Jedna věta

Jedna věta https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243142/bmid_jedna-veta-Xrl-243142.jpg 5 18 3

Svazek širšího knižního projektu. Vyzvaný autor po dobu dvanácti měsíců napsal pokud možno každý den jednu větu – větu, která bude ukotvena v konkrétním čase.

Přidat komentář

petr4683
21.02.2016 4 z 5

Aby bylo jasno, čtyři hvězdičky dávám s přimhouřenýma očima, protože po literární stránce některým větám nerozumím, respektive by mě občas spíše zajímalo, jak k takové a oné myšlence autor vlastně přišel; přesto to chválím, ač se mi zdá, že jde prostě o offline jedny věty, které by mohly pěkně fungovat jako dennodenní facebookový status a nejzajímavější na něm by byly různé komentáře a reakce, což mi tady prostě chybí; nakonec taková rejpavá poznámka - kterak je příběh vzniku o něco zajímavější, než samotné dílo.

Musím ale uznat, že mě to inspirovalo něco podobného zkusit a sdílet to právě přes Facebook.

Willandra
05.01.2016 5 z 5

Pro mě obsahují Hruškovy věty zajímavé myšlenky, slovní hříčky a někdy až intimní vjemy (a někdy taky prd, stejně jako je to v životech nás ostatních).
Úplně nejvíc na mě zapůsobila věta napsaná 6. dubna, v den mého svátku, zrovna v tom období mi to dávalo zvláštní, osobní význam:

„Dubnové stromy sem vtrhly, obsadily místa na krajích, kde odstává utilitární lem našich dnů, dubnové stromy stojí náhle uprostřed citových situací, v prudkých poryvech přitakání a nesouhlasů, jejich těla s neklidnou hmotou listí se vyvalí z noci v každé štěpině světla a zase se zanořují zpátky jako přetížené lodě.“


puml
09.05.2015 5 z 5

Jedna věta aneb pečlivé vážení slov. Věty, slova a situace se vynořují z hebké prázdnoty, z míst zatím jen tušených linií a struktur, proudění a puklin. Autor sahá hluboko, ale zůstává přitom na povrchu. Slova, podobně jako světlo a stín, jako hmota, drží věci zdánlivě pohromadě, aby se nerozpadly na padrť... A navíc mám taky občas ten pocit, že když přečtu "něco komplet", tak se pak všechno nějak projasní, vysvětlí a zapadne do sebe... Ale je to jen pocit...