Jedlíci aneb Sto kilo lásky

Jedlíci aneb Sto kilo lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156730/jedlici-aneb-sto-kilo-lasky-156730.jpg 3 25 8

Literární zpracování nové české filmové komedie Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti. Všichni s cílem zhubnout, ale každý z nich k tomu má jiný důvod. Tomáš se bojí, že jeho břicho bude časem větší než láska jeho atraktivní ženy k němu. Lenku právě podle pravidel všech životních klišé podvedl manžel se sekretářkou. Miky býval slavnou rockovou hvězdou, ale když si jeho daňový poradce odjel za všechny jeho úspory užívat do Karibiku, začne plánovat velkolepý comeback na koncertní pódia. Veronika je letitá Mikyho fanynka, která s ním kdysi strávila jednu noc a nyní cítí příležitost si tenhle zážitek zopakovat. Jediný Luboš je zde proti své vůli. Jako rozhlasový moderátor uzavřel sázku, že když prohraje, podstoupí hubnoucí kúru. A tak tu teď všichni podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu, čímž se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou. Jedlíci aneb Sto kilo lásky je humoristická kniha zabydlená postavami, které důvěrně znáte ze svého okolí. Její hrdinové jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou - k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu - a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to v dobrých příbězích bývá. ... celý text

Přidat komentář

pige
22.11.2022 odpad!

Prvoplánový příběh. Žádná zápletka, žádný nečekaný zvrat.

bábuška
19.01.2021 2 z 5

Hodnotila bych tuto útlou knihu jako hořkosladký příběh, než jako humoristický, ale opravdu jako četbu oddychovou, na jejíž děj brzy zapomenete.


mayinka
04.07.2019 2 z 5

Vypadalo to jako idealni cteni na plaz,... ale cekala jsem vic.

medlovice
01.08.2016 4 z 5

Kniha mě zaujala názvem. Ze začátku jsem se začetla, pak se mi trochu omrzela ale vrátila jsem se k ní a s úsměvem na tváři dočetla .A protože jsem knihomol ne knihofil , nesrovnávám, ale komentář, který napsala Evasamanková přesně vystihuje můj pocit a názor. Přemýšlím...asi začnu hubnout. Od zítřka.

M1ra
15.07.2015 4 z 5

Jedlíci aneb Sto kilo lásky je velmi zajímavá, zábavná kniha (i film, ale není nad knihu), ve které nechybí napětí,letní pohoda a láska.Kniha se četla doslova sama a ne jednou pobavila.

Celkový dojem: Knihu bych doporučil na letní dny trávené u vody nebo na podobné věci, je malá tudíž se lehce přenáší a ještě lépe přečte.

Miška.Miška
29.09.2014 3 z 5

knížka mě pobavila a zaujala mě...její zpracování je velmi dobré to už se ale bohužel nedá říci o filmu... i když děj je vesměs stejný na knížku prostě není ..

evasamankova
14.08.2013 4 z 5

Humorná "jednohubka" na odreagování. Film jsem zatím neviděla. Některé situace byly jako vystřižené ze skutečného života. To vše s příjemným obyčejným českým humorem.

bara8686
13.06.2013 3 z 5

je to velmi vtipná kniha, zasmála jsem se u ní, ale v mnoha pasážích mě připoměla film Sedm hladových (jestli se to tak jmenovalo), jakoby novodobý přepis mi to připomělo, ale do kina na tento film nepůjdu určitě, knize dám čistý průměr, je to taková oddychovka na odpoledne