Jedním dechem

Jedním dechem https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277593/bmid_jednim-dechem-Z8m-277593.jpeg 3 6 3

Kniha Jedním dechem je unikát, jelikož vznikla... jedním dechem. Autor Jan Sviták ji psal nepřetržitě 45 hodin, téměř bez přestávek a úplně beze spánku. Psal ji veřejně, v čítárně Knihovny Jiřího Mahena a vznikající text se ihned objevoval na internetu. Čtenáři tak mohli autorovi koukat pod prsty a sledovat tok jeho myšlenek. Kniha je výsledkem zajímavého experimentu, kdy si sám autor sáhl na hranice svých možností a propojil svou realitu s realitou hlavních hrdinů v příběhu Jedním dechem. Bývalý detektiv žije pouze ze setrvačnosti. Svěží vítr mu do života vnese osudové setkání se zločincem jménem Pan O, který stojí za zmizením několika dívek. A když Pan O zemře, zbývá jediná otázka: Bylo toho vyřčeno dostatek, aby se podařilo zachránit Lindu, poslední dívku, kterou Pan O unesl? Napínavý příběh dává nahlédnout do mlhy ze šílenství i pod hladinu všednosti.... celý text

Přidat komentář

DK197
14.11.2022 2 z 5

E-KNIHA: Začnu pozitivy. Nápad, při kterém kniha vznikla, je originální. Styl psaní autora je zase velmi čtivý. Mnohé ze zápletek jsou dobře vystavěné a rozpletené. ... Potíž je v tom, že než to začne dávat smysl, vůbec to smysl nedává. Postavy se chovají do určitého bodu nelogicky a vy vůbec nechápete, kam to směřuje. Ale dobrá, jelikož později konečně pochopíte a začnete si říkat, že autor je skrytý génius. Do chvíle než rozplete poslední záhadu a celé to hodí do fantasy roviny, která opět všechno rozbourá a všechno znovu přestane dávat smysl... Nejsem si vůbec jistá, zda jsem autorův konečný záměr úplně pochopila a podle hodnocení nejspíš nejsem jediná. Zajímalo by mě, zda si autor téma i děj promýšlel dopředu a jak moc ho ovlivnilo, že při psaní nespal. Protože z toho mohlo něco být, ale nápad zůstal rozředěný někde v tom šíleném guláši, který nakonec autor sepsal. Pro mne jsou ovšem pozitiva jasným signálem, že si od tohoto pána ještě někdy něco přečtu.

IvetaSl
30.05.2019 2 z 5

Jedním dechem napsaná a dvěma dechy přečtená. Musela jsem vědět, jak celý ten zmatek a šílenosti dopadnout, co se ještě stane, co se dozvím. A spíše bych to zařadila do scifi.

Hodně gramatických chyb, vypadnutá slovíčka, chybějící písmena ve slovech - to se dá pochopit, když to psal z fleku a nikdo to po něm nekontroloval. Ale ruší to dojem z knihy.

Zajímalo by mě, zda měl autor předem trochu promyšlené téma nebo to celé tvořil až tam. je to totiž velká šílenost.


Aliii
13.10.2016 2 z 5

Z téhle knihy jsem taková rozpačitá. Zajímavý námět a ještě zajímavější proces psaní knihy - bohužel jsem něčetla "v přímém přenosu", ale až 4 roky po vzniku knihy.
Text je plný překlepů, což by se asi dalo odpustit vzhledem k tomu, že psal autor přímo a bez korekcí, ale co odpustit nedokážu, jsou gramatické chyby typu "Chceš jí výdat?". Záměna jmen jedné z postav (místo Tomáše občas figuroval Lukáš) tomu také nepřidala...
Tohle by se spisovateli nemělo stávat ani v případě, že je vzhůru 45 hodin.

Autorovy další knížky

Jan Sviták
česká, 1983
2011  81%Čertovo kopyto
2011  72%Stará bolest
2015  66%Šest nevinných: Román na šest nádechů
2010  88%Pekelný advent
2012  50%Jedním dechem

Kniha Jedním dechem je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce13x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x