Jedinečný svět vlaků

Jedinečný svět vlaků https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195797/bmid_jedinecny-svet-vlaku-195797.jpg 5 10 6

Víte, jak se cestovalo vlaky ve 30. letech? Rádi byste nahlédli do Orient expresu nebo do vlaku královny Viktorie? Víte jaké byly největší parní lokomotivy a jak vypadaly ty nejstarší? Chcete se dozvědět něco zajímavého o vlacích s dieselovými motory a vlacích jedoucími na eletkřinu? Nebo vás fascinují vysokorychlostní vlaky či zvláštní tratě jako jsou třeba „zubačky“? Podívejte se pod více než 60 odkrývacích okének této knihy a prozkoumejte jedinečný svět vlaků. Najdete zde mnoho zajímavostí o parních i superrychlých vlacích, o vlacích co šplhají vysoko do hor, a o mnoha, mnoha dalších.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Encyklopedie , Šikovné děti - tvoření, hry, styl

Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

See inside Trains , 2013


více info...

Přidat komentář

angloumene
10.03.2024 5 z 5

Myslím, že je určena spíš pro děti od tří let, ale syn se jí jako čerstvý dvouleťák nemůže nabažit.

Briv
01.04.2023 5 z 5

* Náš syn (4roky) si knížku sám vybral v knihovně a byla to skvělá volba. Vlaky má moc rád a tady se dozví vše důležité o historii a zajímavostech, které k vlakům patří. Kniha je velmi pěkně zpracovaná má krásné ilustrace, spousta vyklápěcích okének. Dokonce tam bylo pár informací, které nevěděl ani manžel a to má vlaky taky v lásce :). Určitě všichni doporučujeme.


jana0378
24.04.2018 5 z 5

Skvělá kniha s obrázky a vysvětlivkami pro malé i neznalé velké :)

SPimy
17.08.2017 5 z 5

Nádherná knížka, podrobně a přehledně zpracovaná. Syn ji moc rád četl od tří let, spíše dříve a vydrží nám jistě řadu let. Dozvíte se o historii, jak funguje parní stroj, dieselový motor, rychlé vlaky, zubačkové dráhy, metro - vše hezky vysvětleno, žádné zjednodušování a překrucování informací. Syn z toho získal skvělý přehled o svých oblíbených vlacích. Je podrobnější než kniha Vlaky světa.

Jessybelle
11.05.2017 5 z 5

Syn miluje vlaky, knížek má několik, hrozně ho baví knížky srovnávat ve smyslu tady ten vlak je stejnej jako tenhle a je tam napsané to a to...chodí do první třídy.mladší syn zase rad otvírá okýnka takže za nás super knížka.

Isew
01.03.2015 4 z 5

Na malém prostoru vás tato kniha vtáhne do historie i současnosti vlaků. Odkývání obrázků děti moc bavilo a teď již víme mnoho zajímavých faktů o lokomotivách i životu na kolejích.

Autoři knihy

Colin King
britská, 1943
Emily Bone
britská

Kniha Jedinečný svět vlaků je v

Přečtených12x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x