Jednohubky - Moderní kuchařka

Jednohubky - Moderní kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293823/bmid_moderni-kucharka-jednohubky-yoC-293823.jpg 4 2 2

Kniha receptů a rad na přípravu jednohubek. Další z řady atraktivních kuchařek pro náročnější konzumenty, kteří přistupují k jídlu s láskou a vyššími estetickými nároky. Obsahuje podrobné postupy k tomu, jak pěkně a účelně připravit oblíbené drobné zákusky, které se vejdou do úst najednou, nanejvýš nadvakrát, konzumované obvykle bez příboru a talíře při konverzaci a pohybu po místnosti. Musí být vždy přitažlivé, naprosto neodolatelné, na pohled čerstvé, musí jich být hodně a měly by zlepšovat náladu i posloužit jako téma rozhovoru. Recepty jsou rozděleny do několika kapitol podle chutí, místa původu a celkového stylu a určení - předkrm či pohoštění na večírku, na svatbě, na pikniku v přírodě i jako svačinka na zahradě.... celý text

Žánr:
Kuchařky

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Essential fingerfood cookbook , 2006


více info...

cukrovka
cukrovka
04.09.2022 3 z 5

Zajímavé k nahlédnutí, ale domu si ji nepořídím. Najdete zde recepty na jednohubky z mnoha koutů světa, ale já zůstanu u české tradice.

majáček
majáček
30.01.2022 5 z 5

Velmi výpravná publikace na které pracoval velký kolektiv lidí.
Kniha je rozdělena do Kapitol:
Příprava a organizace
Antipasto
Canapé
Chutě Indie
Chuťovky z dálného východu
Tapas a meze
Tex-mex
Jednohubky na večírek
Drobné sladkosti
Recepty jsou jak na sladkosti, tak i slané ,,mlsky".
Každý recept je označen 1 až 3 hvězdičkami, podle stupňu náročnosti. Dále pak jak ďlouho trvá příprava, tepelná úprava, kolik je z daného receptu porcí, rozpis ingrediencí, popis v postupných krocích. Každý dokončený recept je vyfocený a případně doplněny menšími fotografiemi.
Najdeme tady i pochoutky ze středomoří, bruschettu, minipizzy, slané tyčky, slané koláčky, placky, sataje a kebaby, suší, quesadillas, sendviče, dipy, paštiky, pokrmy v lastuře, recepty nakládání oliv, masové kuličky a jiné. Ze sladkých např. baklava, lanýže s rumem, amaretto, plněné fíky, sachrové kostky, čínské koláčky štěstí a další.
Další kniha kdo pořádá akce pro laika či odborníka.