překvapivých momentů a tajemství, které s příběhem pořádně zacloumají. Nově zvolená koronerka a dřív právnička rodinného práva Jenny zjistí, že předešlý mrtvý koroner špatně jednal u 2 případů mrtvých problémových mladistvých - dívky a chlapce. Rozhodne to napravit. Jenže chtít, dokázat a hlavně možnost mít to dokázat jsou naprosto rozdílné věci. Ona chce vše vysvětlit, ale ne všichni jsou na její straně. Do toho Jenny bojuje s bývalým manželem o "přízeň a pozornost" syna. Ale hlavně Jenny bojuje se závislostí na lécích pro svoje útoky paniky po bývalém zhroucení. Sice anglické právo je trochu jiné jak u nás, přesto je kniha zajímavá. A rozhodně se pustím do dalšího dílu.


Artep25
12.08.2021 4 z 5

Za mně také dobře napsané ,čtivé a vtáhlo mně to do děje. Určitě si přečtu další .

ennlady
14.06.2021 3 z 5

Příběh sám o sobě dost zajímavý, třebaže poměrně předvídatelný. To by šlo, ale co mi vadilo, byla hlavní postava. Ve své profesi docela zdatná žena, která co neví, to rychle nastuduje, s nikým a ničím se nepáře, houževnatě se žene za svou pravdou a úspěchem, na druhé straně v osobním životě víceméně submisivní (hlavně ve vztahu k bývalému manželovi) a jako matka taky nic moc. Ale nejvíc ze všeho nechápu, jak může po množství spořádaných léků na zklidnění a na spaní a litrů alkoholu k tomu vůbec vstát z postele nebo ze židle, natož řídit auto a náročné soudní jednání a vůbec. Nemyslím, že by to bylo příliš reálné. Takže druhý díl nevím, jestli si vypůjčím.

blackoutzuzi
11.05.2020 4 z 5

Příběh o ženě, která při přebírání úřadu koronera začne mít pochybnosti. Pochybnosti, které se týkají posledních dvou případů jejího zemřelého předchůdce. V případu oběšeného chlapce v nápravném zařízení a sebevraždy mladé dívky se objevuje čím dál více nejasností a naše hlavní hrdinka se rozhodne nenechat to být. To ještě netuší, že pomalu ale jistě začíná být v ohrožení také ona sama.. Líbila se mi povaha hlavní hrdinky, nenechala se nikým i ničím zastrašit a byla pevně odhodlaná přijít událostem na kloub. Trošku mi ale vadilo, že se setkáváme opět s hlavní postavou, závislou na prášcích. Zajímalo by mě, proč autoři nenechají své hrdiny, aby byli prostě normální?
Sice je Koroner celkem tlustá kniha, ale já jsem nezažila pasáž, kdy bych si říkala „Tohle je tady ale naprosto zbytečný!“. Doporučuji.

Ivetaa
26.06.2019 5 z 5

Zajímavý námět a kniha mě bavila - koronerka má úplně stejné problémy (např. zdravotní, s dospívajícím synem, je rozvedená) jako většina pracujících (rozuměj obyčejných) žen. Autor z ní nedělá žádnou superženu, která vše zvládne bez problémů.

soukroma
24.07.2017 3 z 5

Je to poněkud zdlouhavé a hodně popisné (a v podstatě velice depresivní - jak systémově, tak zdravotně v podobě hlavní hrdinky, která je opravdu na práškách), ale pro mě bylo zajímavé seznámit se s prací, pravomocí, povinnostmi a možnostmi koronera v současném britském systému. Možná si dám i druhý díl série.

VerčaFF
16.07.2017 3 z 5

Knížka s docela povedenou zápletkou, ale za mě s dost nesympatickou hlavní hrdinkou. Četla se celkem pomalu a rozvážně, popis soudních líčení moc akční nebyl, ale zase mám díky ní představu, jak to funguje v anglickém soudním a sociálním systému. Chybělo mi ale nějaké překvapení nebo napětí..

Laf
15.04.2017 4 z 5

Kniha tak, jak je napsaná, se mi moc líbila. Čtení docela rychle utíkalo a hlavně jsem se u žádné části knihy nenudila a neměla chuť přeskakovat stránky. A konec mě také dost překvapil, skončilo to jinak, než jsem si myslela. Můžu doporučit, za přečtení to stojí :)

macka55
16.03.2016 3 z 5

Zajímavé téma, úvod slibný, ale vyprávění celkem rychle došel dech. Závěr nebyl úplně marný, asi dám šanci i pokračování.

helenkan
16.02.2016 3 z 5

Dějově byla knížka zajímavá.Dalo se to přečíst,ale další díl klidně oželím.Hlavní hrdinka na práškach mi moc nesedla. Jedla je jak bombony.I když deprese je potvora!

alfinha2321
16.03.2015 2 z 5

Bohužel, hlavní hrdinka mi byla od začátku protivná, a to se pak táhne celým příběhem. Ten mě nenadchl, naopak jsem měla kolikrát tendenci se knihou doslova prokousávat a modlit se, aby už byl konec. Chování hlavní hrdinky mé sympatii k ní nepřidalo, což rozhodlo o tom, že u mě už žádný další díl série následovat nebude.

Maragad
08.03.2014 5 z 5

Příběh Jenny mě do sebe okamžitě vtáhl. Jako hlavní postavu jsem si ji moc oblíbila, nenechá se nikým jen tak zastrašit a když si něco umane, jde za tím. Děj i postavy jsou skvěle propracované a je vidět, že si M. R. Hall jako bývalý právník, dal opravdu záležet. Překvapilo mě, že kniha není jen o Jennyině práci na pozici koronera, ale děj se úzce proplétá i s jejím osobním životem. Právě rozmanitost děje se mi na knize moc líbila, chvíli přemýšlíte nad případem a zachvíli řešíte záhadného souseda. Čím se kniha hodně zaobírá, tak to jsou adolescenti - braní drog a psychická nevyrovnanost. Takže problémy moderní společnosti. Děj není moc akční, ale o to více je kniha napínavá. Prostě musíte číst dál, dokud se vše nevyřeší a vy nedočtete. A že ten konec za to stojí.

Autorovy další knížky

M. R. Hall
anglická, 1967
2014  73%Koroner
2014  67%Pohřešovaní

Kniha Koroner je v

Přečtených89x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce105x
Chystám se číst40x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x