Jednoduchá kuchařka - Jaterní dieta

Jednoduchá kuchařka - Jaterní dieta https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406580/bmid_jednoducha-kucharka-jaterni-dieta-DCM-406580.png 4 4 2

Bramborová nebo gulášová? I přes jaterní omezení si obě můžete s klidem dopřát. Jsou zdravé, lehké a sestaveny přesně pro jaterní dietu. Jednoduchá kuchařka vás naučí, jak vařit téměř bez tuku a jak z vhodných potravin připravit skvostná jídla. Také vám ukáže, jak si ušetřit mnoho času, který místo vaření budete moci trávit mnohem příjemnějším způsobem. Kuchařka je sestavená tak, aby byla jednoduchá a nenáročná, tedy aby recepty zvládl uvařit každý a jako rádce může pomoci lidem - např. s mononukleózou - překonat dlouhé období přísné diety a náročných omezení. Ale také klade důraz na moderní pojetí, aby vyhověla i náročným gurmánům. Tato kniha je toliko nabitá výběrem surovin a použitých postupů, že si každý nalezne svou cestu, jak se stravovat i přes své omezení. V knize je velká část věnována české kuchyni a recepty upraveny tak, aby byli šetrné a vhodné právě pro jaterní dietu. Zvláště jsou vynechány některé potraviny, které jsou základem české kuchyně, jako např. cibule a nebo česnek, ale i přesto si tato jídla zachovávají při použití vhodných postupů svou výjimečnost. Jednoduchá kuchařka ukáže, jak žít a stravovat se zdravě a lehce. Popisuje více jak 300 potravin, které můžete s klidem konzumovat nebo jakým se vyhnout. A v téměř 180ti receptech představí, co všechno lze z vhodných surovin připravit. Ať už je to výběr nejznámější světové kuchyně nebo poklady naší české, jako třeba svíčková s knedlíkem, gulášová polévka nebo halušky. Pro knedlíkový národ je v knize věnována samostatná kapitola těchto kulatých zázraků. Všechny recepty si také můžete prohlédnout na více jak 90ti autorských fotografií.... celý text

Přidat komentář

vlkove
31.12.2021 5 z 5

Skvělá kuchařka a v ČR snad jediná skutečně využitelná na jaterní dietu. Po propuštění člena rodiny z nemocnice moje maminka započala vařit jaterní dietu. Je to tedy boj. Já jsem dostala za úkol sehnat kuchařku. Je to fuška. Pořídila jsem knihy Kuchařka při onemocnění jater a Choroby jater - dieta a rady lékaře, jednu jsem našla v knihobudce a jednu pořidila za pár korun. Ještě jsem našla knihu Dieta při chorobách jaterních, která je však kvůli roku vydání 1987 nepoužitelná, takže tu jsem ani nesháněla, stejně jako knihu Dieta při onemocněních jater, žlučníku a žlučových cest, která má špatné ohlasy.
Ze všech těchto kuchařek je použitelná pouze tato. V ostatních výše zmíněných kuchařkách je málo receptů a také se používají suroviny, které se dnes už na jaterní dietu nedoporučují konzumovat.
Tato kuchařka je skvělá, škoda jen, že nevyšla fyzicky. Mnoho super receptů z povolených a lehce sehnatelných surovin. Maminka z kuchařky vaří skoro denně a je spokojená.
Pokud sháníte kuchařku s jaterní dietou, tak tuto mohu jen a jen doporučit.
V roce 2022 má znovu vycházet zrevidovaná a upravená Kuchařka při onemocnění jater od Vladimíry Havlové a lékaře Pavla Drasticha, tak snad bude také k užitku.

Ika21
03.05.2020 4 z 5

Ke kuchařce se váže dojemný příběh, má hezké provedení se spoustou obrázků
Recepty mají omezené suroviny a tím vznikají zajímavé a chutné kombinace (např. Knedlo, vepřo, celero).
Obsahuje pravidla pro jaterní dietu - co se může a co ne, tipy na limonády, kávu, pyré atd. Každý si najde to své.
Ten kdo je zdravý a rád zkouší nové věci, tak si může upravit recepty podle svého gusta. :-)


Štítky knihy

diety péče o zdraví stravování, výživa nemoci jater

Autorovy knížky

Lukáš Zach
česká, 1981
2019  80%Jednoduchá kuchařka - Jaterní dieta

Kniha Jednoduchá kuchařka - Jaterní dieta je v

Právě čtených2x
Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x