Jednou orel

Jednou orel https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40217/bmid_jednou-orel-xV7-40217.jpg 4 63 4

Román, prvně publikovaný v roce 1968 v době války ve Vietnamu, se stal celosvětovým bestselerem a jeho hrdina, Sam Damon, je vzorem již několikáté generace vojáků a povinnou četbou amerických mariňáků. Kniha vypráví osudy Sama Damona, čestného a přímého profesionálního vojáka, několikrát vyznamenaného za statečnost v obou světových válkách, a jeho kolegy důstojníka, Courtneye Massengala, sobeckého a povýšeneckého politika, který postupuje vzhůru na profesionálním žebříčku pomocí šikovných machinací v zákulisí. Od bitev první světové války, přes kasárenský život v meziválečném období, až po smrtící džungle Pacifiku druhé světové války, sledujeme vývoj a narůstání konfliktu mezi oběma muži, konfliktu, který vrcholí zradou na posledním bojišti studené války, ve Vietnamu.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Once One Eagle , 1968


více info...

Přidat komentář

de_baques
07.04.2020 1 z 5

Ne, nebylo to dobré - zdlouhavé, neživotné, nedodbrodružné. Občas slušné části, ale pohříchu hlavně ty nebojové a v poměru k nudně zdlouhavým pasážím jich bylo příliš málo.

BlackBlade
25.05.2017 3 z 5

V knize byl pro mne příběh poutavý v první a poslední čtvrtině (v podstatě popis Sama v 1. světové a pak v 2. světové válce). Obsah mezi tím by se dal zkrátit, některé části vypustit a kniha by byla živější a měla lepší tempo.


kalache
30.12.2014 4 z 5

To je tak americké, až se zdá,že Myrer není Američan.....

Teraka
06.05.2013 5 z 5

Knihu nelze srovnat s Posledním kabriolet, přesto je příjemná díky Myrerovu stylu psaní, který se mi moc líbí. Ovšem těch téměř tisíc stran mě skutečně zmohlo :-). Kladný a skromný hrdina podporovaný věrnou ženou je zde přímo ukázkový. Pro toho komu je vždycky líto, že kniha končí, určitě doporučuji, zde se ke konci jen tak lehce neprokoušete ;-)