Její výsost

Její výsost https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134846/bmid_jeji-vysost-Bog-134846.jpg 4 31 9

Krásnou a vzdělanou Eleonoru Akvitánskou provdají za pobožného a neschopného Ludvíka VII. Král považuje lásku za hřích a hrdá Eleonora trpí. Přesto mu v nešťastném manželství porodí dvě dcery. Při strastiplné křížové výpravě se rozkol mezi nimi natolik prohloubí, že Eleonora usiluje o zrušení sňatku. Setkání s Jindřichem Plantagenetem její osud změní navždy…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Devil´s Consort , 2011


více info...

Přidat komentář

Dyna08
21.11.2021 4 z 5

Eleonora na mě působila jako silná žena. Normálně se o dějiny nijak zvlášť nezajímám, ale tato knihy byla velice krásná.

Ála41
18.02.2021 5 z 5

Kniha mě opravdu bavila. Historický příběh laděn do stylu milostného románu. Někde tady v komentářích někdo chválil obal knihy. Tady se můj názor liší, obal podle mě naprosto příšerný, takový laciný. Teď jsem ráda, že mě neodradil a knihu jsem přečetla.


viki77
16.12.2018 5 z 5

Moc hezké akorát král měl být spíše mnich

orinka3
15.06.2018 4 z 5

Román typicky ženský. Příjemná četba. Sympatická, neskutečně trpělivá Eleonora a slabošský, nevyrovnaný náboženský fanatik. Ale abych mu nekřivdila - jeho život byl původně zasvěcen Bohu a jen nešťastnou náhodou se ocitl na místě svého zemřelého bratra. O které vůbec nestál. Většina románu je věnována dlouholetému manželskému trápení těch dvou, Jindřich Plantagenet bohužel nastupuje až ke konci knihy a moc si v ní nezahraje. Možná to byl autorčin záměr, ale mně by víc vyhovovalo, kdyby to bylo tak půl na půl:)

kachy
19.09.2016 5 z 5

Moc pěkná kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout

Liduka
03.07.2015 4 z 5

Velice hezky psaná kniha o životě Eleonory akvitánské. Jenom mi tam chybí tak trochu závěr. Myslela jsem, že tam bude zachycený celý její život a ne jenom část.

Markett
30.10.2013 5 z 5

Můžu říct, že tahle knížka se mi hrozně moc líbila. Eleonora byla opravdu zajímavá osobnost. Hrozně moc se mi líbil příběh o jejím manželství s Ludvíkem, a musím přiznat, že ona musela mít svatou trpělivost. Toto manželství bych já určitě nepřežila.
Nejzajímavější je, jak krásně tato kniha navazuje na knihu "Zajatá královna" od Alison Weir. :)

alisek
15.05.2013 4 z 5

Mám ráda knihy o Eleonoře Akvitánské. V knize Zajatá královna je její život s Jinřichem Plantagenetem, tady jsem se dočetla o životě s Ludvíkem VII. Musela to být hodně silná žena, když zvládla život vedle Ludvíka a nezabila ho. V knize je krásně popsaný její život vedle něj, její touha po sblížení , rezignace na jejich vztah a nakonec i strasti, než dosáhla anulování sňatku. Až vedle Jindřicha rozkvetla. Ale to je zase už jiný příběh a jiná kniha.

Evaevelína
05.02.2013 3 z 5

moje pocity jsou rozpolcené,..chvílemi jsem knihu chtěla nadobro zavřít,ale nakonec jsem ji přečetla celou. Eleanora na mě působila jako necitelná matka, ale na její obranu musím říct že to neměla jednoduché.První manžel Ludvík,...to bylo fanatické,zbožné dílo.Někdy jsem se i pobavila nad jeho pokáním, když ležel hodiny na břiše s roztaženými rukami a pokal...a nedej bože, když musel ulehnou s Eleanorou na lože,ona ho musela slovně vyhecovat,aby byl schopen ke krátkému činu.Druhé manželství s Jindřichem jsem ji přála..jinak co dodat ke knize. Na můj vkus je moc zdlouhavá a někdy jsem se nevyznala v rodové linii či nepochopila jsem dialogy...čemu se nedá nic špatného vytknout je obal..nádhera