Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155074/mid_jean-paul-belmondo-JZc-155074.jpg 5 17 3

Aktualizované vydání k 80. narozeninám. 9. dubna 2013 slaví herec Jean-Paul Belmondo 80. narozeniny. Belmondo je jedna z nejvýznamnějších hereckých osobností. Jiří Žák knihu napsal na základě osobních setkání a rozhovorů s Belmondem a doplnil ji spoustou dalších postřehů a informací. Kniha, která se dostává čtenářům do rukou, je zvláštně pojatá biografie o významném herci Jeanu-Paulu Belmondovi. Vychází s rozšířeným obsahem k výročí jeho 80. narozenin. Zvláštní je tato biografie tím, že nezahlcuje čtenáře množstvím informací, ale snaží se přehledně, jasně a strukturovaně představit život a kariéru tohoto francouzského herce. Biografie je velmi čtivá. Je pojatá jako příběh jednoho lidského života s množstvím přesahů k politickým, kulturním a historickým událostem. Tyto přesahy mohou oslovit i ty, kteří Belmonda nepovažují za svého favorita, ale mají blízko k francouzskému filmu a k francouzské kultuře vůbec.... celý text

Přidat komentář

helenkan
30.09.2021 5 z 5

Na biografie zrovna moc nejsem, ale jsem ráda, že zrovna tahle zdobí mojí knihovnu.

Zuzi_cte
01.02.2016 5 z 5

Zbožňuji Belmonda! Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude :-) Proto tato biografie nesmí v mé knihovně chybět. A za mě není co dodat - velice čtivě podané s krásnými fotografiemi.


davidus
18.07.2013 5 z 5

Skvělá, dobře napsaná a poutavá kniha, díky které jsem si Belmonda zase o trochu víc oblíbil a poskytla mi typy na další dobré filmy, které jsem od něj dosud neviděl :-)