Jedinečný svět psích emocí - Pes je láska

Jedinečný svět psích emocí - Pes je láska https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432452/bmid_jedinecny-svet-psich-emoci-pes-je-l-wCY-432452.jpg 4 10 5

Důkazy mluví jasně – psi cítí lásku stejně jako lidé. Populárně naučná kniha z pera renomovaného odborníka se zabývá světem psích emocí a jejich jedinečnou vazbou na člověka. Autor na základě současných výzkumů a vlastního pozorování dospívá k závěru, že psi mají zvláštní druh emoční inteligence, která jim umožňuje vycházet s lidmi způsobem, jehož žádné jiné zvíře není schopno. Kapitoly jako „Čím jsou psi tak jedineční“ „Tělo a duše“, „Jak se psi zamilovávají“ nebo „Psi si zaslouží lepší život“ zevrubně popisují, jak pes vnímá a cítí. Záměrem textu není jen psy studovat a porozumět jim, ale především jim díky novým znalostem pomáhat vést bohatší, spokojenější život.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Esence
Originální název:

Dog Is Love: Why and How Your Dog Loves You , 2019


více info...

Přidat komentář

hu_87
03.06.2021 4 z 5

Zajímavá kniha o oblíbených čtyřnohých přátelích. Některé pasáže se sice opakují, ale autor zmiňuje spoustu výzkumů dělané se psy a ukazuje, že pejskové jsou výlučně sociální bytosti, a co víc - mají s člověkem zvláštní pouto.

KaroM
27.10.2020 4 z 5

Kniha je čtivá a pro milovníky psů přínosná. Některé pasáže jsou trochu odbornější, ale přesto srozumitelné. Autor také nechává nahlédnout do vlastního života s jeho psími parťáky. Vhodná pro pejskaře-začátečníky.


kleozpatra
25.08.2020 2 z 5

Mám-li to hodnotit v psí hantýrce, tak jsem místo vřelého pomazlení dostala studený psí čumák.

Sirina
23.06.2020 3 z 5

Řekla bych, že je kniha pro laiky moc odborná a pro odborníky moc laická. Jinak jsou v knize celkem pochopitelně popsané zajímavé výzkumy ohledně psů a jejich emoční inteligenci.

kneslova
23.02.2020 4 z 5

Hezké čtení o psech, ale téma výzkumu se mi jako člověku, který už mnoho let žije se psy jeví jako zbytečné, že psi mají rádi lidi to je zřejmé každému, kdo je zná.

Štítky knihy

psi příběhy o psech člověk a pes psi - chování, etologie výzkum

Autorovy knížky

Clive Wynne
americká
2020  76%Jedinečný svět psích emocí - Pes je láska

Kniha Jedinečný svět psích emocí - Pes je láska je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce43x
Chystám se číst30x
Chci si koupit9x