Jen láska je skutečná

Jen láska je skutečná https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149105/jen-laska-je-skutecn.jpg 5 83 15

Ve filmech, v románech, ale i v životě si lidé občas slibují lásku „dokud nás smrt nerozdělí“. Jenže co když je smrt jen další branou, dveřmi otevřenými k novým zrozením a novým setkáním se svými milovanými? Dr. Weiss je nezvratně přesvědčen, že tomu tak opravdu je. Proč? Do jeho ordinace, kde pomáhá lidem metodou regresní terapie, přišla mladá žena Elizabeth. Po matčině smrti trpěla nesmírným zármutkem, měla problémy i se vztahy k mužům. Dr. Weiss ji zavedl do minulých životů, aby se společně pokusili odhalit příčinu. Ve stejné době se u něj léčil Pedro, sympatický Mexičan, který se také utápěl v žalu. Elizabeth s Pedrem se neznali, takže nikdo netušil, jak neuvěřitelné drama se začíná rozehrávat. Čím hlouběji se totiž nořili do minulosti, tím jasnější se zdálo, že se kdysi velice dobře znali, a co víc, že se milovali! Na lékaři teď bylo těžké rozhodnutí. Má bývalým milencům prozradit pravdu o jejich minulých životech? Má právo zasáhnout do toho současného? Neuvěřitelné svědectví o tom, že naši milovaní nás nikdy neopustí… Od autora již vyšlo: Mnoho životů, mnoho Mistrů, Poselství Mistrů, Jedna duše, mnoho těl... celý text

Žánr:
Literatura světová , Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Only Love Is Real: A Story of Soulmates Reunited , 1996


více info...

pani_ari
pani_ari
28.07.2023 5 z 5

Trochu bojuji s tím, že tato kniha je až moc velký ezo, ale i tak musím přiznat, že mi naprosto přetransformovala můj životní názor. Jestli má každý člověk svého osudového autora, tak pro mě je jím rozhodně Brian L. Weiss.

Martina1725
Martina1725
30.12.2021 5 z 5

Opravdu zajímavé. Asi zajdu taky na nejake sezení.


Kackatlacka
Kackatlacka
29.08.2021 5 z 5

Pokud věříte v minulé životy, nebo jste jogín/buddhista/milovník eza... To je jedno... Najdete se tu. Ta knížka je úžasná a doktoru Weissovi věřím každé slovo! A pokud nevěříte v minulé životy, tak nemusíte. Autor tuhle myšlenku nikomu nenutí. Dokonce sám přichází s myšlenkou, že je možné, že vzpomínka na minulý život je fantazie, kterou mozek vytváří jako takovou berličku pro vysvětlení, uchopení a následné vyřešení různých traumat, strachů a jiných neduhů, které nás trápí.

kamibe
kamibe
18.07.2021 5 z 5

Další Weissova kniha, kterou jsme s kamarádkou přečetly s velkou chutí.

xolee
xolee
08.10.2020 5 z 5

Velmi zajímavé téma, které se jen těžko dá vysvětlit a ještě složitěji napsat. Proto věřím, že někomu se četla složitěji. Ke knížce jsem se dostala náhodou, kdy jsem zaslechla, že se jedná o regresní terapii a dva pacienti, co se v životě nepotkali, vykládají stejný příběh a pan Weiss váhá, zda do toho zasáhnout nebo ne. Tohle me hnalo knížku dočíst. Autorovi poznámky na předešlé knihy, mě nakousli, že určitě si další přečtu. Knížku nehodnotím jako knížku, přeci jenom autor je více doktor/psychiatr a ne spisovatel, ale hodnotím jaké pocity jsem měla při četbě a že mě donutila přemýšlet nad tím, tím...❤️

Aileena
Aileena
12.03.2020 4 z 5

Toto téma je hodně o individuálním pohledu. Svou pravdu najde každý, ať vidí věci, jak chce. Tudíž i skeptik, který na mnoho životů nevěří, bude mít svou pravdu, při tvrzení, že je nejdůležitější změřit se na současný život a okamžik.
Mně se knížka četla dobře, a i když jsem původně taktéž očekávala trochu větší soustředění na avizovaný příběh konkrétní dvojice, své jsem si našla. Vidím to tak na tři a půl hvězdy... ;-)

knihyKeMne
knihyKeMne
01.02.2020 4 z 5

Ta knížka je napsaná nešťastným způsobem. Autor do hlavní linie Elizabeth a Pedra vsunuje i různé jiné příhody, myšlenky a vhledy, působící v daném kontextu poněkud rušivě, snad jako by patřily do jiné knihy. Jako by autor měl toho na srdci tolik, že nám to honem sděluje tak, jak mu to přijde na mysl. Mnohdy stírá i hranici, co mu opravdu řekli Mistři, a co je už jen jeho interpretace. Může tak nechtěně do jejich poselství vnést omyl, a kniha pak působí nevěrohodně. Zvláště pro lidi, kteří svou náturou stále všechno rozumem přezkoumávají. Dalo mi hodně práce uspávat rozum a naslouchat poselství knihy.

Hvězdu navíc jsem přidala za úvody ke každé kapitole, citující slavné osobnosti historie a dokazující tak, že i ony považovaly reinkarnaci za samozřejmou. Mnohdy mě to i mile překvapilo.

Sunday
Sunday
21.10.2017 4 z 5

Velmi zajímavé informace o našich předchozích životech. Doufám, že to tak opravdu je, protože pak je svět dobré místo k životu. Stojí za zamyšlení. Sháním další autorovy knihy.

mauvais-ange
mauvais-ange
19.09.2017 5 z 5

Téma regresní terapie mě poslední dobou dost zajímá, a tak jsem vděčná, že se mi dostala do rukou tato knížka. Je na ní znát, že ji psal psychiatr, co se ve své práci vyzná, ani jsem nečekala, že bude psát tolik detailů ze své praxe...Nejdřív jsem se bála, že se bude jednat spíše o zamilovaný příběh s regresní terapií na pozadí, ale bylo tomu přesně naopak. V knize jsou dobré myšlenky, se kterými ve většině případů souhlasím, zajímavé jsou i příběhy a vzpomínky jiných lidí než ústředního páru. Jelikož toto byla moje první kniha od Briana L. Weisse, tak mi občasné odbočky k jeho předešlým knihám nevadily, spíše mě namotivovaly k tomu, že si chci přečíst jeho další knihy.

JosefHorák
JosefHorák
22.06.2017 5 z 5

Autor čerpá ze své praxe a popisuje průběh a výsledky svých terapií.

LordSnape
LordSnape
30.04.2016 1 z 5

Těšil jsem se na vyprávění o karmě a o tom, že je tu i něco mimo nás. Něco, jako pevné vazby, které nás dělají lepšími, ale místo toho mi byly předhazovány kydy o jakýchci Mistrech a poselství lidstva. Příběh, který slibuje anotace, se do 100. stránky, kam jsem došel, objevuje zcela nahodile a vzácně. Namísto toho doktor Weiss dělá reklamu svým starším titulům, a neustále opakuje o prvním případě, který změnil jeho nazírání na svět. V reinkarnaci a stálost mysli (duše) věřím, ale takovéhle knihy prostě této teorii jen škodí. Dělají z ní jen ezoterní blábol. Občas samozřejmě nesmí chybět nějaká chytlavá věta o všeobjímající a stálé lásce, která drží vše pohromadě a jak ji škodí chamtivost a závist... Z toho určitě čerpal i David Deida.

Nejsem necita, ba naopak, ale Weiss není zkrátka Yalom. Neumí o zážitcích z terapií vyprávět, takže se jeho psaná forma omezí jen na strohé a nudné popisy. Na knize je asi nejhorší ale to, že předhazuje regresní terapii jako něco spásného, jednoduchého a naprosto bezpečného. Konzultoval jsem to se svojí terapeutkou a bylo mi vysvětleno, že rozhodně není pro každého a v mnoha případech se mohou objevit věci, které dotyčnému kolikrát spíše přitíží a mohou jen ještě více zablokovat, pokud nebude terapeut opatrný. Cestování do minulých životů pomocí této metody je víceméně vzácné. Už to tady bylo jednou napsáno, ale Weiss se zde vážně profiluje trochu jako bludař.

nickym
nickym
04.03.2015 1 z 5

Kniha mě nezaujala, příjde mi, že je bludařská... Myslím si, že hlavní je žít přítomností... ;)

ANATS
ANATS
03.02.2015 5 z 5

Nádherná knížka pojednávající o tom,že Vás milovaná osoba nikdy neopustí, že se setkáte v příštím životě znovu...hezká představa.
A nebo ve Vás vyvolá pocit, že toho,koho jste teď poznali...jakoby jste znali už dlouho...byli jste v minulém životě spolu...hezky se to čte, kéž by to byla pravda:-)
Jak už zde bylo v komentářích řečeno, tato kniha dává naději.....a to pro někoho znamená hodně.

HannyC
HannyC
29.12.2014 4 z 5

Osudová kniha. Tak trochu literatura faktu, tak trochu love story, tak trochu pohádka pro dospělé. Vyškolený psychiatr s překvapivou upřímností zachycuje a popisuje pocity "nic netušících duší", kterým pomáhá najít nejen sebe sama ... ale v tomto případě i "spřízněnou" duši z "druhého" břehu ...
... věřte a bude vám "dáno", přejte a bude vám přáno. Jen láska je skutečná :)

Ramilia
Ramilia
10.10.2014 5 z 5

I kdyby to neměla být pravda, je to nádherně napsané, dá to člověku naději :) ale nezdá se to nějak neuvěřitelné, autor nikde nevnucuje svůj názor, jen píše to, co zažil, kéž by bylo více psychiatrů jako je on :)

Autorovy další knížky

Brian L. Weiss
americká, 1944
1993  87%Mnoho životů, mnoho mistrů
2013  90%Jen láska je skutečná
2012  90%Jedna duše, mnoho těl
2013  91%Minulými životy k uzdravení
2013  93%Zázraky se dějí

Kniha Jen láska je skutečná je v

Právě čtených3x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených15x
Knihotéce61x
Chystám se číst57x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x