Jedna musí z kola ven

Jedna musí z kola ven https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394011/bmid_jedna-musi-z-kola-ven-A8M-394011.jpg 4 34 13

Osud hlavní hrdinky Elišky se podobá osudu mnoha současných žen. Je rozvedená a žije sama s dcerou, kvůli které nenavazuje dlouho žádný nový vztah. Když ale dcera dospěje, objevuje se v životě Elišky šance na nový začátek s Adamem, mužem, kterého si zamiluje. Vzdává se své práce, opouští rodné město a stěhuje za ním. Vše vypadá, že jejich vztah dospěje až k svatbě – tehdy se ale nečekaně vrací Adamovi domů jeho dcera i s dítětem. Eliška je pro ni nevítaný vetřelec a dělá vše pro to, aby ji z otcova života vymazala. Pro obě není pod jednou střechou místo. Která to bude?... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Pointa
více info...

Přidat komentář

Fani
17.09.2023 3 z 5

Knížka na jednu odpoledne. Já osobně ji přečetla za cestu vlakem do Brna. Je to ze života a ukazuje to jak dokážou být ženy silné a co vše musí zvládnout. Chvíli sem de ztrácela v tom kdo to zrovna vypráví ale pak sem si už zvykla a bylo to v pohode. Za mě takovej průměr když nevíte po čem zrovna sáhnout

ledu
29.05.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře, děj má spád, ale celkově bych ji zařadila do kolonky ani neurazí ani nenadchne.


broskev28
06.05.2022 3 z 5

Souhlasím s většinou komentářů - kniha ve výprodeji, a přitom velmi příjemně překvapila!
Styl psaní je poměrně jednoduchý, žádná kouzla s jazykem, ale čtivý. Děj svižně plyne, postavy se brzy "vyloupnou" a vy máte možnost se rozhodnout, komu "dáte svůj hlas". Eliška, Adam, Jája a zřejmě i Karel jsou postavy celkem reálné, žádná není dokonalá, všechny chybují, ale některé jsou si svých chyb vědomy - o to sympatičtější a uvěřitelnější pro mě byly. Našim čtenářkám určitě doporučím.

*-*Kleny*-*
30.11.2021 4 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila. Byla sice psaná er formou z pohledu všech postav, což není v dnešní době úplně obvyklé, ale alespoň si čtenář může udělat, v poměrně krátkém čase, obrázek o různých postavách. Líbilo se mi, že i hlavní hrdina nebyl tak úplně hodný, ačkoli to měl být ten, který měl k Elišce patřit. Dále se mi líbilo i členění kapitol a že se v příběhu pořád něco dělo.
Překvapilo mě i zakončení příběhu. Moc knihu doporučuji.

vorlice28
17.02.2021

Kniha se mi velice líbila, příběh ze života. Doporučuji!

2711
14.08.2020 5 z 5

Při čtení snadno vtáhne do děje a vyloudí sympatie či antipatie k osobám příběhu

PaniJani
03.09.2019 3 z 5

Mohl by to být úplně reálný příběh, ale něco mě tam zkrátka tak nějak nesedělo. Možná chování postav...? Jinak ale vcelku pěkná knížka.

tezzpoletsar
18.05.2019 5 z 5

Moc fajn knížka i příběh, čtivá, hodně ze života, ale na to, jak je slabá, tak jsem tam objevila docela dost chyb a zapomenutých slov:) Ale přečtena jedním dechem + krásná obálka!

bookcase
25.03.2019 4 z 5

Zajímavá zápletka - tentokrát nejsou sokyně dvě ženy jako partnerky jednoho muže, ale do hry vstupuje dcera, které se nezamlouvá otcova přítelkyně. Čtivé, ze života.

Prim
13.02.2019 1 z 5

Téma zajímavé,ale knížka mě začala bavit až ke konci. Byla jsem sice zvědavá jak to dopadne,ale u čtení jsem se nudila a přemáhala.

zdehan
03.02.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila je ze života tak jak to opravdu někdy je přečteno za jeden den.

alnahu
18.01.2019 5 z 5

Skvěle napsaný příběh ze života -kniha od které se nemůžete odtrhnout, aby jste se dozvěděli ,jak životní trable Elišky dopadnou. Hlavní hrdinka Eliška nemá jednoduchý život je rozvedená a po dlouhém čase se rozhodne pro nový začátek s mužem do kterého se zamiluje ,jejich představu o společném životě změní jeho vypočítavá -sobecká dcera. Její problémy ,ale tím nekončí. Svůj klid najde ,až daleko od domova .Knihu doporučuji k přečtení všem kdo mají rádi životní příběhy současných žen.

gargamelka
28.12.2018 5 z 5

Čtivý příběh. Trošku o tom, že brát vždy ohledy není ta správná cena a zadní vrátka se minimálně ve formě skvělých přátel hodí. Hlavní hrdinka Eliška se nejprve věnuje dceři. Dcera mi přišla, že svou matku jen využívá a chová se neeticky. Poté konečně dostane svůj příděl dobrého, ale dlouhé trvání to bohužel nemá... Nový přítel díky své majetnické dceři není schopen si dupnout a obhájit si Elišku. Poté si připojí i další problémy, které se dotknou i hlavní hrdinky. Stojí za přečtení a doporučuji.