Jednou za život

Jednou za život https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46481/bmid_jednou-za-zivot-o7t-46481.jpg 4 27 6

Žij pro přítomnost. Ne pro zítřek nebo dnešek. Teď nevíš, co se stane zítra, a včerejšek je pryč, takže všechno, co máš, je jen tahle chvíle. Příběh několika žen ze současného Irska. Ingrid skvěle zvládá rodinu i náročnou kariéru, stará se o okouzlujícího manžela – a pak najednou po manželově smrti zjistí, že v jejím světě je všechno jinak. Bezdětná Marcella si celé roky odmítá připustit, že by se její život neodvíjel přesně tak, jak má. Až když ji nečekaně potká láska, začíná si klást otázky, na které nikdy předtím nechtěla odpovídat. Charlie zbožňuje svou rodinu, ale má pocit, že jí její autoritativní matka ničí život – není to ale jen výmluva? Star už ví, že důležité věci nepřijdou samy a nezůstanou – člověk se o ně musí zasloužit a pečovat o ně. Ví, že šance na skutečné štěstí přijde jen jednou za život... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Once in a Lifetime , 2009


více info...

Přidat komentář

Aghatte
07.09.2022 5 z 5

Nemyslím si, že skutečné štěstí přijde jednou za život, život se skládá ze šťastných chvil i chvil smutných... Jednou za život je spousta věcí, ale spousta jich je tisíckrát a pokaždé je to krásné...
Bohužel na předsádce knihy je uvedeno vše podstatné, tudíž víte, kdo zemře a kdo se zamiluje, šok a překvapení se nekoná.
Nicméně, kniha se mi líbila, všech 389 stran jsem si užila, bylo to laskavé čtení vyloženě pro ženy ( nemyslím, že by se našel muž, který by to přečetl ), s jasným cílem zlepšit jakoukoliv mizerii života do snesitelné meze. Některé až moc "vysluníčkované" pasáže mi trochu vadily, ale ne až tak moc. Několikrát jsme slzu uronila a více se zamýšlela i sama nad sebou.
Intuici je dobře poslouchat, ale nejde se na ni chtít naladit, přijde vždy jen tak mimochodem, jen takový dotek někde hluboko v mozku. Když se zeptám, co na to intuice, vím, že se nedozvím vůbec nic.
Trochu mi bylo divné, že dívka s dyslexii pracovala v bance v kartotéce...
Pravda, že příběhů bylo více, každý by vydal za samostatný román, ale autorka toho asi má hodně co říci, i její další knihy jsou dost obsáhlé.
Určitě sáhnu s chutí po další.

niki-chan
14.04.2022 3 z 5

Příběh a námět zajímavý, opravdu ze života. Ale těch jednotlivých příběhů a jejich skoků do minulosti bylo až moc, že jsem se v tom místy ztrácela.


malen
10.08.2018 4 z 5

Moc postav a příběhů najednou, tak se to tak nějak dohromady ztrácí, i když mají něco společného. Asi by mně víc bavila jedna hlavní hrdinka víc propracována.

tess.de.veles
09.08.2016 3 z 5

Ac mam autorciny knizky docela rada,tohle bylo zklamani....hodne jsem se premahala,abych to vubec docetla......takovy roztahany....nijaky...o nicem.... :( kdyz se na knizku tesite a ona vas pak zklame a jeste po tom,co si na ni udelate specialni cas....jako treba dovolenou a jste si jista,ze si spolu hezky uzijete....a pak bum....ach jo...to nemam rada...to je zrada :)

bookcase
20.07.2015 5 z 5

Příjemné vyprávění o osudech několika žen, které jsou propletené. Autorka píše čtivě a umí se do svých hrdinek vžít.

hobelka
18.03.2011 2 z 5

Přijde mi jako by autorka chtěla čtenáři ukázat svůj náhled na svět, ale protože toho chtěla ukázat tolik tak to dost zašmodrchala. Jinak mi přišlo jako by se každá postava (a že jich bylo) snažila obhájit svůj charakter a dokázat že její problémy jsou nejhorší. Jinak mi nějak nedochází co tím chtěl vlastně ''básník'' říct.