Jedeme, jedeme

Jedeme, jedeme https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209720/bmid_jedeme-jedeme-209720.jpg 5 14 8

V pěti panoramatických scénách s množstvím detailů se děti seznámí se vším, co se týká cestování, ať už jde o auta a jízdu po silnici, cestu tramvají, vlakem, lodí či autobusem. V humorně pojatých scénkách mohou děti hledat rodinku se dvěma dětmi na cestách či zvířátka, která se v obrázcích schovávají. Množství rozehraných scének rodičům nabízí nejrůznější možnosti, jak si s dětmi nad leporelem vyprávět. První vydání.... celý text

Přidat komentář

SonaH
05.04.2021 5 z 5

Skvělá knížka pro nejmenší na rozvoj slovní zásoby a hledaní. Je bez textu, ale krásně ilustrovaná, každá dvoustrana ukazuje stejné osoby a zvířata v jiné bláznivé situace u jiného dopravního prostředku. Starší děti mohou přemýšlet co se tam stalo a třeba vymyslet příběh.

muchomurka
04.06.2020 3 z 5

Mám ráda ukazovací knížky a tato mě v obchodě oslovila, protože má skvělý formát na cesty - akorát se vejde do batohu či kabelky. Není tak krásná, jako třeba série Jaro, Léto, Podzim, Zima od Susanne Berner, ale je skladná. Ilustrace působí velmi chaoticky a akčně, ale zde mi to až tak moc nevadí. Ani nelogičnosti, přijdou mi celkem milé a i vtipné. Takže ano, jsou i lepší knihy tohoto typu, ale tahle splňuje to, co jsem od ní chtěla.


zinon
04.02.2018 5 z 5

Hodnotím podle syna plným počtem hvězdiček...u něj byla hodně v oblibě.

Dáma s hrnstjm
27.12.2016 2 z 5

Méně je někdy více... "Ukazovacích" knih pro děti je dnes na knižním trhu mraky. Ještě nikdy jsem ale nenarazila na podobný styl, který přináší tato kniha - tak moc nepřehledný! Největší háček je v tom, že veškeré dění a konání postav je příliš dynamické... každý obličej má velmi výraznou grimasu (údiv, křik, škleb, zděšení), která vyjadřuje tak z 90 % negativní emoci! Vždyť to už není ani vtipné! Na každé straně panuje patřičný chaos, který tyto panické stavy způsobuje, stránky jsou vyloženě přeplněné. To vše doprovázeno nelogičnostmi, které v dětských knihách opravdu nemusím - např. myš řídící autíčko na klíček, pes s brýlemi v sajdkáře, pták v čepici, žába a želva hovící si v nafukovacím kruhu... Cožpak to tak v životě je? Takovým jevům se raději vyhýbám.
Vzkaz pro všechny, kteří jsou z knihy nadšeni: jde to i jinak, zkuste třeba knihy německé autorky Rotraut Susanne Berner (série Jaro-Léto-Podzim-Zima-Noc)... 100% přehlednost, 90% smysluplnost. Méně je fakt někdy více :)

Lucissia
13.10.2016 5 z 5

Jedna z knih, které bych dala hvězdiček klidně deset. Koupili jsme ji synovi k druhým narozeninám, teď je to tři roky a přesně tři roky je kniha u nás ve veliké oblibě. A to nejen pětiletým synem, ale i jeho o polovinu menším bráškou. A když to vezmu kolem a kolem, i já si klidně sednu a leporelo si prolistuju. To je tak úžasná publikace, plná nádherných detailů a kouzelně ilustrovaná. Pan Páv je prostě borec. A jak se píše pode mnou, nejdřív jsme hledali co kde je, ukazovali a pak domýšleli. Ten kanec na motorce za myslivcem je přesný. :-) Knížku si beru do kabelky, když jdeme s ogárkama k doktorovi, listujeme v čekárně tam a zpátky a vůbec se nenudíme. A máme doma i pokračování a pořád číhám, jestli pan Páv nevydal něco dalšího... Tuhle knihu prostě milujeme všichni. :-)

Bobšule
08.07.2016 5 z 5

Ultimátní kniha raného dětství obou mých synů. Jak se píše v ostatních komentářích, množství detailů, jež některé člověk objeví třeba až po několikátém prohlížení knihy, je udivující. A nad spoustou z nich se srdečně pobaví i jindy mírně unavený rodič, takže mu nebude vadit donekonečna omílat kde je kdo a co tam dělá (to s nejmenšími dětmi) a naopak zkoušet a zadávat úkoly k hledání toho, či onoho se starším potomkem. Domýšlení dějů - mnohdy pak už ad absurdum - patřilo k našim nejoblíbenějším aktivitám nad knížkou , když byli kluci větší. (Například, proč si veze myslivec na motorce za sebou na sedadle kance apod. ;-) ) Tohle je doslova a do písmene spousta muziky za pár korun. Z celého srdce doporučuji všem rodičům malých dětí.

tatjana1737
11.04.2016 4 z 5

Leporelo doporučuji, jednu hvězdičku však ubírám za to, že obrázky jsou hodně "přeplněné" a pro čtenáře mladšího než je doporučený věk 3 let mohou být hodně nepřehledné. Jinak jsou ovšem ilustrace velmi vtipné a plné různých skrytých vtípků, které ocení i rodič. Dokážu si představit, že zejména se staršími dětmi lze do obrázků hledět nekonečné hodiny a povídat si o tom, co na nich je.

trudoš
12.10.2015 5 z 5

Jedno z mála leporel, které si užijí dospělí i nejmenší. Bez textu, který netřeba, zato s fantastickými dvoustránkovými ilustracemi, které jsou plné veselých detailů. Ty často čekají na odhalení i třeba jedno dvě prohlížení. Libor Páv odvedl skvělou práci a je jen škoda, že podobných publikací není na trhu více.

Autorovy další knížky

Libor Páv
česká, 1960
2006  91%Jedeme, jedeme
2014  96%Nakupujeme!
2002  50%Bantam: Tajemství černého brouka

Kniha Jedeme, jedeme je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x