Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli

Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388945/jen-ten-zapas-je-ztracen-ktery-je-z-YiG-388945.jpg 5 4 3

Strhující nerovný souboj devatenáctiletého stolního tenisty s obludným fenoménem socialistického Československa, nechvalně známým jako "mazácká vojna". Příběh o životních zklamáních, krutých porážkách a zotročení, ale také o přátelství či radosti z drobných výher, připomínající druhé místo Josefa Dvořáčka na Mistrovství Evropy 1980 v Bernu... celý text

Přidat komentář

iceVS
08.11.2023 5 z 5

Chtěla jsem si ji vypůjčit z Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě, kde je též k dispozici, ale když tedy pan autor říká, že jsem ji vlastně četla v Sametových iluzích, tak se nechám přesvědčit :-)

konicekbily
28.08.2021 5 z 5

Moc hezká novela, obsahově stejná s úvodní částí románu Sametové iluze, která na příběhu hlavního hrdiny - mladého stolního tenisty - ukazuje zvrácenost sportovního systému minulého režimu v Československu a debilitu tehdejší vojenské služby. Knížku lze vypůjčit ve Státní vědecké knihovně Kladno.


PetrCepek
18.12.2019 5 z 5

Tuhle novelu - určenou hlavně stolním tenistům - prosím vůbec neshánějte. Byla vydána v osmerkovém formátu nákladem pouhých 400 kusů a téměř ihned rozprodaná během jediného červnového týdne roku 2011, kdy byla nabízena na stáncích při Mistrovství Evropy veteránů ve stolním tenise v Liberci. Nicméně dobrá zpráva na závěr: roku 2019 se v přepracované verzi (aby byla srozumitelná čtenářům bez vztahu k ping-pongu) objevila jako první část románu Sametové iluze, vydaném nakladatelstvím Grada.

Kniha Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Chystám se číst1x