Jedna věta

Jedna věta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219948/bmid_jedna-veta-cyB-219948.jpg 5 8 3

„Koncem roku 2008 mě zaujala myšlenka naplnit představu, podle níž by vyzvaný autor po dobu dvanácti měsíců napsal pokud možno každý den jednu větu – větu, která bude ukotvena v konkrétním čase a jejíž délka bude volbou pisatele, od samotného slova přes větu holou k rozvitému souvětí. Na začátku velké písmeno, na konci zpravidla tečka…“ Viktor Karlík, autor konceptu... celý text

Přidat komentář

Dadulina
06.09.2020 5 z 5

Krásná sonda do života autora.

Richard Hrob
31.08.2020 5 z 5

Dávám 5* Pavel Kolmačka byl mým profesorem na gymnáziu. Takže většinu postav, míst a reálií důvěrně znám.Projekt Jedna Věta hodnotím velice kladně. Je to takové nahlednutí, taková sonda, do životů a pocitů autora. Věci každodenní, věci niterné a věci které skoro ani nestojí za řeč. Přesto, vše, den co den, zapsáno a odžito. Za sebe říkám, super nápad, a v podání PK, ještě větší radost ze čtení, a z trošku jiného pohledu na všední dny a žití.


Sorrow
05.02.2020 4 z 5

Při čtení jsem se cítila, jako bych narušovala nějakou křehkou intimitu Kolmačkova života. Je pro mě naprosto nepředstavitelné, že někdo o obyčejných každodenních výjevech smýšlí takto lyricky. Rozhodně mě knížečka nalákala na autorovu básnickou tvorbu, byť "básnická" vůbec nejsem.