Je to na tobě

Je to na tobě https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432074/bmid_je-to-na-tobe-FQo-432074.jpg 4 49 16

Les tolik zkrásněl, ztemněl teď, já ale slíbil, musím jet Evu všichni milují. Když je její tělo nalezeno v lesích, každý si klade jen jedinou otázku: kdo to mohl udělat? Musel to být Luke, její přítel. Měl motiv, příležitost, a dokonce i policie už se o něj v minulosti zajímala. I přesto, že je obrázek neúplný, vše do sebe zapadá. Postupem času ale vyplouvají na povrch další stopy, které celou záležitost mění. Kdo je tedy vinen? Je na vás, komu uvěříte Kniha odráží předsudky společnosti k lidem z nižších vrstev a poukazuje na to, jak velký vliv mohou mít.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

It Ends With You , 2018


více info...

Přidat komentář

Monni
06.10.2022 5 z 5

První co mě napadlo, když jsem tuhle knihu dočetla bylo: co má jako znamenat ten konec? Nemohla jsem tomu uvěřit, že to prostě skončí tak jak to skočilo. Kniha má krátké kapitoly, které skončí otevřeně a jsou z pohledu více osob. Hrozně mě to nutilo číst pořád dál. Kniha mi přišla vážně zdařilá a i když je to YA, tak mě to vážně moc bavilo a určitě ji doporučuji.

Nikychlupova
08.06.2021 4 z 5

Knížka mě bavila. Má i krásnou obálkou. Podezřívala jsem snad všechny. No a ten konec, že se vlastně nedozvíme, kdo to udělal ?.. asi je to opravdu na tobě.


ArwenAragorn
25.02.2021 3 z 5

60%
...Les tolik zkrásněl, ztemněl teď, já ale slíbil, musím jet...moc daleko si pro spánek...

Skutečně temný thriller.
Bylo to dobré, i když asi určené pro mladší čtenáře, mně to nevadilo. Spousta lží, mlžení, polopravd. Dala bych čtyři *, nebýt toho konce. JE TO skutečně NA TOBĚ, jaký konec si vybereš.

genduna
07.01.2021 2 z 5

Kniha žánrem a stylem odpovídá mladším čtenářům. Příběh rozkapitulován po jednotlivých postavách. Má slabší děj, ale přečíst se to dá.

lucakuca
13.09.2020 5 z 5

No to je ale zamotaný šmodrchel! Jak už tu bylo zmíněno: "Je to na tobě, MILÝ ČTENÁŘI!" Čtivé, stránky se předhánějí v otáčení a velmi velmi zajímavé....

zuzana2599
08.09.2020 4 z 5

I když už nejsem mladice, mně se tato kniha pro mladé hodně líbila. Myslím, že je to skvělý thriller pro mladé čtenáře a stejně tak vynikající čtení pro všechny ostatní knihomoly.
Thriller se perfektně čte, má spoustu napětí, je současný, moderní, prostě pecka.
Ráda jsem zavítala mezi studenty a pátrala kdo asi zabil krásnou Evu.
Při knížce jsem se bavila a ani chvíli nenudila ! Velmi dobré !

Sylvanas
06.09.2020 3 z 5

Já nevím, ale mě to prostě nebavilo. Příběh se zajímavě rozvíjel, nicméně jsem to nakonec po první třetině vzdala. Chyběla tomu šťáva, vezlo se to neustále na stejné vlně. Možná, že jsem udělala chybu, ale knížka mi víc než „top thriller“ spíš připomínala dílo od člověka, co ve volných chvílích píše příběhy.

konicekbily
28.08.2020 3 z 5

Moje první kniha z kategorie young adult thriller! Hrůzný pohled do světa dospívajících, pokud je to celé jenom fikce, dá se to číst, ale pokud by to měl být pozdrav ze života našich mladších současníků - tak jim jejich současnost ani budoucnost nezávidím. Kniha je napsaná pohledy několika hlavních aktérů, ale otevřený závěr mnou otřásl - pokud by to mělo být tím směrem, který jsem ze závěru pochopil, pokud je to jinak, závěr je úplně otevřený, tak jsem toho moc nepochopil. Určitě je kniha k zamyšlení, ale špičkový výkon to není.

Nikkaa
27.08.2020 4 z 5

Skvělá kniha s přínosným názvem, je vlastně na tobě jak se na konci knihy rozhodneš kdo je a není vinnen, skončilo to poměrně nedokončene. Kdo ví co se vlastně stalo a kdo je skutečný vrah

Bobina74
14.08.2020 5 z 5

V lesích se dějí strašné věci… JE TO NA TOBĚ, zda se ti podaří utéct před nepolapitelnou sítí polopravd a lží. Mrazivý young adult thriller má temnou atmosféru a důmyslná zápletka vám nedá spát. Připravte se na parádní jízdu! Více v recenzi od Kniha za knihou ;-).

Charmedka
12.07.2020 3 z 5

Něco se dá odhadnout poměrně hned, přesto autorka vše kolikrát ještě více zamotá a Vám tím zamotá hlavu a dá do ní brouka. Konec je vlastně svým způsobem neuzavřený a nutí Vás hodně přemýšlet, tohle se za mě moc povedlo.

Jako young adult thriller či vyloženě pro mládež, to je super kniha. Není zbytečně násilná, krvavá či plná erotiky, takže pro mládež v pohodě dostupná. Thrillery YA jsem vlastně snad ani ještě nečetla, takže nemám porovnání, ale i obecně hodnotím jako lepší nadprůměr.

Makina75
09.06.2020 5 z 5

Teoreticky by to mělo být docela jednoduché. Poskládat si všechny střípky téhle mozaiky a jasně říct, kdo je vrahem. Jenže autorka dala jasně najevo, že věřit komukoliv může být poněkud ošemetné - pokud zrovna nelže, pak jde minimálně o kreativní ohýbání pravdy. Nebo někdo vážně říká pravdu? Jak to poznat?
Hodně důmyslný young adult psychothriller o pavučině lží, která omotá a už nepustí. O tom, jak jednoduché je být v nesprávnou chvíli na nesprávném místě nebo někoho odsoudit na základě předsudků.

Hvězdinka
17.04.2020 3 z 5

Je to sice kategorie YA, ale ničemu to nevadilo. Čtivé, napínavé, různé pohledy do myslí účastníků a konec špatný, krutý, zničující...

bookcase
31.03.2020 5 z 5

No wauu, tohle bylo fakt povedené. A ten konec! Pecka.

Pípasek
15.03.2020 5 z 5

Tak to byla tragédie, čímž nemyslím knihu, ta je skvělá, ale příběh. Snad nejhorší , zneklidňující vyústění, jaké mohlo nastat

domihruzkova
14.03.2020 5 z 5

Skvělá kombinace vyprávění z pohledu různých osob, blogových zápisků a zápisků z deníku. Akorát jsem doufala v trochu uzavřenější konec, ale to je jen maličkost, jinak byla kniha skvělá!

Štítky knihy

thrillery pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

S. K. Wright
anglická
2020  81%Je to na tobě

Kniha Je to na tobě je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce21x
Chystám se číst68x
Chci si koupit37x