Jednou se uvidíme

Jednou se uvidíme https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509246/bmid_jednou-se-uvidime-Bm3-509246.jpg 5 14 9

Marika vidí všechno, a přece před mnoha věcmi zavírá oči.. David vidí většinu věcí, a přece by si někdy přál nevidět. Rosťa nevidí nic, a přece toho vidí mnohem víc než většina lidí v jeho okolí. Co se musí stát, aby lidé skutečně otevřeli oči? Marika se od dětství setkávala s posměšky kvůli svému zevnějšku – trpí psoriázou a ekzémy. Během dospívání si založila tajný notes, ve kterém ukrývá mnoho snů, a denně doufá, že si bude moct splnění některých odškrtnout. Nejlépe úplně všechny. Jeden už odškrtla, studuje třetí ročník na střední zdravotnické škole, obor zdravotnický asistent. A před několika týdny si odškrtla druhý bod – našla si kluka, což doteď považovala za nemožné. Ale navzdory přibývajícím splněným snům jí něco chybí. Především odvaha cokoliv změnit – zejména postoj k sobě samé, mít ráda samu sebe a přijmout se taková, jaká je. A to může mít katastrofální následky.... celý text

Přidat komentář

Vlasta71
07.01.2024 5 z 5

Kniha je krásně čtivá a hodně dojemná. Marika chce být šťastná s Davidem a přehlíží jeho chování k ní. Až potká nevidomého Rosťu, který vidí svým srdcem mnohem víc než ostatní. Co vše se stane a jak to dopadne si prosím přečtěte sami. Já mohu jen doporučit.

gargamelka
30.12.2023 5 z 5

Krásný příběh, který je o nezdolnosti, odvaze, síle, vytrvalosti, empatii... V knížce se prolínají témata víry, kožní nemoci, nevidomosti, gamblerství....Marika se sama potýká se svým kožním defektem. Do toho chodí s Davidem a příprava na povolání ji přivede do života Rosťu...


alnahu
24.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný příběh mladé lásky a porozumění i když bych tuto knihu zařadila spíše mezi román pro dívky.
Příběh Mariky,která od dětství musí čelit posměškům kvůli svému zevnějšku trpí pasoriázou /lupenkou /a ekzémy. Samozřejmě jako všechny dívky v jejím věku touží po lásce a po svém princi,zamiluje se do kluka,který sice její vzhled neřeší ,ale netouží ani po její lásce.Měla ,ale i štěstí v tom ,že potkala slepého muže, který její tvář nemůže vidět a do Mariky se bláznivě zamiluje.Jak to dopadne si přečtěte v této knize od mladé slovenské autorky.

cajakniha
11.04.2023 5 z 5

Kniha mě velmi mile překvapila, řeší se zde různá závažná témata a je zde spousta skvělých citátů.

Hlavní hrdinka Marika je milá a hodná, občas až moc. Ráda pomáhá druhým a nikdy je nechce nechat ve štychu. Ovšem trápí se, jelikož má psoriázu a ekzémy, kvůli kterým si nepřipadá krásná.

David byl chvílemi fajn, ale měla jsem pocit, že pro něj bylo vše důležitější, než jeho vztah. A na konec se tak moc změnil, že jsem ho pak nezvládala vůbec.

Rosťu jsem si hned oblíbila. Byl milý, přátelský a taky slepý. Neměl to jednoduché, ale po boku Mariky měl opět chuť žít.

Upřímně nevím, zda je kniha ženský román, či dívčí román. Zejména kvůli tématům, které se zde řeší. Pokud má člověk otevřené oči všem tématům, knihu určitě doporučuji.

Sally1993
13.03.2023 5 z 5

Super knižka, veľmi sa mi páčila. Má aj krásnu obálku :-)

Sixtínka
16.09.2022 3 z 5

Niektoré pasáže boli krásne, iné ma vôbec nebavili a niektoré situácie v knihe mi prišli až príliš pritiahnuté za vlasy.

E.T.007
08.07.2022 4 z 5

Pekný príbeh. Rasťo mi bol sympatický - pasáže s ním sa mi veľmi páčili. Dávida by som zas občas najradšej natiahla na škripec a stiahla mu gule až po zem. Majka je fajn baba, ktorá fakt pred niektorými vecami zatvára oči - aj keď do istej miery za to zrejme mohol nedostatok sebavedomia, ktorý majú na svedomí jej komplexy z kožnej choroby, ktorá ju trápi už od detstva a bola dôvodom posmeškov jej rovesníkov. Dalo sa to teda pochopiť, aj keď autorka miestami podľa môjho názoru už príliš tlačila na pílu, keď to neustále zdôrazňovala.

Tie veci okolo veriacich, chodenia do kostola a Karininej svadby ma veľmi nebrali, ale autorka zasadila príbeh do takého prostredia, takže... prečítala som to, len ma to až tak nebavilo.

A záver by sa pokojne zaobišiel bez tej drámy ohľadom Rasťovho klamstva - to mi už prišlo také nasilu, len žeby aj medzi ním a Majkou došlo k nejakému zemetraseniu, čo bolo z môjho pohľadu úplne zbytočné, lebo tých zemetrasení bolo v príbehu dosť.

Za mňa teda štyri hviezdičky.

Vknihách
24.04.2022 5 z 5

Simonka píše skvele, realisticky, dokáže hodnoverne popísať rôzne povahy ľudí a vie vytvoriť situácie, ktoré sa bežne môžu diať. Nepochybujete o autenticite, žijete príbeh s postavami v knihe.
Marika je milé, obetavé, empatické a inteligentné dievča. Má skvelú rodinu a predsa ju niečo trápi. Kožná choroba. V jej neskoršom rozprávaní mi trhalo srdce a bolesť Mariky ma bodala ako nôž.
Mužský hrdina č.1- Dávid sa od začiatku javí ako podivín,aj keď je nad slnko jasnejšie, že si ho Marika idealizuje. Zistíme to už pri prvých stránkach a trvá dosť dlho, kým nám autorka dovolí nahliadnuť,kým v skutočnosti Dávid je. No ako to už býva, rodinné zázemie tvorí našu osobnosť a tak je to, žiaľ,aj v Dávidovom prípade.
Mužský hrdina č.2-Rasťo, je prima chlapík. Dobrák od kosti ako sa hovorí. Jeho boj je pritvrdý. Prišiel o zrak-dokonca aj kedy a čo nehode predchádzalo si pre nás Kutišová naplánovala dokonale!
Názov Raz sa uvidíme má v tomto prípade naozaj viacero významov. Či už Marika uvidí samu seba takú,aká naozaj je, pretože napriek kožnej chorobe je krásnym dievčaťom zvnútra aj navonok; či si Marika otvorí oči vo vzťahu k Dávidovi; či má Rasťo nádej na úspešnú liečbu očí; či Dávid zistí,že robí chybu a kde…
Kniha v sebe nesie veľa krásnych myšlienok, povedala by som, že najmä mladým ľuďom môže dopomôcť k ľahšiemu zvládaniu rôznych situácií, ktoré sa napríklad odohrávajú v príbehu, prípadne môžu (ak to nedokázali rodičia) nahliadnuť do duše človeka s hendikepom a uvedomiť si, aké môžu mať dopad na niečiu psychiku netaktné poznámky či dokonca cielená šikana.

Jurajovamaka
06.03.2022 5 z 5

Pekný a zaujímavý príbeh o láske, porozumení, vzťahu nevidiaceho mladého muža a dievčiny, ktorá sa nemala moc v láske, nakoľko ju trápilo kožné ochorenie - psoriáza...
Príbeh je napínavý od začiatku po koniec a čitateľa ani na chvíľu nenudí...
V tomto príbehu platí, že to najhodnotnejšie v živote, čo je v človeku krásne, je očami neviditeľné....
ODPORÚČAM

Autorovy další knížky

2021  92%Iba s tebou
2021  90%Raz sa uvidíme
2023  95%Fantóm z internetu
2021  92%Bez teba
2014  60%Adonis v tričku

Kniha Jednou se uvidíme je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce50x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x