Jen ve tvém náručí

Jen ve tvém náručí https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86917/bmid_jen-ve-tvem-naruci-86917.jpg 4 281 31

Vallerandovi série

1. díl >

Rok 1805, Amerika - Natchez, New Orleans. Krásná a obletová rusovláska Lysette se ocitá na pokraji zoufalství, neboť se má provdat za neurvalého muže, kterého celým srdcem nenávidí. A protože nesouhlasí s názorem své matky, že údělem ženy je tiše trpět, rozhodne se utéct z domu svého snoubence a zařídit si život podle svého. Osud je k ní však nelítostný – Lysette se ocitne v sídle rodu Vallerandů, kde vládne tvrdou rukou popudlivý, ďábelský Maxmilián s tajemnou minulostí. Pán domu se rozhodne zneužít Lysette ke svým sobeckým záměrům, ale ona dokáže najít správný klíč k jeho kamennému srdci a přesvědčit do, že i on může být upřímně milován…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Only in Your Arms , 1992


více info...

haWranka
haWranka
06.12.2023 2 z 5

Já mám knížky od Lisy Kleypas opravdu moc ráda, ale tahle mi vůbec nesedla. Nelíbilo se mi prostředí, nezaujal mě příběh (byl extrémně překombinovaný, přeplácaný), vadily mi hlavní postavy - ona děsná naivní a ukoktaná nána, on vyloženě hnusák. Nejsem schopná pochopit, co na sobě ti dva viděli. A trocha dominantnějšího namlouvání mi v knížkách nevadí, ale tady byl prakticky každý sex na pokraji znásilnění a to mi fakt v pořádku nepřišlo.

Senza Jenka
Senza Jenka
11.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Přechod do prostředí New Orleans mi nevadí - bavily mě knihy od Jennifer Blake, která je také zhusta využívá, byť otrokářství, třeba jen letmo zmíněné, mi vadí dost. Jen kniha mě moc nevzala.
Je pravděpodobné, že reálie, morálka, přístup společnosti atp. jsou mnohem blíže historické skutečnosti, než v jiných knihách LK a proto pro moderní ženu v mnohém těžko skousnutelné. Došlo i k jistému pokusu o obohacení příběhu politickým děním v oblasti v té době. Bohužel mě to moc nebavilo.
Začíná to jako klasická červená - trocha akce, trocha erotického dusna, trocha nebezpečí.... Následně se děj roztříští do nesouvislých zlomků. Postavy jsou zbytečně ploché a zpočátku i prvoplánové (on je arogantní tyran s okoralým srdcem a ona dětsky naivní krasavice). On ji dotlačí ke svatbě, ona si vymíní, že mezi nimi zatím nic nebude (což, u přísně a stranou společnosti vychované panny, tváří v tvář živočišnému chlapovi velikosti skříně, navíc se špatnou pověstí, není zase tak udivující). Pak si to rozmyslí - i to bylo celkem uvěřitelné, a protože je to červená knihovna, vášeň je žhavá a rozkoš nebetyčná. A ten arogantní tyran je do ní najednou blázen, tomu jsem příliš nevěřila (moc rychlé).
Poslední čtvrtina už docela šla. Skutečného vraha jsem začala podezírat celkem brzy (bylo to dost průhledné).
Velké plus za některé nejednoznačné charaktery, byť jim opět chybí hloubka. Velké plus za Justina, za postavu vraha i za zmatenou Irene.


rampapa
rampapa
04.01.2023 5 z 5

Moc krásná knížka. Příběh se mi moc líbil a už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

Bergerac16
Bergerac16
28.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Je to jiné. Už to není Anglie se svými tolik upjatými konvencemi, prostředí je Louisiany je o poznání exotičtější. Není to tolik červenoknihovní, z počátku ani moc romantické, zato má celý příběh blíže té historické realitě, kde sňatky často byly o spojení dvou cizích lidí.
Ale je to celé autorčin záměr: zralý muž neprojevující žádné city, zatrpklý, cynický a mladá nezkušená dívka bouřící se proti tomu, aby se s ní zacházelo jako se zbožím. Ani nejbližší okolí si nemyslí, že tohle manželství motivované pomstou může dopadnout dobře. Max si neumí Lysette pomalu získat, ona mu neumí dát žensky najevo svůj zájem o sblížení. Něco jako Angelika, kdyby ovšem Jeofrey de Peyrac byl protivný nadržený dědek, prost jakéhokoli talentu se dvořit a svádět.
K sexu dojde mezi touto dvojicí proto, že se Lysette chce pokusit získat u manžela exkluzivitu a proto, aby učinila přítrž hloupým řečem, ačkoli je uražená, že se Max nevzdal dávné milenky. Pro dnešní ženu neuvěřitelné, pro tehdejší dobu dost časté. Moc se mi líbilo, jak o svůj život hrdinka zabojovala, a že prokázala mnohem větší dobrou vůli s Maxem vycházet, než jaké byl on schopen k ní. Spolkla na chvíli veškerou hrdost, odsunula ji na později, až bude jako skutečná manželka hrát s lepšími kartami, což by se v nekonzumovaném manželství nestalo. Tohle ale pro dnešní čtenářky není příliš líbivé, a mě se líbilo, že LK takový příběh z roku 1805 přesto napsala.
Vyšetřování a hledání viníka vraždy je osou celého příběhu a závěrečná scéna, kdy jde Maxovi o život, tentokrát naprosto sedí, nepřijde mi příběhu uměle natlačená, jenom aby bylo závěrečné napětí.

katkaq
katkaq
17.11.2021 3 z 5

Takový průměr mezi červenou knihovnou. Už se k ní nevrátím, ale přelouskat se to dalo. Max, který postupně pro mladou dívku roztával a Lysette, která se postupně stávala součástí rodiny. Detektivní zápletka mohla být skvělé zpestření, ale podle mě to v této knize nefungovalo, což je škoda.

Miliamka
Miliamka
11.04.2021 2 z 5

Tak tohle pro mě nefungovalo. Popsané prostředí New Orleans je zhruba stejně plytké a nudné jako tahle knížka. Příliš mnoho politiky, příliš mnoho násilí na ženách, příliš hloupá hrdinka (měsíce ho odstrkuje a pak se zeptá, proč mu to tak dlouho trvalo?!), kriminální zápletka nezajímavá. Taky jsem nepochopila ty francouzské výrazy, protože i když francouzsky mluvím, tady mi to připadalo spíš rušivé, než s nějakou přidanou hodnotou nebo významem. Mám tuhle autorku docela ráda, ale tuhle sérii odkládám, protože mi z té rodiny nikdo nepřirostl k srdci a nechci o nich už nic víc vědět.

miruska1
miruska1
05.04.2021 4 z 5

Zajímavý a čtivý příběh i když, autorka má i lepší příběhy..... Jsem zvědavá na další díl

lucie.dc
lucie.dc
29.08.2020 4 z 5

Trochu slabsi, vadila mi ta francoustina, protoze ji neumim :D

Lysa ma i lepsi dila. Jsem zvedava na dalsi dil, snad bude lepsi. :)

DUNIKO
DUNIKO
01.08.2020 5 z 5

Sice se mi nelíbila ta francouzská slova a to že ji vlastně podvedl o svatební noci a ta politika a to jak ke konci příběhu trochu zapomněli na Philippa ale přesto to byl opět krásný citliví příběh se vším co má romantika mít.

MonaLisa42
MonaLisa42
31.05.2020 5 z 5

Skvělá čtivá kniha, která mou mysl plně vtáhla do děje.
Toto je moje první kniha o Kreolech v Americe. Chvíli mi trvalo, než jsem si přivykla na jejich podivné zvyky a mluvu - neumím si ani představit, že bych byla vydána na milost či nemilost muže. Lysette je odvážná mladá dívka, které jsem velice fandila. Líbí se mi, že se v knize její povaha postupně rozvíjí, ke konci mi ale přišlo, že si je sebou až příliš jistá a snaží se svého muže velice ovládat, což se nikomu nemůže líbit. Max je prostě dokonalý, obdivuji ho, že si i přes všechny okolnosti zachoval svou čest a i ve svém věku našel v sobě hravost. Jsem moc ráda, že zde byl popsán jejich rodinný život. Důležitou roli tu hrály dvojčata, které každý musí zbožňovat.
Od knihy jsem nemohla odtrhnout zrak. Příběh byl skvěle napsaný a napínavý. Moc děkuji!!!

luci2
luci2
17.02.2020 3 z 5

Příběh s kriminální zápletkou Maxe a Lysette se mi líbil. Poprvé se mi stalo, ze jsem dej nepřečetla jedním dechem, ale měla ho rozloženy na etapy. A tak jsem si ho nedokázala plně vychutnat. Líbili se mi postavy dvojčat Justina a Phillipa. A už se tesim na pokračování jejich vlastních příběhu. Doporučuji všem, kdo má tuto literaturu rad.

petraj30
petraj30
26.07.2019 5 z 5

Tady i slzička ukápla, nádhera

Kessy1990
Kessy1990
07.04.2019 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. Od jejího čtení uběhlo přes měsíc a stejně se k ní v myšlenkách ráda vracím. Max i Lisy me byli velice sympatický.

avalonek
avalonek
07.12.2018 5 z 5

Nádherné,jako vždy a jako vše od Lisy..

moudivlacek
moudivlacek
24.09.2018 4 z 5

Pěkný začátek série - líčení života Kreolů v Americe a jejich soužití a hlavně zaměření a obdivovanou a proklínanou rodinu Vallerandů - v prvním díle je příběh nejstaršího žijícího muže Maxe a jeho měnící se svět díky Lysette.
Moc pěkné a rozhodně jsem zvědavá na další příběhy.

vcielka
vcielka
13.07.2018 5 z 5

Kniha je autorkou pisana trochu inak ako vacsina knih na ktore som od nej zvyknuta. Bude to zrejme aj tym, ze patri k starsim dielam. Charakterove crty postav zacala viac rozvijat az v neskorsich dielach. Tu ale oproti tomu je spletitejsi dej, nez som u nej zvyknuta. Takze v podstate to vyvazila. Hlavny hrdina sa mi velmi pacil, hrdinka uz menej, ale nevadila. Ale v knizke som sa zameriavala viac na ine postavy. Velmi sa mi napriklad pacil Maxov syn Justyn. Autorka malokedy zvykla viac rozvinut inu z postav nez hlavnych hrdinov. Tu tomu tak ale bolo. Inak knizku odporucam. Je velmi mila.

Lembac
Lembac
15.04.2018 3 z 5

Celkem klasický romantický příběh, který je zajímavý především umístěním do New Orleansu na počátku 19. století. Lysette mi bylo na začátku knihy dost líto - muži ji jen zneužívali, u žen neměla žádné zastání a i údajný zachránce Max ji chtěl vlastně jen využít jako nástroj pomsty.
Trochu mi v knížce chyběl podrobnější popis hlavních postav. Třeba o Lysette vím jen to, že byla krásná a prý i inteligentní, ale proč se do ní Max vlastně zamiloval, co na ní bylo oproti jiným ženám tak zvláštního, to jsem se nedočetla. Taky bych příběh o něco zkrátila, v poslední třetině knihy se - kromě odhalení vraha - celkem nic neděje.
Na druhou stranu sbližování Maxe a Lysette bylo popsáno moc hezky, především Maxův vnitřní boj s neočekávanými city. Milostné scény byly nastíněny taky moc pěkně. :-)
Dávám solidní tři hvězdy.

gnocchi
gnocchi
17.09.2017 4 z 5

Zřejmě nejsem jediná, kdo čte knížky nejen podle autora, ale i podle momentální nálady. Takže čas od času propadám "červené knihovně", kam určitě řadím i tuhle knižku. Musím říct, že jsem jednu hvězdičku přidala i za to, že příběh má děj, ve kterém se vše netočí jen kolem křehké hlavní hrdinky v nesnázích, kterou zachrání bohatý krásný chlap.
Tak tedy za mě 4 * a jdu na další ČK, že by na mě už působil podzim ;-)).

PerlaZP
PerlaZP
25.06.2017 4 z 5

Lisa Kleypas patří mezi moje oblíbenkyně. Musím tedy uznat, že tato kniha se jí docela povedla. Velké plus dávám Dominu za obálku, ale mohli zvolit nějakou veselejší barvu. Líbí se mi i jména Max, Victor a Lisette…
Lisette se podle mě rozhodla zcela správně, když utekla z domu, protože jí její nevlastní otec chtěl provdat za úplného netvora. Hodně dlouho jsem přemýšlela o tom, kolik je vlastně Maxovi let, když má 15letá dvojčata. Zdá se, že by Lisette mohla být spíše Maxova dcera, než-li žena. Docela se mi i líbil nápad Lisette převléci se při útěku za chlapce. Chování Maxe je ze začátku chladné a sobecké, ale později se začne pomalu lepšit a přesně takové příběhy mám ráda. Zajímavá je i ironie osudu, kdy jsi Max vymyslí nemoc, kterou by měla Lisette údajně trpět a ona se jí potom nakonec nakazí. Alespoň, že Maxova starost o Lisette byla upřímná. Také se mi líbilo, jak Max vyřešil problém s garderobou Lisette. Max to nemá jednoduché, ale ani se svými syny. Hlavně Justin mu dává pořádně zabrat. Později má zase Lisette problémy se svojí tchýní a se svým švagrem...
Knížce dávám čtyři hvězdičky...

Majdule
Majdule
13.04.2017 5 z 5

Tvrdý, zahořklý hrdina a neodolatelná a vnitřně silná hrdinka. A já si vychutnávám typ příběhu, který mám ráda. O rostoucí lásce a důvěře, kterou ohrožuje nebezpečí zvenčí.