Jeho sličná paní

Jeho sličná paní https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48001/jeho-slicna-pani-48001.jpg 4 67 15

Anglie, 1200. Mladý Royce de Warrene se účastní křižáckého tažení jako panoš rytíře Hugha FitzAlana. Když rytířova družina jede na seřadiště ve Vezelay, kde se má připojit k vojsku krále Richarda Lvího srdce, po cestě se dostane do vypálené a vyvražděné vesnice Vaux. Royce de Warrene zde zachrání malou Anu a v nejbližší vesnici ji jako údajnou mlynářovu dceru předá do výchovy místnímu sládkovi a jeho ženě. Po deseti letech se Royce již jako rytíř vrací z Palestiny zpět ke dvoru nového krále Jana Bezzemka, hodlá převzít léno a najít si bohatou nevěstu. Při audienci se však nečekaně setká s lordem Gilbertem, jenž Royce obviní, že dal urozenou dívku na vychování rolníkům. Lord Gilbert se domnívá, že Ana je jeho vnučka, protože ve zpustošené vesnici se svou matkou oné osudné noci pobývala při své cestě za francouzskými příbuznými. Král nařizuje Roycovi, aby dívku našel a vrátil, kam patří. Royce dívku objeví právě v den, kdy se hodlá provdat za bednáře Gervase, a proti její vůli ji odváží do Anglie...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

His fair lady , 2001


více info...

Přidat komentář

rampapa
13.01.2023 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce. Mám moc ráda tyhle knížky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Lembac
12.05.2022 4 z 5

Anotace knížky je celkem podrobná a není k ní moc co dodat. Pokračování příběhu Juliany a Royce je taky celkem předvídatelné (včetně obligátního zlosyna). Naštěstí píše autorka čtivě, takže mě kniha nenudila, i když nic převratně nového nepřinesla. Solidní středověká červená knihovna.


Jessybelle
25.03.2022 5 z 5

Kdo chce romantickou oddechovku, určitě tato kniha splňuje. Dokážu si představit, že bych si ji mohla za pár let znovu přečíst.

Khira
06.01.2021 2 z 5

Tak neviem ci som citala inu knihu alebo... Nebola som nadsena, niektore pasaze som musela vyslovene preskočiť. Naslo sa par vtipnych momentov ale emocie inak vo mne nevyvolala ziadne. Citala som daleko lepsie knihy ale aj daleko horsie.

Ludmila02
26.12.2020 5 z 5

Překrásná kniha, moc se mi líbilo jejich postupné sbližování. Nemohla jsem se odtrhnout.

petulik330
26.05.2020

jedním slovem mádhera. začátek mě velmi zaujal a pokračovalo to po celou knihu, kterou jsem přečetla jedním dechem. Nemůžu jinak než vřele doporučit.

havrmoni
25.04.2020 5 z 5

Po pěti letech a klidně bych přidala hvězdičky, kdybych mohla. Jedním slovem,nádhera.

petraj30
25.09.2019 5 z 5

Brečím ještě teď. Kniha na mě zapusobila opravdu velmi silným dojmem, i můj 4letý syn mě chodí utěšovat:-). Opravdu kouzelná, romantická, dech beroucí kniha. Jediné, co mi trochu vadilo, byla nerozhodnost Royce, ale jeho "vystřízlivění" bylo tak krásně popsané, a jindy k tomu prostě dojít ani nemohlo. Kdybych mohla, dám více hvězd. Opravdu úžasné, vůbec nic nelze vytknout. Škoda, že spisovatelka nemá více takových knih

alekis
08.11.2018 5 z 5

Kdo chce blíže poznat Jeho sličnou paní,
musí o ní číst - třeba až do svítání :-).
Potom zjistí, že:

Ona je mladá, krásná, útlá zlatovláska
a on udatný, švarný rytíř křížový.
Ty dva zasáhla osudová láska...
Tak dobrá, ještě něco málo napovím:

Seznámili se dosti neobvykle,
v srdcích jim to zanechalo vytrvalý dojem.
Přítomen je i padouch, který kuje pikle
a že moc špatně skončí, o tom nemá pojem :-)!
Mizero, nečekej zábavičku s tancem!
Za své hříchy rozpárán budeš divokým kancem!

Na začátku příběhu na krk dal jí svůj kříž,
v závěru na znak manželství zas prsten dal...
Tím kniha končí, nezbývá nám již
nežli si představit, jak krásné, šťastné, veselé
a zábavné, až do konce jejich dnů to bylo dál...

Co je přečteno, to se počítá.
Prostě, romance jako vyšitá :-)

msjadepaton
06.05.2018 3 z 5

Bylo to dost překvapení. Abych se přiznala, tohle jsem četla spíš z legrace a opravdu jsem se u té dramatičnosti hodně bavila, ale četla jsem mnohem horší knihy. Moc jsem nečekala ani, že to dočtu, natož, že se mi to bude celkem líbit.
Takže i když jsem měla pocit, že jsem na konci četla o úplně jiných postavách než na začátku, hodnotím to dobře. Nejlepší byly scény s kancem - ocenila jsem tu souměrnost.

cecetka
01.05.2018 5 z 5

Tak tohle se mi libilo vice jak Tajemstvi hradni veze.
Krasna romantika. Zacatek ma sice hodne pomaly rozjezd, ale to se pak rozjede.
Je to krasne, nekdy se jen takto zasnit :-)

kackajh
09.02.2017 5 z 5

To byla nádherná romantika. Zamrzelo mě když jsem knihu dočetla a zmohla se jen na hluboký povzdech...

havrmoni
21.08.2015 5 z 5

Nemám slov, vzmůžu se jen na ách a nádhera. Opravdu škoda,že není více knih od této autorky.

moudivlacek
20.08.2015 5 z 5

Takových knížek mohu číst mraky, odpočinu si, pobavím se, najdu si tam romantiku a pohodu, přesto že ne vždy je to hezké, je tam i náznak drsné reality té doby, takže to není taková utopie.

Kamiliana
13.09.2014 5 z 5

S výběrem knihy jsem byla moooc spokojená. Líbila se mi zápletka, prolnutí dvou časových rovin i zaučování Any u dvora. Vypsaných mám několik "básní", které děj knihy dobarvují (povětšinou anonymy ze 13.století) a pobavil mě třeba popis: "Jak hostina pokračovala, Ana čas od času cítila Roycovy pohledy. On pozoroval Anu a lady Sibylla pozorovala jeho. Lord Gilbert je pozoroval všechny dohromady". :-)

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2001  87%Tajemství hradní věže
2008  83%Jeho sličná paní
1994  84%Jde o přežití

Kniha Jeho sličná paní je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce69x
Chystám se číst31x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x