Jeden z nás lže

Jeden z nás lže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481549/bmid_jeden-z-nas-lze-WaU-481549.jpg 4 1049 256

Jeden z nás lže série

1. díl >

Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

One of Us Is Lying , 2017


více info...

Přidat komentář

lejera
09.03.2024 4 z 5

Tak tuhle knihu jsem si opravdu užila. Kniha se četla svižně, udržovala čtenáře v napětí. Čtyřku hlavních postav jsem si poměrně rychle zamilovala. Jen čtenář, který nad příběhem přemýšlí najde jeden očividný nesmysl a pojme podezření již na začátku, za mě to nesnižovalo kvalitu knihy, naopak mě to nutilo více si všímat drobností.

marekB78
28.02.2024 4 z 5

Celkem slušná detektivka pro mladé. Možná by mě zaujala víc, kdybych neviděl seriál :)


Lily101
30.01.2024 3 z 5

Mojí velkou chybou bylo, že jsem napřed viděla seriál na Netflixu a ačkoliv to nebylo nedávno, tak jsem si vše vybavila, jako bych seriál viděla včera.

petra3242
14.01.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla už před několika lety a tenkrát jsem z ní byla úplně unesená.
Chtěla jsem si ji znovu přečíst než se dám do druhého dílu a nevím, už se mi tak nelíbí jako tenkrát. Teď bych dala tak 3*

Nathally
08.11.2023 5 z 5

Musím říct, že se mi tato knížka opravdu hodně líbila. Celý příběh mi připadal skvělý, dobře se nejen četl, ale líbilo se mi, jak to bylo celé vymyšlené. Celou dobu jsem si říkala, kdo to asi byl a nakonec jsem přeci jen nebyla daleko od pravdy. Myslím, že z YA Thrilleru je tato knížka nejlepší ze všech...

ydnac
30.10.2023 4 z 5

SMRT NA STŘEDNÍ ŠKOLE !!!

Pět studentů zůstalo po škole, ale Simon už ze třídy neodešel.
ZEMŘEL!
Byla to souhra nešťastných náhod? Vražda? Spiknutí?
Nate, Addy, Cooper a Bronwin. Tito čtyři s ním byli v jedné místnosti, ale nikdo neví, jak se to mohlo stát.
Všichni tvrdí to samé, že jim někdo nastrčil do batohů mobily, které nesmějí v hodinách mít a díky tomu dostali školní trest - zůstali po škole.
Proč zrovna tito čtyři studenti měli být na stejném místě?
Nebo to byla také náhoda?
Něco je spojuje?
Možná...
Všichni však měli tajemství a SIMON je všechna znal!
A MOC RÁD JE ZVEŘEJŇOVAL!
Ničil spolužákům životy.

Bylo to napínavé :-)
Bavilo mě číst knihu ze čtyř různých pohledů.
Postupně jsem se dozvěděla o každé postavě, o její rodině, problémech, pocitech.
Celou dobu jsem musela spekulovat, kdo lže...

Děkuji mé oblíbené Petra-1, že mi tuto knihu doporučila :-)
Druhý díl už mám také připravený :-)

Hanathor
27.08.2023 4 z 5

Další knížka, kterou jsem si půjčila z důvodu, že se mi líbil seriál podle ní natočený.
Obojí se mi líbilo, ovšem oproti knize měl seriál dramatičtější závěr (:

Bety093
16.08.2023 4 z 5

Knížku jsem si koupila, protože mě naprosto nadchnul stejnojmenný seriál. Příběh byl moc pěkný, i když já jsem spíš na ty romanťárny a tohle není tak úplně můj šálek kávy. Celkově nemám knize moc co vytknout, ale úplně mě nepřekvapila. Možná, kdybych si nejdřív přečetla knihu a pak až zkoukla seriál, tak bych hodnotila jinak, ale je to moc pěkná knížka, doporučuji.

lucie5019
15.08.2023 5 z 5

Ja jsem teda spis na romanky a detektivky a thrillery moc nectu, ale tohle byla pecka! Cely pribeh me neskutecne chytl, byl ctivy, zabavny, no proste bomba. Zamilovala jsem si 4 hlavni postavy, vztahy mezi nimi a celkove se mi libily vsechny ty zapletky a finalni rozreseni:) Ja cetla od autorky svou uplne prvni knizku od ni Privedes mě do hrobu a moc nadsena jsem teda nebyla, ale tohle bylo víc než mnohokrat lepsi!

Fialkaaa
17.07.2023 2 z 5

Takže.....do knihy jsem se pustila prakticky jako do svého prvního thrilleru s velkým očekáváním s tím že jsem doma měla koupený už i druhý díl.Nápadově se mi kniha zdála geniální a celkově téma znělo čtivě. Ze začátku příběh plynul krásně a všechno bylo vysvětleno bez problémů.Knihu jsem aani nemohla odložit. Ovšem ani vlastně nevím kdy přesně to začalo, ale kniha pro mě začala být zdlouhavá,složitá a už jsem neměla chuť ji číst.Tudíž jsem ji odložila s tím že po ní později sáhnu.No abych se nalákala na dočtení tak jsem si chtěla pustit seriálovou adaptaci u té jsme ovšem nevydržela ani půl hodiny. A do dočtení knihy jsem se musela nutit. Podle mě měla autorka nápad s velkým potenciálem, ale občas se to zbytečně natahovalo. Někomu se určitě kniha líbit bude ovšem pro mě to nembylo to pravé ořechové, potom jsem přečetla jiné pro mě lepší thrillery.

katerina1237
05.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Takže, tohle je jeden z mála případů, kdy se mi filmové zpracování líbilo více než kniha. Ne, že by byla kniha špatná, to ne, ale seriál byl více napínavý, tady se to více táhlo.

Pět lidí se sešlo po škole za nepříjemné okolnosti. Někdo jim nastrčil do batohů telefony. Vyrušení dopravní srážkou na parkovišti. Učitel odchází, Simon se napije z kelímku z vodou a začne se dusit. Je moc pozdě na záchranu, ani v nemocnici mu už nedokážou pomoci.

Tak, jak už jsem psala, viděla jsem to a tak jsem hned od začátku věděla kdo je vrahem, ale mé kamarádky, kterým jsem to po večerech na sportovním kurzu četla, ne. Každé ráno u snídaně se dohadovaly, jak by to mohlo být. Pár z nich jich bylo blízko pravdy, Jake se jim zdál trochu divný a utvrdil je ten jeden příspěvek na Tumbrlu. Kniha se mi ale celkem líbila a těším se na další díla od Mcmanusové.

kotoulek
06.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Nápad se mi hrozně líbil a velice jsem se na knihu těšila. Začátek super. Pak už to začalo pomalu upadat a chvílema to byla docela nuda.
Když pak měl přijít ten největší zvrat a ''odhalení'', že to nakonec vlastně byla sebevražda s lehkou dopomocí, ani mě to nijak nepřekvapilo. Ne že bych to dopředu věděla, že to takhle skončí, ale když jsem si to přečetla, hlavou mi problesklo něco jako 'Jo to dává smysl.'
I přesto byl ten konec zase na úrovni skvělého začátku a stojí za to se k němu prokousat.
Ještě co se postav týče, asi nedokážu říct, že by mi některá z postav vyloženě přirostla k srdci. Nate a Cooper byli asi z těch sympatičtějších, ale třeba Bronwyn mi byla vyloženě nesympatická a nechápala jsem co na ní Nate vidí. A snad nejvíc jsem nenáviděla Simona, který ač se v knize vyskytoval víceméně jen ve vzpomínkách, jeho činy a myšlení byly odporné a značně nepříjemné a je fakt hnus, že jeden člověk, který nemá dostatek pozornosti, a proto musí kydat špínu na všechny okolo a vlastně pak skoro zničí životy několika lidí, z toho se mi dělalo fakt zle.

luckkia
20.04.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla napínavá a dobře napsaná. Líbil se mi nápad Simonovi smrti a celkově zpracování postav. Zaujalo mě jak byl příběh napsaný z pohledů všech čtyř hlavních postav. Nejvíc jsem si zamilovala Natea a Bronwyn. Naopak Cooper mi nepřišel moc sympatický a ani moc zajímavý. Začátek i konec byli dobře promyšlené, ale prostředek mi přišel místy zbytečně dlouhý. Ale i přes to mě příběh bavil a já si ho dost užila. Skoro pořád mě to nutilo přemýšlet nad tím, kdo psal ty zprávy a celkově kdo to udělal. Každopádně knížku rozhodně doporučuji.

kačenaaa
28.02.2023 5 z 5

Moc hezká kniha. Byl to můj první thriller a už nechci číst nic jiného :D. Doporučuji.

klarka41711
26.02.2023 5 z 5

Tak tohle. Můj první thriller a rozhodně vám to můžu doporučit. To jak to bylo ze střední školy bylo ještě lepší. Nejvíc z hrdinů mi sedl Cooper. Byl takový zlatý a měla jsem ho nejradši. Ten konec mi vyrazil dech a překvapilo mě to. Za mě velice dobrá knížka a rozhodně stojí za přečtení!

pedroK
16.02.2023 5 z 5

Bavilo mě to. Svižné a napínavé a vy musíte kruci pořád přemýšlet, kdo to udělal, kdo napsal to a kdo tamto, kdo komu šlápl na kuří oko a proč, kdo šlápl vedle, kdo ho u toho viděl, kdo z toho bude těžit, kdo to napráší, kdo bude mít zlomené srdce a kdo naopak ne. Druhá kniha od Karen a pořád dobrý!

Lilinka.Ká
14.02.2023 5 z 5

Moc mě to bavilo, spojení YA a thrilleru mám ráda a tady se to opravdu povedlo.

stelka_knihomol
02.02.2023 4 z 5

Vážně originální nápad a krásně zpracovaná kniha, jen jsem od toho prostě asi čekala víc. Začátek byl skvělej, konec ještě lepší, navíc to bylo dokonalé promyšlené, jenom ten... mezičas byl prostě moc dlouhý a vlastně se tam skoro nic nestalo.
S jistotou vím jenom tři věci:
a) ačkoli bylo podle mě na Bronwyn od začátku zahlizeno jako na “hlavní“ hrdinku, byla my strašně nesympatická;
b) nějakým záhadným způsobem se stal mojí nejoblíbenější postavou Šimon;
c) proč sakra v tom epilogu nebylo něco o Janae?
Ale pořád krásné čtení a originální konec.

Boogi
24.01.2023 5 z 5

Poslední dobou jsem si docela oblíbila detektivky a musím říct, že tohle bylo vážně něco. Všechny postavy mi byly sympatické, i když jsem se ze začátku trochu bála, aby Addy nebyla jedna z těch rozmazlených, nepříjemných, populárních holek, které najdete ve skoro každé knížce. Až do konce jsem byla napjatá a knížku rozhodně doporučuju nejenom všem fanouškům detektivek.

Knihochod
07.01.2023

Premiantka, princeznička, športová hviezda, problémový študent a super drbna v mužskom tele sa ocitnú v jednej triede pri vykonávaní poškolného trestu, ktorý naruší smrť jedného z prítomných. Lenže ako zistiť kto z preživších je vrah?

YA detektívku som nikdy nečítala a povedala som si, že táto by mohla byť skvelým adeptom na moje prvýkrát v tomto smere. A poviem Vám, ešte stále som veľmi milo prekvapená!

Dej je rozprávaný z pohľadu vyššie spomínaných osôb z ktorých všetky sa stali svedkami záhadnej smrti školskej super drbny a povedzme si úprimne, tajomstvá, ktoré postupne knihy vyplávajú na povrch, vo Vás zanechávajú dojem, že vrah mohol byť úplne každý na škole.

ALE TEN KONIEC! Keď sa záhada vyriešila, zostala som asi pol hodinu sedieť a rozmýšľať, čo som to kurňa práve prečítala a či som to naozaj prečítala. Nemôžem Vám ale napísať viac, pretože by som spojlerovala a potom by ste túto knihu už vôbec nemuseli čítať.

Takto Vám ju môžem len odporučiť. Za mňa jedno veľké výborné a pokiaľ hľadáte detektívku, ktorá nie je príliš náročná na zápletku (aj keď táto nie je úplne nenáročná), resp. hľadáte "mierumilovnejšiu" detektívku pre násťročných, tak určite neváhajte. Nebudete ľutovať!