Komentáře knihy Její duše za pomstu

SibylByrgen
07.09.2026

Přečteno v anglickém jazyce

Mnohonásobně lepší než první díl a i ten se mi moc líbil. Tentokrát jsem totiž dostala vše, po čem má temná duše prahne. Hrdinku, co se o sebe umí postarat a s ničím se nemaže, a démona, na kterého se dá spolehnout i když umí být pěkný šmejd.

Její duše za pomstu je druhý díl v trilogii a představuje nám Juniper a Zanea. Ona má trauma z doby, kdy se jí pokusil temný kult obětovat prastarému bohu. Jediné co chce je zničit je. A on je démon, který jí s tím za duši velmi rád pomůže.

I tahle kniha je pekelně spicy s mnoha BDSM prvky. Nemáme tu ale jen submisivní ženskou, tentokrát dostává vyšleháno i Zane. Je to sexy a je to hot. Jejich vztah navíc hezky funguje, vzájemně se respektují a důvěrují si. Funguje i lépe než v vztah v první knize, protože jsem z nich měla pocit, že mají i prostor bavit se o jiných věcech a nechtít si pořád jen vysouložit mozek z hlavy.

Myslím, že pro mě tuhle knihu dlouho nic nepřekoná. Těším se na třetí díl.

KadetJaina
27.08.2026

První díl mě bavil a druhý je ještě lepší. Drsnějši a dynamika mezi postavami mě bavila o to víc, protože jsou oba stejně vadný. První kniha je víc romantika, takhle je víc o zalepování a uzdravování starých ran tím nejlepším způsobem - pomstou a hodně sexem.

Enxinka
11.08.2026

Trochu déle mi trvalo se začíst, ale jak jsem se do toho dostala, nešlo se odtrhnout! Líbilo se mi, jak se dějová linka prolínala s prvním dějem. Jsem zvědavá, co vše se mi doplní s třetím dílem :)

Nale
27.07.2026

První díl jsem označila za naprostou kravinu. Světe div se, druhý jsem si celkem užila. Asi na to člověk potřebuje mít správnou náladu. Pořád se jedná o béčkovou oddechovku a postavám stále chybí mozkové buňky, přesto se knížka četla rychle a já se přistihla, že se ji užívám. Takové "guilty pleasure" když vám dojde čtivo a vy potřebujete na den vypnout. Nenadchne, neurazí, ale zabaví. Jen škoda erotiky, ta byla na jedno brdo. U ní bych fakt ocenila víc kreativity.

Nikidree
13.07.2026

První díl mě bavil, k druhému jsem si musela hledat cestu. Osobně mi dost vadilo, že jsem dostala velmi podobný příběh jako byl předchozí jen doplněný o další věci, které jsem předtím nevěděla.

Což o to, koncept by to asi nebyl špatný, kdyby se podal trochu lépe. Na mě byla Juniper až moc velká hrdinka s komplexem "všechno zvládnu sama a udělám si podle sebe". A když to právě vztáhnu na fakt, že spoustu věcí vím už z prvního dílu, moc mi to prostě nesedlo.

Jinak mi kniha obsahově nevadila, ačkoliv mi nejednou peprné scény přišly trochu moc. Ale ne obsahem, spíš kdy/jak k nim zrovna došlo.
Poslední díl dočtu, abych měla sérii kompletní.

postrach
02.07.2026

Tohle nebyl můj šálek kávy.Není to moje věková skupina.

Krista95
18.06.2026

Upřímně – tenhle díl mě bavil víc než první. Po dočtení jedničky jsem si nebyla jistá, jestli v sérii vůbec pokračovat, ale slyšela jsem, že druhý díl je lepší. A musím říct, že nelituju. Dokonce mě to navnadilo i na závěrečný díl.

Žánr dark romance tu podle mě funguje dobře. Atmosféra je temná a místy morbidní – rozhodně to není žádná lehká romantika. Emoce se tu míchají s násilím a touhou po pomstě. Děj je svižný, nechybí akce a kniha má celkově dobré tempo. Šla jsem do ní bez velkých očekávání a možná i proto mě nakonec příjemně překvapila.

Bavily mě i hlavní postavy. Juniper je drsňačka, která si prošla peklem a nese si s sebou hodně bolesti, ale i odhodlání. Zane naopak působí uvolněněji – je to lovec duší, který na první pohled vypadá jako pohodář, ale má i svou temnější stránku. Jejich vztah začíná jako dohoda „něco za něco“ a postupně se vyvíjí. Chemie mezi nimi funguje, i když za mě by možná nevadilo, kdyby bylo erotických scén o něco méně.

Zajímavé bylo také sledovat některé události z prvního dílu z jiné perspektivy. Příběh se tak hezky propojuje s předchozí knihou a dává čtenáři širší pohled na to, co se vlastně děje.

Celkově jsem byla mile překvapená. Pokud máte rádi dark romance a nevadí vám temnější témata, tohle pokračování podle mě stojí za přečtení.

speciale88
17.05.2026

Mě série velice bavila, každý díl je z pohledu jiné dvojice a dokresluje co se dělo a proč. Za mě super

kouzlo.cetby
13.05.2026

Druhý díl série Duše mě úplně pohltila. Tahle dark romance je temná, intenzivní a mnohem surovější než jednička.

Hlavní hrdinka Juniper není žádná bezbranná oběť, ale žena zlomená minulostí, která se vydává sama na krvavou cestu pomsty poté, co unikla sektě a ztratila víc, než si umíte představit. Je odhodlaná a její boj o spravedlnost vám nedá vydechnout.

Zane, démon, který jí pomáhá výměnou za duši. Je stejně temný a nevyzpytatelný jako svět, kterým společně procházejí. Jeho přístup je dominantní, často nebezpečný, ale zároveň se v něm skrývá něco, co vás nutí číst dál. Chemie mezi nimi? Elektrizující, surová a nebezpečně návyková.

Celkově tahle kniha naprosto využívá temnou atmosféru a já se moc těším na Duši čarodějky.

IG: kouzlo.cetby

monikasbookclub
01.05.2026

S prvním dílem se dvojka vůbec nedá srovnat. Je více akční, sarkastičtější a chemie Zana a Juniper funguje na plné obrátky. A hlavně se od čtení nebudete moct odtrhnout. Sexuální scény jsou sice drsnější a někdy si klepete na hlavu, ale k této sérii mi asi nějak sedí, takže mi nevadily. Byly i za mě více hot, protože jsem opravdu mezi těmi postavami tu chemii cítila.
Líbil se mi celý příběh Juniper a to jak, postupně překonávala svůj strach a všechny obavy.
Za mě tedy jednoznačně dvojka předčila mé očekávání a i zahnala obavy z celé série. Oproti jedničce jsem si postavy hned od začátku oblíbila a stránky jsem doslova hltala.
Co musím ale na sérii zatím vyzdvihnout nejvíce je to, že všechny knihy se odehrávají v jednom stejném časovém období. My jako čtenáři, pak jenom události sledujeme z pohledu jiných párů.
Už se neskutečně těším na konec série, protože mám takovou malou předtuchu, že to bude vůbec nejlepší díl.

Eva_Kalina
30.04.2026

Tak jo!
Musím říct, že jsem se druhého dílu malilinkato obávala, vzhledem k mým výtkám k tomu prvnímu. Ale...
Ha, ha!
Tenhle díl byl za mě mnohem lepší! Bylo tam mnohem víc akce, mnohem víc příběhu. Trochu méně BDSM porna! Démonické za mě úplně nebylo, a to můžou mít Leon i se Zanem klidně pyj jakýchkoliv tvarů... nebo barev... velikosti... hm...
Nakonec se z obou démonů staly zamilované kočičky. Jo, je to hezké, je to romantické... Dobře, dobře... já to beru! Vážně... (můj osobní problém s vyobrazováním démonů, to je vše :D )

Věděla jsem, jak tenhle díl dopadne, protože jsem četla první knihu a tahle s ní jde časově vlastně ruku v ruce. Trochu jsem se obávala, že se kvůli tomu budu nudit, ale bylo tam dost věcí, které mě překvapily a u nichž jsem byla i napjatá. Ráda bych věděla trochu víc o pekelné hierarchii z tohoto světa, to by mohlo být skutečně zajímavé. Možná se to dozvím v dalším díle, což? Můžu doufat.

Každopádně dávám druhému dílu 4* a třetí díl si určitě taky přečtu. :)

Ivka14
17.04.2026

Zanea a Juniper jsme potkali v první knize. Což podle mě znamenalo, že příběh prožijeme z jiné perspektivy. A to byla pravda.

Na rozdíl od Rae je Juniper hluboce zapletena do městského dramatu. Měla být první obětí. Díky síle zápletky přežila a nyní se vydala na misi, aby zlikvidovala všechny, kdo jí ukřivdili. Je tam spousta momentů z první knihy, které se opakují, jen z nového úhlu pohledu. Nevadilo mi to tolik, jak jsem si myslela.

Na této knize opravdu oceňuji vývoj postav. Juniper je traumatizovaná. Její cesta k uzdravení a získání sebevědomí je opravdu dobře zvládnutá. Nejsou to ani tak její násilné činy, které vynikají, ale spíše to, jak vnitřní fungování její mysli, když všechno zpracovává, je hvězdné. Se Zaenovou pomocí je schopna najít svůj klid, a to je krásné a zvrácené.

Kerris
10.04.2026

Já jsem druhý díl dost dlouho odkládala, protože postavy z jedničky mě byly krajně nesympatické. Pak jsem narazila na tunu recenzí, které slibovaly, že dvojka je fakt lepší… a nelhaly

Juniper a Zane si mě získali prakticky od začátku. Příběh je strašně svižněj, miluju, jak jsme se “vraceli” v čase a proplétali s událostmi z jedničky, až se nám sestavil kompletní obraz (protože se Juniper po šesti letech vrací, aby se pomstila těm, co ji chtěli obětovat svému božstvu). Motiv ala enemies to lovers na mě funguje skvěle vždy, zvlášť, když tu máme ještě cestu za pomstou a sexy démona.

Spicy scény taky fungovaly, byly dost hot. Dialogy byly vtipné, banter taky. Zane měl naprosto perfektní sarkasmus, přesně dost na to, abych ho milovala. Ale stejně byl největším highlitem knihy Callum a jeho čarodějka… bože, jak já se těším na třetí díl!

Jsou to za mě tedy slabší 4*, čistě proto, že většina děje byla průhledná jak sklo a ke konci už mě začalo otravovat, jak si Juniper myslela, že je nezničitelná a do všeho skákala po hlavě.

ZáložkaMeziŘádk
01.04.2026

První díl mě moc neoslovil a druhý jsem si koupila spíš ze zvědavosti a taky proto, že nemám ráda v knihovně neúplné série. Pak mi trvalo asi rok se ke knize dokopat, protože jsem se strašně bála, že to bude stejné, jako jednička. Ale ufff, tohle bylo o dost lepší!

Bylo tam podstatně méně divného sexu a víc akčních a zajímavých scén. Ano, i tady jsem si občas u těch spicy chvilek měla chuť klepat na čelo, ale zároveň tam byly i celkem příjemné hot momenty.
Ale hlavně tu bylo daleko víc příběhu. Konečně jsem měla pocit, že se něco děje a je to napínavé.

Taky Zane i Juni mi byli daleko sympatičtější než postavy z jedničky. Takoví nějak víc uvěřitelní. Ale přesto jsem moc ráda, že se oba příběhy prolínají a zapadají do sebe a vyplňují se nám mezery z předchozího dílu.

Váhala jsem, jestli půjdu i do trojky, ale teď už vím, že ano, jsem zvědavá, jak celá série dopadne a jestli už konečně někdo celému Božstvu nakope zadek!

EleanorreX
03.03.2026

Dost podobné prvnímu dílu. Blbý je, když je celá kniha o postavách, které z 1 nepůsobí nejsympatičtěji. Aspoň to ale odsypává a nebylo od věci si doplnit pár kousků skládačky příběhu. Ty čuňačinky by se klidně daly přeskakovat...

Sarka25
28.02.2026

Druhý dil uz me tolik nebavil jako první. Vím co od toho čekat.. kniha ojel me sexy démon je fajn ale asi jen jedno a navíc jak se ty knihy prolínají tak to prostě nejak neni ono. Bavila me asi tak do půlky nebo 3/4 a pak uz ne. Ale spatne to nebylo.

RosMeggie
18.02.2026

Příběh mě bavil, bylo zajímavé číst o stejných událostech z jiné perspektivy, ikdyž člověk už věděl, co se zhruba stane. Hlavní postavy jsem si opět rychle oblíbila. Líbilo se mi postupné zaláskování našeho démona, ale co se týče některých erotických scén - bylo to na mě už trochu "moc", ale proti gustu.. :D
Za mě trochu slabší než první díl, každopádně další si určitě přečtu, jsem zvědavá co si pro nás autorka připravila na finále :).

Xoxo, Rose

Arkagas
15.02.2026

Dark romance postavená na nereálném světě - spojení smrtelnice a démona a to je to, co mě na téhle trilogii baví, protože je to něco, co je fakt vycucaný z hlubin fantazie a může se tu odehrát cokoliv. Upřímně se přiznávám, že "hot" scény v téhle knize jsem úspěšně přeskákala, protože je to furt to stejný dokola a nebaví mě to, ale božstvo, které je chapadlaté a jako by vypadlo z knih Lovecrafta mě bavilo neskutečně. Je to svižný, temný, teče tu spoustu krve a kdyby se nejednalo o DR, ale horor, myslím, že by to mělo skvělej styl. Takhle je to pořád jen odpočinkovka pro baby, která mě ale rozhodně neurazila a splnila přesně ten účel, co měla - bavila a neřešila jsem nic jinýho. Jednou za čas tohle špatný rozhodně není, ale v tomhle žánru si hodně vybírám, co si půjčím a co ne. 454 stran je na takovou knihu za mě pořád hodně, ale těším se na 3. díl.
6/10

Annabelle
11.02.2026

Juniper měla být ve svých patnácti letech obětována božstvu. I přes svá zranění ale nakonec kultu unikla a jejím jediným cílem se stala pomsta na těch, kteří ji před lety ublížili. Již dospěla Juniper se nyní vrací zpět do městečka Abelaum a s pomocí démona Zanea, se kterým uzavřela dohodu, je připravena smést celý kult z povrchu zemského.

I když mi Juniper přišla mnohem sympatičtější než Rae z prvního dílu, přesto se mi první díl líbil o něco víc. Zkrátka to tenkrát bylo něco nového, něco jiného… A teď máme ten samý příběh, akorát z jiného pohledu. Neříkám, že to není zajímavý námět, spousta autorů píše jeden a ten samý příběh z pohledu jiné postavy, ale čtenář zkrátka ví, co ho čeká a o postavy se tak nemusí bát, protože ví, jak jejich příběh skončí. Líbilo se mi ale, jak se tu víc osvětlil vztah mezi Leonem a Zanem, kdy Zase o Leonovi vyprávěl Juniper. Také se mi líbily scény s Everly a Callumem, kteří dostanou svůj prostor ve třetí knize.

Co se týče „peprných“ scén, tak v tomto díle byly skutečně peprné a dle mého názoru mnohem více než v díle prvním. Juniper byla už zkrátka světaznalá a Zane přesně věděl, co on chce a ona potřebuje. Zkrátka se dokázali vzájemně doplnit. A za praktiky, které Juniper a Zane prováděli by se nemusel stydět ani Malachi z Little Stranger ci Zade z Hauntig Adeline, aneb i tady byla hlaveň zbraně využita zajímavým způsobem, stejně jako další netradiční pomůcky.

Její duše za pomstu pro mě opravdu nebyla zklamáním, to ne, ale zkrátka se mi první díl líbil o špetičku více. Na třetí díl se ale neskutečně těším, vím, že to opět bude to „samé,“ ale jinak, ale Everly a Callum mi přišli neskutečně zajímaví už v prvním a druhém díle.

JustVea
08.02.2026

Tuto sérii jsem si okamžitě zamilovala. Nebýt spousty komplikací v mém životě, dávno bych tuto knihu zhltla. Stejně jako jsem se zamilovala do Rae a Leona, jsem se zamilovala i do Zanea a Juni. Bylo to úžasné. Sice jsem po prvním díle věděla, jak to přibližně bude vypadat, stejně se mi dostalo spousty zábavy, kterou jsem absolutně nečekala.
Tato série je dle mého splněné přání všech temných duší. Jakožto milovník okultismu a témat s démony, je tohle naprostá pecka, ve které nechybí ani spousta peprných scén, bez nichž by to nebylo ono. Jen je třeba myslet na to, že to rozhodně není jemné hlazení po ránu a sladké vyznávání lásky. Tohle je pořádná řežba.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi