Jeeves pánem situace

Jeeves pánem situace https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166221/mid_jeeves-panem-situace-lgB-166221.jpg 5 33 5

Jeeves série

>

Čtvrtý z cyklu souborů povídek o mazaném komorníku Jeevesovi a jeho nedovtipném mladém pánovi.

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The world of Jeeves , 1963


více info...

Přidat komentář

Greenfingers
23.04.2020 5 z 5

Nedostižný komorník Jeeves je literární postavou, kterou nejlépe vypovídá o tom, že na anglický humor je tady expertem můj oblíbenec P.G.Wodehouse (i když část svého života pobýval v USA).
Autor a jeho vynalézavý komorník jsou zárukou dobré inteligentní zábavy.

pepa4081
14.12.2019 5 z 5

Nebudu se opakovat, knihy pana Wodehouse jsou jednou z mých velkých lásek. Tentokrát sbírka povídek se skvělým Jeevesem v hlavní roli, vyprávěná jeho zaměstnavatelem Bertramem Woosterem. Takovým bonbónkem je pak povídka z úst samotného Jeevese, kde mimo jiné skvěle hodnotí „inteligenci“ svého pána.
Nanejvýš uspokojivé.


Nifredil
29.03.2015 4 z 5

Ve všech recenzích a informacích o knihách s Jeevsem jsem se dočetla, že je to taková obdoba Saturnina. Není to tak ale. Je to jiné. Se Saturninem to má společnou osobu sluhy a to, že je to humoristický román, je to ale spíš jako by ožily anekdoty o lordovi a jeho sluhovi. Přesně ten naprosto suchý humor, který dělá ty anekdoty tak výtečné, rozvádí Woodehouse do podoby povídek. Čtenář čeká, jak se situace vyvine, v čem bude mít Jeeves prsty a jak jinak se vše ve skutečnosti odehrálo, než jak to na první pohled vypadá. Ta strohost anekdot o lordech je v povídkách dovedena dál. V tomhle je náš Saturnin upovídanější a více česky vtipnější, takový trochu Švejk gentleman proti Jeevsovi. Woodehouse dovádí suchý humor k dokonalosti a když čtenář na tuhle hru přistoupí, výborně se pobaví.

Wendysek
17.08.2014 5 z 5

Jeeves nezklamal :D Užila jsem si i obměnu vypravěče v předposlední kapitole, dává to úplně jiný náhled jak na Jeevese, tak na Woostera.

BooksLucyKing
16.06.2013 5 z 5

Tentokrát se jedná o soubor kratších povídek. Jeeves opět nezklamal ani v jedné z nich. A člověk si ho tady užije mnohem víc než v kompletích románech. Dokonce je tam jedna povídka vyprávěná Jeevsem a ne Bertiem. Každá byla užasná a zabávná. Vůbec jsem se nenudila a nestačila žasnout nad Jeevsovými nápady.