Jedeme v tom spolu

Jedeme v tom spolu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496165/bmid_jedeme-v-tom-spolu-hUR-496165.png 3 26 6

Může se člověk změnit? Nebo je to nesmysl? Třeba mu pomůže honba za vznešeným cílem! Už je to dlouho, co Auden naposledy v noci spala. Před rozvodem svých rodičů – nebo spíš předtím, než se začali hádat. Teď má příležitost strávit bezstarostné léto se svým tátou a jeho novou rodinou v okouzlujícím přímořském městečku. Tam taky nastoupí na brigádu v obchodě s oblečením, kde se seznámí s holčičím světem, který jí tak dlouho unikal. A pak potká Eliho, záhadného samotáře, ale hlavně dalšího nespavce. Společně se noc co noc vydávají na honbu za dobrodružstvím.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Along for the Ride , 2009


více info...

Přidat komentář

E.T.007
29.09.2023 3 z 5

Na jednej strane sa mi kniha páčila - veľmi pekne vykreslené rodinné vzťahy (aj keď v tomto prípade poväčšine nie veľmi závideniahodné), Audenino opúšťanie komfortnej zóny -, na strane druhej mi tam niečo chýbalo. V podstate aj keď sa tam vkuse niečo dialo, vlastne sa tam nič významné neudialo. Romantická linka je slabá, len taká okrajová, medzi Auden a Elim nebolo cítiť žiadnu chémiu, žiadnu vzájomnú príťažlivosť. Pripadali mi len ako dve osamelé duše, ktoré spolu v noci trávia čas, ktorý bol vykreslený tiež len tak zbežne. Tie ustavičné návštevy práčovne a hlavne supermarketu mi pripadali divné. Načo Eli toľko nakupoval, keď žil sám? Ja by som šla na nákup možno dva razy do týždňa (ak nie len raz) a hotovo, zbytočná strata času. A to, ako sa údajne s nikým nebavil, no napriek tomu šiel na Cíp aj na tú párty. Nechápala som načo sa tam trepal, keď sa s kamošmi nerozprával a o zábavu mu očividne tiež nešlo. Napriek tomu si myslím, že kniha stojí za prečítanie.

mina_harker
24.06.2023 3 z 5

Knížka se mi dost líbila. Uvěřitelné jsou zejména postavy hlavní hrdinky Auden, jejích rodičů a nevlastní matky. Knížka o složitých rodinných vztazích, rodinných traumatech, přátelství a trošku i o lásce (romantika tu ale nemá hlavní slovo). Příjemná knížka, můžu doporučit.


Magdyla.8
31.12.2022 2 z 5

Bohužel příběh mě nijak neoslovil. Dá se říct, že se v knize nic moc nestane. Některé postavy jsou super, dialogy později trochu váznou ale ke konci vám dojde, že se nic moc nestalo. Ani film nebudu zkoušet, bohužel...

Američanka510
29.11.2022 3 z 5

Letní romantická kniha bude v ní spoustu klišé a rychle to vše prokoukneš?
No ano i ne. Klišé tam jsou, ale neříkám, že je to nutně špatně, protože to bylo dobře napsané.
Ano, rychle to prokoukneš, ale nudit se u toho nebudeš, protože řeší vážná témata, zajímavé úvahy a je to neskutečně dobře vymyšlené.
Tak jdeme se vrhnout na plusy.
+Dobře napsané
+Zajímavý vývoj postav
+Těžké témata
Mínusy
-občasné nelogické chování postav
-táhlo se to
-zbytečně zdlouhavé řešení problémů

Když si chcete oddychnout a moc nepřemýšlet, tak je to výborné.

Lutzinka
22.09.2022 2 z 5

Film je rozhodně mnohem lepší.
Knížka je zbytečně dlouhá, táhne se to, nic zajímavého se tam neděje.
A romantiku jsem tam taky hledala marně.
Za mě nuda.

Akléda_
21.06.2022 2 z 5

Doufala jsem, že dostanu příjemnou letní oddechovku, ale nejsem úplně spokojená. Největší problém téhle knížky je její délka. Pardon, ale 368 stran je na feel good romantiku fakt hodně a bylo to jak jsem se obávala ke škodě. Čtení mě nebavilo, neutíkalo mi to, nepomohly tomu ani extrémně dlouhé kapitoly. Ke knížce jsem neměla tendenci se vracet a do příběhu jsem se musela vždycky trochu nutit. Rozhodně to není nejhorší knížka ever, líbilo se mi, že Auden měla rozvedené rodiče,v reálu to je bohužel docela častý úkaz, tak jsem ráda že se začíná objevovat i v knížkách. Také tu byl dán velký důraz na samotnou hlavní hrdinku, její myšlenky byly sice zajímavé, ale moc mě samotná nebavila a na tolika stranách jsem rozhodně čekala větší posun. Bavila mě postava Eliho, toho jsem si oblíbila. Pokud se ale těšíte na romantiku, tak to běžte hledat jinam. Přišlo mi, že jejich vztah byl spíše kamarádský, byli si opravdu hodně blízcí, ale já tam žádné jiskřičky necítila. Vůbec. Celé mi to přišlo jako takový popis klasického teenage života, s tím rozdílem, že se tady nestane nic záživného. Pokud jste si někdy ve svých teenage letech říkali "já mám tak nudný život, nic nezažívám" tak to je přesně tady a mě to fakt nebavilo. Pokud vás ale příběh láká, můžu doporučit film, v češtině Letní úlet, na motivy knížky. Ten byl lepší, možná i proto, že je celý děj dost urychlený.

Štítky knihy

romantika zfilmováno – TV seriál

Autorovy další knížky

Sarah Dessen
americká, 1970
2012  79%Poslouchej!
2011  70%Ukolébavka
2013  83%Pravda o večnosti
2022  64%Jedeme v tom spolu

Kniha Jedeme v tom spolu je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce82x
Chystám se číst47x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x