Jedna z vás

Jedna z vás https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358009/bmid_jedna-z-vas-snX-358009.jpg 4 26 8

Třicítka na krku. Zpackaný vztah. Pár kilo navíc. Jmenuju se Helena a je mi něco kolem třiceti let. Přesný věk vědět nepotřebujete a s dovolením si nechám pro sebe i to, kolik vážím. Pocházím původně z malého města, ale už nějakou dobu žiju v Praze. Pracuju v jedné velké společnosti, jejíž název radši nebudu prozrazovat, abych nedostala padáka. Každopádně někdy mám pocit, jak kdybych dělala v ZOO. Vysokou školu jsem vzdala, takže si nemůžu moc vyskakovat. Když se to vezme kolem a kolem, jsem v podstatě dost skromná. Mám ráda teplo, čerstvě povlečenou postel, pečené kuře a polosuché víno. Vezměte mě jednou za rok na dovolenou k moři a budu naprosto spokojená. Tuhle knížku jsem se rozhodla napsat, abych se s Vámi podělila o to, jak jsem dospěla k rozhodnutí, že budu spokojená s tím, co mám. Všimli jste si někdy toho, jak vtipně vyzní, když se něco nepříjemného přihodí někomu jinému? Já jsem úplný magnet na trapasy. Nejdřív jsem z toho měla depky, ale teď už jsem nad věcí. Pamatujte si, že každý člověk si občas namele hubu. Pokuste se poučit z mých chyb a neberte život tak vážně. Jsme tady jen na chvilku. Nemá smysl se zbytečně trápit.... celý text

Žánr:
Humor , Novely , Pro ženy

Vydáno: , Tribun EU
Originální název:

Jedna z vás , 2017


více info...

Přidat komentář

Petrushka31
02.04.2024 4 z 5

Nenáročná a čtivá kniha, u které se nemusí moc přemýšlet. Taková pohodová oddechovka. Doporučuji.

m.zirhut
01.07.2023 4 z 5

Takové nenáročné počtení. Ale bavilo.


IYv
20.08.2018 3 z 5

Brigitte Jonesová po česku...trochu rozvláčně sepsané posbírané epizodky. Každá z nás určitě utratila prachy za dietní přípravek, měla milion předsevzetí jak zhubnout, takže v tomto autor nešlápl vedle.
Vzala jsem si to do vlaku, ale jinak bych to nečetla.

Danago
15.06.2018 3 z 5

Odpočinková knížka, která určitě víc sedne dnešním třicátnicím.
Je to asi rok života nezadané třicátnice Heleny a toho co průběžně zažívá. Knížka je čtivá, napsaná s nadsázkou a vtipem. Mně v knížce chyběl příběh , který by měl nějaký konec na který bych čekala. Vím, že se teď pár takových knížek objevilo, ale mě toto úplně nesedí. Některé humorné situace mi přišly trošku prvoplánové.
Ale přes to je vidět , že autor psát umí, jen by to chtělo trošku jiný žánr.

vlkove
24.04.2018 3 z 5

Milá kniha, která neurazí ani nenadchne. Jelikož knihy tohoto typu obvykle nečtu nevím s čím mám knihu srovnat. Příběh funguje, je vidět že si autor dal záleže, postavy jsou různorodé a humorné situace opravdu vtipné. Dávám tři hvězdy a doufám že autor napíše knihu i v jiném žánru.

Márinka
15.04.2018 3 z 5

Každá kniha, u které se nahlas zasměji, má u mě velké plus. Některé pasáže bych zkrátila (např. rodinné Vánoce), ale Heleniny "příhody" mě pobavily. Byť jsem o generaci starší, v mnohých "dietních a posilovacích" situacích jsem se viděla :).

Upír Marouš
02.11.2017 3 z 5

Knížku jsem si koupila hlavně proto, že obdivuji chuť napsat a vlastním nákladem vydat knihu. Je snadné hodnotit knihy a přitom nenapsat ani řádku. Čili už jen proto palec nahoru.
Jedna z vás se srovnává s Bridget Jonesovou.. ano, jsou tam diety, praštěné kamarádky, pošahaní kolegové, nápadníci, lehce oplzlý strýček (v knize teta Naďa) a samozřejmě trapasy. Já bych nechala obě knížky jít po vlastní dráze a nesnažila se za každou cenu hledat srovnání. Koneckonců je tolik vydaných knih a skoro vše už bylo napsáno.
Humor mi přišel trošku srovnatelný s Aristokratkou, která se mi líbila o něco víc. Ale Helena mě v podstatě bavila, nemůžu říct, že jsem plakala smíchy, ale koutky nahoru se dostavily. Je to prostě taková oddechovka s krátkými kapitolami, která se dá číst v čekárně, ve vlaku a to je fajn.

Marekh
19.10.2017 4 z 5

Jedná se o román pro ženy. Jedná se o první knihu (debut), kterou autor napsal a vydal na vlastní náklady. Kniha mne celkově bavila, nenudil jsem se u ní. Jedná se o 1. část, jak je v knize uvedeno. Lze tedy očekávat v budoucnu další části.

Hlavní postavou je Helena, v jejímž životě se vyskytuje několik mužů - Dušan, Libor, Petr, se kterými prožívá různé události...

Kniha obsahuje humor, jsou zařazeny také kapitoly Vánoce a Velikonoce, kdy tráví Helena čas se svými příbuznými, prochází řadou diet, zabrousíme i do pracovního prostředí, kde vykonává práci sekretářky, seznamujeme se s řediteli jednotlivých oddělení a také s majitelem firmy a jeho mamkou a zažijeme mnoho dalších událostí. Jedná se o knihu odpočinkovou, jejímž účelem je pobavit čtenářky. Knihu spíše ocení čtenářky okolo věku Heleny, anebo mladší čtenářky, které se ztotožňují s jejím životním stylem.

V knize oceňuji poznámky pod čarou, kde jsou vysvětleny anglické výrazy. Velmi se mi líbí také grafická podoba desek.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Pamatujte si, že každý člověk si občas namele hubu. Pokuste se poučit z mých chyb a neberte život tak vážně. Jsme tady jen na chvilku. Nemá smysl se zbytečně trápit.

... mezi lidmi nemá člověk času přemýšlet sám nad sebou.

Štítky knihy

ženy humor pro ženy novely

Autorovy další knížky

Luboš Panda (p)
česká, 1984
2021  84%Můj syn feťák: skutečný příběh
2018  91%Hluchavky
2022  90%Máma má alzheimera
2017  71%Jedna z vás

Kniha Jedna z vás je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce34x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x